Θεσσαλονίκη: Η παρέλαση «αναβάλλει» τα έργα στη Μ. Αλεξάνδρου 

Θεσσαλονίκη: Η παρέλαση «αναβάλλει» τα έργα στη Μ. Αλεξάνδρου 

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίζονται οι εργασίες της ΕΥΑΘ, αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες ενόψει της παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί την 28η Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής επετείου.

Θυμίζουμε ότι, στο συγκεκριμένο σημείο της οδού, πραγματοποιείται κάθε χρόνο η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση με τη συμμετοχή στρατιωτικών αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, ενώ στο ύψος του Γερμανικού προξενείου στήνεται και η κεντρική εξέδρα των επισήμων. Έτσι, για τις ανάγκες που προκύπτουν για την ομαλή διεξαγωγή των επετειακών εκδηλώσεων και για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ με την οποία  επικοινώνησε το GRTimes.gr, θα γίνει ασφαλτόστρωση και οι εργασίες θα συνεχιστούν μετά τη λήξη των εκδηλώσεων και την απομάκρυνση της εξέδρας.

Σημειώνεται ότι, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία, μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί 330 από τα 560 μ. αγωγού με κατεύθυνση προς την 28ης Οκτωβρίου, όπως και σειρά μικρότερων κάθετων στην παραλιακή αγωγών, στην περιοχή από την οδό Έντισον και προς τα ανατολικά. Το έργο, όταν ολοκληρωθεί, θα καταργήσει τη λειτουργία τριών παλιών αντλιοστασίων στην παραλιακή ζώνη (στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, στο παλιό «Interni» και στο Πάρκο των Σκύλων), αναβαθμίζοντας την περιοχή και μειώνοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της λειτουργίας των δικτύων αποχέτευσης μετά από πολλά χρόνια.

Στο πλαίσιο του ίδιου έργου, κατά τμήματα ακριβώς δίπλα από τον νέο αγωγό και στο ίδιο σκάμμα με αυτόν, κατασκευάζεται και αγωγός αποχέτευσης ομβρίων, συνολικού μήκους 210 μ., σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Με τις εργασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και αρκετές ημέρες, η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο γίνεται με… αργούς ρυθμούς και οι οδηγοί έχουν “οπλιστεί” με υπομονή. Ωστόσο, το έργο -το οποίο αποτελεί μόνο ένα από μια σειρά άλλων που αναμένεται να ακολουθήσουν- κρίνεται εξαιρετικά σημαντικό για την αναβάθμιση του αποχετευτικού δικτύου της Θεσσαλονίκης στην παραλιακή ζώνη που εκτείνεται από το Λιμάνι μέχρι και το Αγγελοχώρι. Οι εργασίες στο τμήμα επί της λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου, που δυσχεραίνουν μερικώς και την κυκλοφορία, αναμένεται να έχουν τελειώσει μέχρι τα τέλη του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου, ενώ το σύνολο του έργου, με προϋπολογισμό 4,4 εκατ. ευρώ, θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάιο του 2022.

Με τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου να έχει να… σκαφτεί αρκετές δεκαετίες για οποιοδήποτε μεγάλο έργο, όπως ήταν αναμενόμενο κατά τη διάρκεια των εργασιών εντοπίζονται πολλά οικοδομικά υλικά, είδη υγιεινής, ξύλα κ.α., τα οποία χρονολογούνται περίπου στο 1960 και επηρεάζουν τον χρόνο ολοκλήρωσης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top