Θεσσαλονίκη: Στην “εντατική” η εστίαση με εκατοντάδες κλειστές επιχειρήσεις – Στήριξη ζητά ο κλάδος

Θεσσαλονίκη: Στην “εντατική” η εστίαση με εκατοντάδες κλειστές επιχειρήσεις – Στήριξη ζητά ο κλάδος

Στην… εντατική συνεχίζει να βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης και της διασκέδασης στη χώρα μας, με την απαγόρευση της μουσικής αλλά και την μείωση του ωραρίου να έχει επιδεινώσει την ήδη εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετώπιζαν οι επιχειρήσεις.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Ενδεικτικό είναι, όπως αναφέρει στο GRTimes.gr, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών, Καφέ – μπαρ, Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, ότι μόνο στη Θεσσαλονίκη, περίπου 600 καταστήματα στον κλάδο της εστίασης και της διασκέδασης έχουν βάλει προσωρινό “λουκέτο” από τις 30 Δεκεμβρίου που τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα περίπου 5.000 άνθρωποι να βρίσκονται χωρίς εργασία και να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να βγουν στην ανεργία αφού οι επιχειρήσεις είναι αβέβαιο αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους εφόσον δεν ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

“Από τη στιγμή που λαμβάνονται τέτοια μέτρα θα πρέπει να υπάρξει και ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση, δε μπορεί να μας αφήνουν στο “έλεος του Θεού”. Η κατάσταση είναι τρομερά δύσκολη”, αναφέρει χαρακτηριστικά. Αναφορικά με το μετρό της απαγόρευσης της μουσικής, τόνισε ότι σε συνδυασμό με το ωράριο λειτουργίας (μέχρι τις 12.00) είναι καταστροφικά για πάρα πολλές επιχειρήσεις.

“Δεν έπρεπε να παρθούν και τα δύο μέτρα μαζί καθώς είναι παράλογο. Δεν έχουμε διαπιστώσει, για παράδειγμα, μεσημεριανές ή απογευματινές ώρες, να παίζει κάποιο κατάστημα τόσο δυνατά τη μουσική ούτως ώστε οι πελάτες να χρειάζεται να μιλήσουν δυνατά και να πετάγονται τα σταγονίδια, που αυτό αποτελεί κίνδυνο σύμφωνα με τους ειδικούς. Από τη στιγμή που “χτύπησαν” τη διασκέδαση με το ωράριο δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύουν και τη μουσική την ημέρα”, τονίζει.

Στο σύνολό τους οι επιχειρηματίες του κλάδου ανέμεναν το προηγούμενο διάστημα την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προκειμένου να πάρουν μια μικρή “ανάσα” και να μπορέσουν να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις, ωστόσο, λόγω και των νέων μέτρων, φέτος υπήρξε μείωση τζίρου 80% σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, σύμφωνα με τον κ. Επιτροπίδη. Παράλληλα, οι επαγγελματίες του κλάδου, έχουν να αντιμετωπίσουν την μεγάλη αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και στις τιμές αρκετών προϊόντων που φτάνουν έως το 20%, με τους ίδιους για άλλη μια φορά να τις αφομοιώνουν για να μη φτάσουν στους πελάτες τους.

Πέρα από τα νυχτερινά καταστήματα που λειτουργούσαν κυρίως μετά τις 11 το βράδυ και ως εκ τούτου είναι κλειστά από τις 30 Δεκεμβρίου, πολλά καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη έχουν μειώσει, μετά τις γιορτές, τις ημέρες λειτουργίας τους, λόγω της απαγόρευσης μουσικής αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων, που έχουν ως αποτέλεσμα τους πολύ χαμηλούς τζίρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κορωνοϊός: Και επίσημα παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα

Στο σατανά τα… έριξε ο πυρομανής της Ν. Ευκαρπίας πριν την καταδίκη του

Στο Εμβολιαστικό Κέντρο της ΔΕΘ ο Νίκος Χαρδαλιάς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ντόρα Μπακογιάννη: Παρακολουθούμε με ψυχραιμία τη ρητορική της Άγκυρας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ευχάριστα νέα: Bρέθηκε ο συμβατός δότης που χρειαζόταν ο μικρός Γιωργάκης από τη Θεσσαλονίκη

Χαλκιδική: Το… κοντράστ της ομορφιάς και των προβλημάτων που έφερε ο «Διομήδης» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top