Θεσσαλονίκη: Με ευλάβεια και μέτρα το προσκύνημα στις εκκλησίες (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Με ευλάβεια και μέτρα το προσκύνημα στις εκκλησίες (VIDEO)

Με ευλάβεια και τηρώντας τα μέτρα προσέρχονται οι πιστοί για να προσκυνήσουν σήμερα το πρωί, στις εκκλησίες της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Φορώντας μάσκες και κρατώντας κάποιοι λουλούδια στα χέρια, ο χρήστης κόσμος έρχεται από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για να προσκυνήσει τον Εσταυρωμένο. Στη συνέχεια κάθονται μέσα στον χώρο της εκκλησίες, τηρώντας τις αποστάσεις, ενώ πολλοί βγαίνουν στον προαύλιο χώρο όπου έχουν στηθεί από νωρίς καρέκλες για τους πιστούς, με τα μεγάφωνα της εκκλησίας να μεταδίδουν τους ψαλμούς.

Θυμίζουμε ότι φέτος, λόγω της πανδημίας, το προσκύνημα των επιταφίων θα γίνει στον εξωτερικό χώρο των ναών και το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, σύμφωνα με τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ, θα ακολουθήσει η περιφορά του Επιταφίου η οποία θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών.

Σημειώνεται ότι, συνεχίζει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας).

Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ