Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών “ενάντια στις δολοφονίες” (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών “ενάντια στις δολοφονίες” (VIDEO)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν αυτή την ώρα άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η συγκέντρωση που ξεκίνησε περίπου στις 6 το απόγευμα γίνεται «ενάντια στις δολοφονίες κράτους και κεφαλαίου», όπως αναφέρουν σε σχετικό τους κάλεσμα.

“Τα τελευταία 7 χρόνια έχουν πεθάνει 400 εργάτες στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς μόνο στον Ελλαδικό χώρο. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι που πέφτουν νεκροί στο βωμό του κέρδους και του κεφαλαίου ενώ το κράτος σφυρίζει αδιάφορα. Ενώ η άρχουσα τάξη με καλοθελητές ΜΜΕ και λοιπά παπαγαλάκια συγκαλύπτουν τις εργοδοτικές δολοφονίες στο όνομα της “τυχαιότητας” εμείς θα υπενθυμίσουμε ότι ο νόμος Χατζηδάκη ήταν αυτός που νομιμοποίησε την εντατικοποίηση και τις 10ωρες βάρδιες για ψίχουλα”, ανέφεραν στην ομιλία τους.

“Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει δεκάδες δολοφονίες στο όνομα της Τάξης και της Aσφάλειας (π.χ του Μάρκο Μπουλάτοβιτς, του Νικόλαου Λεωνίδη, του Ηρακλή Μαραγκάκη, του Τόνι Ονούα, του Νικόλα Τόντι, της Zackie Oh, Βασίλη Μάγγου κ.α ) με πιο πρόσφατη αυτή του Νίκου Σαμπάνη”, είπαν, μεταξύ άλλων.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ