Θεσσαλονίκη: Στην έκθεση PhotoBiennale ξεναγήθηκε η Σακελλαροπούλου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Στην έκθεση PhotoBiennale ξεναγήθηκε η Σακελλαροπούλου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με την ξενάγησή της στη Thessaloniki PhotoBiennale 2021 (Momus) ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η τριήμερη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτασε στον χώρο της έκθεσης φωτογραφίας στις 10.30 και ξεναγήθηκε από τον επιμελητή του μουσείου και γενικό συντονιστή της PhotoBiennale Ηρακλή Παπαϊωάννου.

Η Πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα τα έργα τα οποία παρουσιάζονται, ενώ ενημερώθηκε αναλυτικά για την ιστορία που έχει το κάθε ένα. “Μια ακόμη η ενδιαφέρουσα έκθεση στο Μουσείο Φωτογραφίας. Εξαιρετικά επίκαιρα και σημαντικά θέματα αυτά των πλαστών (fake) ειδήσεων και της πραγματικότητας. Ενδιαφέρουσα, τόσο εικαστικά, όσο και σαν πολιτικό σχόλιο”, έγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο βιβλίο πριν αποχωρήσει.

Η Thessaloniki PhotoBiennale παρουσιάζει στο κοινό 19 εκθέσεις ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, ατομικές και ομαδικές, διαφόρων θεματολογιών και φωτογραφικών προσεγγίσεων, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες.

Στη φετινή διοργάνωση, την κεντρική έκθεση και πρωτότυπη παραγωγή με τίτλο “The Real and the Record” επιμελούνται ο Γιώργος Πρίνος και η Κατερίνα Σταθοπούλου. Διαρθρωμένη σε δύο μεγάλες ενότητες που φιλοξενούνται στους χώρους του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και του MOMus-Πειραματικού Κέντρου Τεχνών, η έκθεση διερευνά την έννοια του πραγματικού.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Στην κινητή μονάδα εμβολιασμού η Σακελλαροπούλου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top