Θεσσαλονίκη: Λάμπει και πάλι το γλυπτό «Meteoron» απέναντι από το Δημαρχείο (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Λάμπει και πάλι το γλυπτό «Meteoron» απέναντι από το Δημαρχείο (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Καθαρίστηκε από συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης το γλυπτό «Meteoron», έπειτα από συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι στη γρανιτένια του βάση.

Το συγκεκριμένο γλυπτό έγινε στόχος βανδάλων για δεύτερη φορά, μέσα σε διάστημα 15 ημερών από την στιγμή που τοποθετήθηκε τον περασμένο Μάϊο στο παρκάκι απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο, στη συμβολή με την παραλιακή οδό της Θεσσαλονίκης.

«Μόλις πληροφορηθήκαμε, αλλά και το είδαμε με τα μάτια μας, διότι είναι δίπλα από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ότι βανδάλισαν για δεύτερη φορά το γλυπτό «Meteoron» κινητοποιηθήκαμε άμεσα και υπάλληλοι του δήμου που ασχολούνται με τους συγκεκριμένους βανδαλισμούς, καθάρισαν και επανέφεραν το γλυπτό στην αρχική του μορφή» τονίζει στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Εφραίμ Κυριζίδης.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κυριζίδη τρέχει μία εργολαβία 70.000 ευρώ, για δύο χρόνια με στόχο τον καθαρισμό σημείων, όπου υπάρχουν βανδαλισμοί και γκράφιτι. «Με τέτοιου είδους φαινόμενα, ασχολείται εξ ολοκλήρου εργολάβος, που με ειδικό μηχάνημα επεμβαίνει σε ιστορικά μνημεία της πόλης και κατά βάση στο κέντρο της. Για τον συγκεκριμένο καθαρισμό δεν χρειάστηκε να συνδράμει και γι’ αυτό κλήθηκαν υπάλληλοι του δήμου για να το καθαρίσουν. Μόνο για τον καθαρισμό μνημείων, γλυπτών και χώρων που πραγματοποιούνται βανδαλισμοί το κόστος φτάνει στα 10.000 ευρώ το χρόνο».

Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Στόχος βανδάλων για δεύτερη φορά το γλυπτό «Meteoron»

“Meteoron”: Φωταγωγήθηκε το νέο τοπόσημο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσ/νίκη: Φωταγωγείται το “METEORON” την Τετάρτη 16 Ιουνίου

Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκε το “Meteoron” του Κωστή Γεωργίου (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top