Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκός «αέρας» στο Καπάνι – Ολοκλήρωση των έργων μέχρι τέλη του έτους (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκός «αέρας» στο Καπάνι – Ολοκλήρωση των έργων μέχρι τέλη του έτους (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Στα τέλη του 2024 θα ολοκληρωθούν στο σύνολό τους οι παρεμβάσεις στο Καπάνι, ώστε να μετατραπεί σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων.

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες αναβάθμισης της Αγοράς Βλάλη ή αλλιώς Καπάνι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί κάτι παραπάνω από το 50% των παρεμβάσεων.

Η «καρδιά» των εργασιών βρίσκεται αυτό το διάστημα, στην οδό Μενεξέ – στο σημείο όπου λειτουργούν τα ιχθυοπωλεία-, ενώ σε σημαντικό βαθμό έχει προχωρήσει η αναβάθμιση των οδών Σπανδώνη, Ασκητού και Σολωμού.

«Η αγορά είχε πολλά προβλήματα, όπως υποδομής και ύδρευσης, οπότε πραγματοποιούνται εργασίες εις βάθος. Έχουν σημειωθεί κάποιες μικρές καθυστερήσεις όσον αφορά το έργο, διότι τα μαγαζιά πρέπει να λειτουργούν και ουσιαστικά οι εργασίες είναι απαραίτητο να «συμβαδίζουν» με τα καταστήματα. Αν δεν τελειώσει η ΕΥΑΘ με τις εργασίες που πραγματοποιεί, ουσιαστικά δεν μπορεί ο Δήμος να συνεχίσει τις εργασίες αποκατάστασης. Ωστόσο, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, θα μιλάμε για ένα σημαντικό έργο, το οποίο δεν θα είναι μόνο για τους ανθρώπους που εργάζονται στο Καπάνι, αλλά για ολόκληρη την πόλη. Θα γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή αγορά. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία αγορά, όπου ο κόσμος θα φεύγει με μία καλή εντύπωση» σημειώνει στο GRTimes.gr ο  πρόεδρος του ΣΕΠΙΚ (Σύλλογος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου) και Β’ αντιπρόεδρος του ΕΕΘ, Χρήστος Νικολόπουλος.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο έως τα τέλη του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η αναβάθμιση της αγοράς. «Πιέζουμε όσο μπορούμε για να προχωρούν γοργά οι εργασίες. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο τμήμα του έργου και θα έχουν απομείνει μερικά «μικρά» κομμάτια. Το μεγαλύτερο μέρος θα είναι αναβαθμισμένο και ανακαινισμένο».

Να σημειωθεί, ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει έργα βελτίωσης της αποχέτευσης και της ύδρευσης, αντικατάστασης και αποκατάστασης οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων και δράσεις σήμανσης. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συντήρηση στο υφιστάμενο στέγαστρο, ενώ η περιοχή παρέμβασης περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, Βενιζέλου, Ερμού και Αριστοτέλους.

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος σχεδιάζεται η κατασκευή εκ νέου των δαπεδοστρώσεων, λόγω των εκτεταμένων φθορών που παρουσιάζουν σήμερα, ενώ προβλέπεται και η ανακατασκευή των δημοτικών WC (εμβ. 70 τ.μ.). Η περιοχή θα αναβαθμιστεί μέσω συστημάτων έξυπνης πόλης, με δωρεάν wifi, πεζο-διάβαση με φωτισμό και αισθητήρα αναγνώρισης πεζών και, παράλληλα, σχεδιάζονται θέσεις εφαρμογής διαβάσεων στην οδό Ερμού σε δύο σημεία (Βενιζέλου και Αγορά Μοδιάνο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη: Έκρυβαν 4.820 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 140 συσκευασίες καπνού σε «καβάτζα» στο Καπάνι

Πάσχα: Κοσμοσυρροή στο Καπάνι για τα τελευταία ψώνια (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Χαμός στο Καπάνι για τα τελευταία ψώνια των Θεσσαλονικέων (ΦΩΤΟ -VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Η ακρίβεια «πνίγει» το Καπάνι-«Λουκέτο» στο 22% των καταστημάτων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top