Θεσσαλονίκη: Συναυλία αλληλεγγύης για τις απολύσεις στη «Μαλαματίνα» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Συναυλία αλληλεγγύης για τις απολύσεις στη «Μαλαματίνα» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με μουσική συναυλία μπροστά από την πύλη του εργοστασίου συνεχίζονται σήμερα (30/8) οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της εταιρείας «Μαλαματίνα» για τις απολύσεις των συναδέλφων τους.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Νανούσης 

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας ζητούν από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις 15 απολύσεις των συναδέλφων τους και να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς.

Μάλιστα, έξω από το εργοστάσιο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας απευθυνόμενο σε όλα τα σωματεία, τους συνδικαλιστές και τον κόσμο της Θεσσαλονίκης.

«Σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνοι οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα». Τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων, η νίκη τους θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης», σημειώνει το Σωματείο.

Κεντρικό σύνθημα του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρίας «Μαλαματίνα» είναι το “ΌΧΙ στις απολύσεις, στους εκβιασμούς, στην εργοδοτική τρομοκρατία”.

Ο καλλιτέχνης και πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Ζερβουδάκης ήταν αυτός που συνόδευσε την μουσική βραδιά στην συναυλία αλληλεγγύης. Μάλιστα πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα εξέφρασε και αυτός με τη σειρά του την στήριξή του στους απεργούς της Μαλαματίνα.

Επιπλέον, η μουσική συναυλία αλληλεγγύης εκτός από την λαϊκή βραδιά συνοδεύτηκε και από φαγητό και ποτό.

Γ. Φραγγίδης: “Συγκίνηση για την μαζική στήριξη, ο αγώνας συνεχίζεται”

Για την παρουσία του κόσμου στην συναυλία αλληλεγγύης μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Μαλαματίνα» Γιάννης Φραγγίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε την χαρά, την ελπίδα αλλά και τη συγκίνηση του για την συμπαράσταση του κόσμου. “Βάλαμε πλάτη, μειώσαμε τον μισθό μας για να σωθεί η εταιρία αλλά δεν τους έφτανε αυτό” τόνισε ο ίδιος, ενώ για τις απεργίες συμπλήρωσε πως “ο αγώνας είναι όλων μας και θα συνεχιστεί”.

“Αφού δεν υποκύπτουμε στον νομό Χατζηδάκη θέλουν να μας απολύσουν. Αυτό δεν θα το αφήσουμε να περάσει. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι” σημείωσε.

Τέλος ο κ. Φραγγίδης κάλεσε τον κόσμο να παραβρεθεί αύριο, Τετάρτη (31/8) στην πύλη του εργοστασίου καθώς την χαρακτήρισε καθοριστική μέρα για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που συνεχίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα»

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι δύο συνδικαλιστές της «Μαλαματίνα»

Συνελήφθη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη “Μαλαματίνα” – Καταγγέλλουν απεργοσπαστικό μηχανισμό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα»-Συνεχίζουμε αποφασισμένοι τις κινητοποιήσεις (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top