Θεσσαλονίκη – Εστίαση: “Ανάσα” η άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας

Θεσσαλονίκη – Εστίαση: “Ανάσα” η άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Ως ένα ακόμα “βήμα” προς την επιστροφή στην κανονικότητα κρίνει ο κλάδος της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, τις ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και αφορούν την άρση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορία αλλά και την αύξηση των ατόμων στα τραπέζια από τα έξι που ίσχυε στα δέκα.

Αυτό που μένει, όπως τονίζει στο GRTimes.gr,  ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ – Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, είναι να δοθεί σύντομα το “πράσινο φως” για να μπορούν να εξυπηρετούνται πελάτες και στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων, καθώς πολλές είναι οι επιχειρήσεις που λόγου έλλειψης εξωτερικού χώρου δεν έχουν βγάλει μέχρι σήμερα το “λουκέτο” διότι αδυνατούν να δουλέψουν. “Επιτέλους να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι τους οποίους έχουν ανάγκη τα καταστήματα τα οποία παραμένουν 13 μήνες κλειστά και να μπορέσουμε να γυρίσουμε στην κανονικότητα”, σημειώνει.

Θυμίζουμε, ότι όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από τις 05:00 το πρωί της Δευτέρας, οι πολίτες που ζουν στη χώρα μας θα μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό. Το γεγονός αυτό, πέρα από “ανάσα” που θα δώσει στα καταστήματα εστίασης, αναμένεται να λειτουργήσει και καταλυτικά για να περιοριστούν τα υπαίθρια αυτοσχέδια πάρτι που στήνονται το τελευταίο διάστημα, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο, αναφέρει ο κ. Επιτροπίδης.

Ερωτηθείς σχετικά με το πως λειτούργησε η εστίαση από την ημέρα που έγινε η επανέναρξη, ο ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ – Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, εξηγεί ότι τα εστιατόρια και τα καφέ “πήγαν πολύ καλά το πρώτο διάστημα”, όμως μειώθηκε η δουλειά στα ταχυφαγία. Επισημαίνει ωστόσο ότι, “δεν αρκούν οι εξωτερικοί χώροι για να μπορέσει ένα κατάστημα να καλύψει τις υποχρεώσεις”, υπογραμμίζοντας ότι το θετικό είναι πως όσοι επιχειρηματίες έμειναν εκτός επιστρεπτέων προκαταβολών (5 και 6), μπόρεσαν να ανοίξουν και να προσφέρουν “έστω ένα πιάτο φαγητό στην οικογένειά τους”.

Διαβάστε επίσης: Αυξάνεται το όριο ατόμων στις οργανωμένες παραλίες

Διαβάστε επίσης: Χαλάρωση μέτρων: Τι αλλάζει για εμβολιασμένους και μη υπαλλήλους του Δημοσίου

Διαβάστε επίσης: Παπαευαγγέλου: Απελευθερώνονται δραστηριότητες που δεν επιβαρύνουν

Διαβάστε επίσης: Χαρδαλιάς: Χωρίς απαγόρευση η κυκλοφορία από τη Δευτέρα 28/6

Διαβάστε επίσης: Χωρίς self tests εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και αθλούμενοι στα γυμναστήρια

Διαβάστε επίσης: Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους από αύριο το πρωί

 

 

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ