Θεσσαλονίκη: Το φανάρι που περνούν πιο πολύ με κόκκινο (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Το φανάρι που περνούν πιο πολύ με κόκκινο (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Κυκλοφοριακό κομφούζιο και όχι μόνο τις ώρες αιχμής, επικρατεί καθημερινά στη διασταύρωση των οδών Εγνατία – Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, αφού πολλοί είναι οι οδηγοί που παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη με αποτέλεσμα τα οχήματα να… ακινητοποιούνται για να μη συγκρουστούν.

Οι εικόνες που κατέγραψε το GRTimes.gr στο σημείο είναι χαρακτηριστικές, με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής να κάνουν λόγο για ανυπόφορη κατάσταση, καθώς πέρα από συχνά ατυχήματα τα οποία προκαλούνται, η όχληση από τις κόρνες αλλά και τα… “γαλλικά” μεταξύ οδηγών είναι άκρως ενοχλητική.

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν τα οχήματα που διέρχονται από την οδό Λαγκαδά, θέλουν να στρίψουν προς την οδό Εγνατία. Μόλις ο σηματοδότης δείχνει πορτοκαλί αλλά και κόκκινο και παρά το γεγονός ότι στο σημείο υπάρχει και διάβαση πεζών, αρκετοί είναι οι οδηγοί που συνεχίζουν την πορεία τους για να μη περιμένουν το επόμενο πράσινο φανάρι. Τότε, τα αυτοκίνητα που θέλουν να ανέβουν για την οδό Λαγκαδά από την οδό 26ης Οκτωβρίου, τις περισσότερες φορές μόλις ανάβει πράσινο φανάρι βρίσκουν μπροστά τους οχήματα τα οποία συνεχίζουν να στρίβουν.

“Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνονται συχνά μικροατυχήματα αν κάποιος οδηγός δεν προσέξει. Πέρα τούτου, πολύ συχνά, οι οδηγοί που αναγκάζονται να περιμένουν όσους στρίβουν παράνομα, ξεκινούν να κορνάρουν και να βρίζουν. Αντιλαμβάνεστε την όχληση που δημιουργείται ειδικά τις βραδινές ώρες. Οι κάτοικοι της περιοχής δε μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα και όσοι εργαζόμαστε εδώ στο τέλος της βάρδιας έχουμε πονοκέφαλο”, αναφέρει στο GRTimes.gr, επαγγελματίας της οδού Λαγκαδά.

Σύμφωνα με κατοίκους, δεν πρόκειται για πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε πρόσφατα αλλά για μία κατάσταση η οποία είναι χρόνια στην συγκεκριμένη περιοχή, η οποία αν μη τι άλλο έχει υποφέρει από τις λαμαρίνες που τοποθετήθηκαν για τα έργα του μετρό και την υποβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top