Θεσσαλονίκη: Τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο επικίνδυνη πυρκαγια στο Φίλυρο (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο επικίνδυνη πυρκαγια στο Φίλυρο (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Με την έγκαιρη επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 17.25 σε χορτολιβαδική έκταση δίπλα σε ρέμα στην περιοχή του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Μάλιστα σε περίπτωση επέκτασης, η φωτιά θα απειλούσε αρκετά σπίτια που βρίσκονται πλησίον του σημείου από όπου ξεκίνησε, ωστόσο 18 πυροσβέστες με 9 υδροφόρα οχήματα έφτασαν πολύ γρήγορα στο σημείο, επενέβησαν και την έθεσαν υπό έλεγχο.

Στην περιοχή έπνεαν και άνεμοι χαμηλής έντασης, ενώ σε αναμονή βρισκόταν και ελικόπτερα της πυροσβεστικής τα οποία όμως δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Την επιχείρηση κατάσβεσης δυσκόλεψε η πρόσβαση που υπάρχει λόγω του οδικού δικτύου στην περιοχή, το οποίο βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

“Ειδοποιηθήκαμε για μια πυρκαγιά έξω από το Φίλυρο. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα και παρά τις δύσκολες συνθήκες θέσαμε την πυρκαγιά πολύ γρήγορα υπό έλεγχο. Ήταν δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο, ενώ υπήρχαν και αρκετά σπίτια στην περίμετρο. Πάντα ωστόσο, κύριο μέλημά μας είναι προφυλάξουμε την περιουσία και την ανθρώπινη ζωή” τόνισε μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Β’ ΕΜΑΚ, Δημήτρης Καρασαββίδης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ