Θεσσαλονίκη: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για οικόπεδο της Εκκλησίας στο κέντρο-Ζητούν να γίνει νηπιαγωγείο (ΦΩΤΟ) 

Θεσσαλονίκη: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για οικόπεδο της Εκκλησίας στο κέντρο-Ζητούν να γίνει νηπιαγωγείο (ΦΩΤΟ) 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (9/3) από κατοίκους της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, με αφορμή ένα οικόπεδο της Εκκλησίας.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης ζητούν το οικόπεδο, γνωστό ως πρώην «Μάρμαρα Μόσχου», όπου βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου με την οδό Βασιλείου Χατζή, στο κέντρο της πόλης και ανήκει στην Εκκλησία, να παραχωρηθεί στον Δήμο και να χτιστεί ένα νηπιαγωγείο και όχι μία πολυόροφη πολυκατοικία.

Σήμερα, Σάββατο (9/3) κάτοικοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο οικόπεδο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συγκεκριμένη απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία όπως έγινε γνωστό δημοπράτησε τον Ιανουάριο το οικόπεδο, σε διαγωνιστική διαδικασία που λήγει στις 22 Μαρτίου, προκειμένου να χτιστεί πολυόροφη οικοδομή από την οποία θα λάβει τουλάχιστον το 52% ως αντιπαροχή. Να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο που ήταν χαρακτηρισμένο παλαιότερα ως χώρος σχολικής στέγης, αποχαρακτηρίστηκε με ενέργειες της Εκκλησίας καθώς ο Δήμος ουδέποτε κατέβαλλε τη σχετική αποζημίωση.

Τέλος, οι ίδιοι ζητούν ψηφίσματα συμπαράστασης από συνδικαλιστικούς, επιστημονικούς, επαγγελματικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων, γυναικών και φοιτητών, ώστε να μην προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη: Νηπιαγωγείο αντί για πολυκατοικία της Εκκλησίας, ζητούν κάτοικοι της 5ης Δημοτικής Κοινότητας

Ολυμπιακός: «Λύγισε» το Λαύριο στο ΣΕΦ με 84-63

Την Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top