Θεσσαλονίκη: Η Αττικό Μετρό «ακτινογραφεί» τις συγκοινωνιακές ανάγκες (VIDEO- ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Η Αττικό Μετρό «ακτινογραφεί» τις συγκοινωνιακές ανάγκες (VIDEO- ΦΩΤΟ)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η συγκοινωνιακή Μελέτη πού ξεκίνησε η Αττικό μετρό για τις συγκοινωνιακές ανάγκες της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης

Η μελέτη που περιλαμβάνει ερωτηματολόγιο προς οδηγούς όλων των τύπων οχημάτων γίνεται σε συνεργασία με την τροχαία πού σταματάει τα οχήματα για αυτό τον λόγο, ενώ είναι πολύπλευρη, καταγράφοντας και με τεχνικά μέσα τον τρόπο και τις ώρες μετακίνησης των πολιτών από τις 7:00 το πρωί έως τις 7:00 το βράδυ.

Ο βασικός στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθούν οι ανάγκες μετακίνησης με το αποτέλεσμά της να καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πού και πότε θα επεκταθεί το μετρό, ενώ με την ολοκλήρωσή της δεν αποκλείεται να επηρεαστούν δρομολόγια αστικών, ρυθμίσεις φωτεινών σηματοδοτών, κ.α, με σκοπό την ευκολότερη μετακίνηση των πολιτών.

Η μελέτη ξεκίνησε μόλις την περασμένη Δευτέρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο με τριών μηνών.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr:

 

Στην έναρξη της συγκοινωνιακού ενδιαφέροντος μελέτης είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος μιλώντας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως, επίσης ανέφερε ο κ. Ταχιάος -ερωτηθείς για το σχέδιο επέκτασης της γραμμής προς τη Βορειοδυτική Θεσσαλονίκη- ήδη ερευνητές χτυπούν την πόρτα νοικοκυριών στο πλαίσιο της Μελέτης Ανάλυσης για το μετρό Θεσσαλονίκης, κάνοντας ερωτήσεις. Σκοπός είναι να αποτυπώσουν σε αριθμούς τις ανάγκες που υπάρχουν για τις μετακινήσεις στην πόλη. Όπως είπε ο κ. Ταχιάος, είναι μια μελέτη απαραίτητη αφενός για την επέκταση του μετρό και σε άλλες περιοχές και αφετέρου προκειμένου να βρεθεί χρηματοδότηση (δείτε ΕΔΩ το θέμα του GRTimes.gr).

 

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top