Θεσσαλονίκη: “Μπουτίκ ρούχων” μέσα σε… σκουπιδότοπο (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: “Μπουτίκ ρούχων” μέσα σε… σκουπιδότοπο (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Μια… διαφορετική “μπουτίκ ρούχων”, τόνοι από σκουπίδια, φρεάτια που αντί για σιδερένια προστατευτικά έχουν κλαδιά δέντρων προκειμένου να μη πέσουν μέσα οι οδηγοί και διαφόρων ειδών υλικά ανακαινίσεων παρατημένα στις άκρες του δρόμου, βρίσκονται στην παράνομη χωματερή που συνεχίζει να αναπτύσσεται στη Δυτική Θεσσαλονίκη, πλησίον των ΚΤΕΛ.

Λάστιχα αυτοκινήτων, σπασμένα γυαλιά ακόμα και εν μέσω της οδού, πόρτες, στρώματα, καναπέδες, παντζούρια, είδη ένδυσης, νιπτήρες και μπανιέρες, είναι μόνο μερικά από αυτά που συνθέτουν την εικόνα και συναντά όποιος περάσει από τη γνωστή γέφυρα Π.Α.Θ.Ε., στους Λαχανόκηπους. Μπορεί η ΑΝΑΚΕΜ να ολοκλήρωσε τον καθαρισμό της τεράστιας χωματερής η οποία υπήρχε για μεγάλο διάστημα κάτω από τον αυτοκινητόδρομο της εθνικής οδού και να τοποθετήθηκαν στο σημείο τσιμεντένια προστατευτικά για να απαγορευτεί η πρόσβαση οχημάτων και να σταματήσει η απόθεση ογκωδών, όμως ακριβώς απέναντι ξεκίνησε να δημιουργείται ένας νέος σκουπιδότοπος με σχεδόν όλη την παράπλευρη οδό να έχει μετατραπεί σε χωματερή.

Ασυνείδητοι, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την μη επαρκή αστυνόμευση της περιοχής αλλά και την έλλειψη καμερών ή οποιοδήποτε άλλων μέσων θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά, συνεχίζουν τη δράση τους ανενόχλητοι. Τα ογκώδη αποτελούνται κυρίως από υλικά ανακαινίσεων τα οποία, έναντι χρηματικού ποσού αναλαμβάνουν να μεταφέρουν επιτήδειοι από τα σπίτια και καταστήματα και στη συνέχεια να τα πετάξουν όπου βρουν χωρίς να ακολουθείται κανένας κανόνας και φυσικά καμία νόμιμη διαδικασία.

Αποτέλεσμα αυτού είναι όσες φορές και να καθαρίσουν οι αρμόδιοι τα συγκεκριμένα σημεία, γρήγορα να δημιουργείται ξανά αυτή η κατάσταση αφού η δράση των ασυνείδητων που δρουν παρανόμως, όχι μόνο δε μειώθηκε τα τελευταία χρόνια αλλά αντιθέτως αυξήθηκε ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, πέρα από το περιβαλλοντικό πρόβλημα το οποίο δημιουργείται από την ανεξέλεγκτη εναπόθεση ογκωδών και τη δημιουργία εστιών μόλυνσης, σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη για τους διερχόμενους οδηγούς αφού διάφορα βαριά αλλά και αιχμηρά αντικείμενα καταλήγουν εν μέσω του δρόμου.

Δείτε φωτογραφίες του GRTimes.gr:


Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ