Θεσσαλονίκη: Σιωπηρή πορεία μνήμης για τα τρανς θύματα (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Σιωπηρή πορεία μνήμης για τα τρανς θύματα (VIDEO)

Σε μία σιωπηρή πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μνήμης Τρανς Θυμάτων, προχώρησαν μέλη του Θεσσαλονίκη Pride και της Λοάτκι+ κοινότητας.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Κρατώντας ένα κεράκι στο χέρι, ξεκίνησαν από το άγαλμα Βενιζέλου όπου είχαν συγκεντρωθεί και μέσω της πλατείας Αριστοτέλους κατευθύνθηκαν προς τις εγκαταστάσεις του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου σήμερα προβάλλονται ταινίες με περιεχόμενο που αφορά στη Λοατκι+ κοινότητα.

Στη συνέχεια κράτησαν ενός λεπτού σιγή και σχημάτισαν με τα κεράκια τον αριθμό 375, όσα είναι και τα τράνς θύματα που καταγράφηκαν μόνο τον τελευταίο χρόνο.

Όπως ανέφερε ο Σταύρος Μπουφίδης, ψυχίατρος και μέλος του σωματείου υποστήριξης διεμφυλικών, στην Ελλάδα μόνο για φέτος έχουν σημειωθεί 12 περιστατικά κακοποίησης, κακομεταχείρισης τρανς ατόμων, ενώ και η ιστορία του/της Δημήτρη από τη σκάλα Συκαμιάς παραπέμπει σε αντίστοιχα φαινόμενα καθώς πριν από τον τραγικό του θάνατο είχε προηγηθεί “δολοφονία της προσωπικότητας” του.

Πρόσθεσε πως οι τρανς άνθρωποι υφίστανται διαρκώς διακρίσεις και αποκλεισμούς και πως η σημερινή μέρα είναι μέρα μνήμης και αναστοχασμού ώστε όλοι να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε.

Δείτε τι είπε χαρακτηριστικά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top