Θεσσαλονίκη: Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας οι ομπρέλες στην Νέα παραλία (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας οι ομπρέλες στην Νέα παραλία (ΦΩΤΟ)

Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωταγωγήθηκαν σήμερα Τετάρτη 14/7 οι Ομπρέλες Γ. Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία, λόγω της Γαλλικής Εθνικής Επετείου.

Η 14η Ιουλίου είναι καταχωρημένη ως η Ημέρα Πτώσης της Βαστίλλης και η Εθνική Επέτειος των Γάλλων. Η πτώσης της Βαστίλλης συνέβη στο Παρίσι στις 14 Ιουλίου του 1789. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης για να τιμήσει την Εθνική επέτειο της Γαλλίας φωταγώγησε το κτήριο του Γαλλικού Ινστιτούτου και “το αγαπημένο γλυπτό των Θεσσαλονικέων στη Νέα Παραλία, τις ομπρέλες του Γ. Ζογγολόπουλου” στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

“Ευχαριστούμε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα για την πολύτιμη συνεργασία” γράφει στο μήνυμά της η γενική πρόξενος και διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Θεσσαλονίκη Σαντρίν Μουσέ και προσθέτει: “Για να δώσουμε λίγο χρώμα στη χρονιά αυτή κατά την οποία η πανδημία της Covid δεν μας επιτρέπει δυστυχώς και πάλι να συναντηθούμε, και για να μην ξεχνάμε το σύνθημά μας: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ”.  “Καλή εθνική γιορτή σε όλες και όλους. Να προσέχετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας!” καταλήγει.

Δείτε τις φωτογραφίες του GRTimes από τη Νέα Παραλία:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top