Θεσσαλονίκη: Τεράστιο ενδιαφέρον για το ντοκιμαντέρ του Σωτήρη Δανέζη με θέμα την αστεγία (ΦΩΤΟ-VIDEO) 

Θεσσαλονίκη: Τεράστιο ενδιαφέρον για το ντοκιμαντέρ του Σωτήρη Δανέζη με θέμα την αστεγία (ΦΩΤΟ-VIDEO) 

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην πρώτη παρουσίαση, του ντοκιμαντέρ «ROOFLESS DREAMS», του δημοσιογράφου Σωτήρη Δανέζη, στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

«Αναζητούμε ιστορίες ανθρώπων που θα μας βοηθήσουν να δείξουμε στους ανθρώπους πως θα αλλάξουν τον κόσμο τους. Γι’ αυτό φτιάχνουμε ταινίες. Γι’ αυτό φτιάξαμε αυτό το ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την αστεγία», ανέφερε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Δανέζης, στην πρώτη παρουσίαση, στο 25ο Φεστιβάλ, του ντοκιμαντέρ “ROOFLESS DREAMS” που δημιουργήθηκε με την βοήθεια της ΑΜΚΕ EMFASIS και την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος,

Κάποτε είχαν δουλειά, οικογένεια, σπίτι, φίλους, ώσπου μια μέρα τα έχασαν όλα. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί επί δεκατρείς μήνες, πέντε ανθρώπους που ζουν στους δρόμους της Αθήνας, ορισμένοι υπό την απειλή της αστεγίας, και εστιάζει στις προσπάθειες της ΑΜΚΕ EMFASIS να τους στηρίξει κάτω από αντίξοες συνθήκες. Κακοποίηση, φυλακή, απώλεια αγαπημένων προσώπων… Οι μάχες τους μοιάζουν με τις δικές μας· το ίδιο συμβαίνει και με τα όνειρα τους.

Το 2023 σηματοδοτεί την συμπλήρωση 10 αδιάκοπων ετών παρουσίας στο πεδίο (2013-2023), στους δρόμους της πόλης της Αθήνας με τους άστεγους.

«Σε μια περίοδο έντονων αλλαγών και υψηλής αβεβαιότητας οι μορφές αστεγίας είναι πολλές, δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο χωρίς στέγη αλλά και όσοι την αναζητούν εφήμερα και βρίσκονται διαρκώς σε αυτή την αναζήτησή αντιμετωπίζοντας ακόμη και το πρόβλημα ταυτοποίησης των στοιχείων τους λόγω απώλειας ταυτότητας και αδυναμίας έκδοσης νέας. Προσβλέπουμε στην αποστιγματοποίηση τους, στην σταδιακή επανένταξη τους στην κοινωνία, έστω στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους», ανέφερε εκ μέρους της EMFASIS ΑΜΚΕ η Co-Founder, Μαρία Καρρά.

«Στοχεύουμε στην ενδυνάμωσή τους, με γνώμονα την καινοτόμα μεθοδολογία του Streetwork (κοινωνική εργασία στον Δρόμο), τόνισε ο Strategic Partnerships & Communications Manager, Κωνσταντίνος Καραλαριωτης.

Η ορατότητα των ιστοριών τους δεν ήταν εύκολη, επισήμανε σε σχετική ερώτηση του κοινού ο Σωτήρης Δανέζης, «Δεν ήταν εύκολο να μας εμπιστευτούν, να τους συναντήσουμε στα ραντεβού που δίναμε, να τους εντοπίσουμε».

Η Emfasis Non-Profit είναι το γέννημα μιας πρωτοβουλίας ανθρώπων που θέλησαν – πριν από οτιδήποτε άλλο να ακούσουν και να καταγράψουν τα όσα έχουν να αφηγηθούν εκείνοι που βρίσκονται στο περιθώριο και βιώνουν αυτό που αποκαλείται “κατάσταση δρόμου”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημητριάδης: Περίπου 150 οι άστεγοι της Θεσσαλονίκης (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Άστεγοι: Καταγράφοντας τον «αόρατο» πληθυσμό της Θεσσαλονίκης 

ΑΡΣΙΣ: 106 άστεγοι στη Θεσσαλονίκη εν μέσω της καραντίνας

ΣΥΡΙΖΑ: Εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη τα δακρυγόνα στην συγκέντρωση​

Ένταση στο δικαστικό Μέγαρο Λάρισας όπου απολογείται ο σταθμάρχης: Δικηγόρος κατά δημοσιογράφων – Τέσσερις προσαγωγές

ΕΛΑΣ: 5 συλλήψεις και 7 τραυματίες από τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top