Το 15% των Ιδιωτικών Κλινικών «μπαίνει» στη μάχη κατά του κορωνοϊού στη χώρα

Το 15% των Ιδιωτικών Κλινικών «μπαίνει» στη μάχη κατά του κορωνοϊού στη χώρα

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Το 15% των κλινών τους θα διαθέσουν οι Ιδιωτικές Κλινικές της χώρας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού η οποία βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα, αλλά και για να δώσουν χείρα βοηθείας στα Νοσοκομεία που έχουν εκατοντάδες ασθενείς σε ΜΕΘ.

«Όλες οι Ιδιωτικές Κλινικές της χώρας θα διαθέσουν το 15%  των κλινών τους για να έρχονται συμπολίτες μας που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και η κατάστασή του θεωρείται σοβαρή. Ουσιαστικά, αυτή η απόφαση ισχύει από σήμερα, απλώς πρέπει να διευθετηθούν κάποια διαδικαστικά θέματα» τονίζει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα θα είναι υπό την εποπτεία του ΕΚΑΒ, που θα διαχειρίζεται και θα μεταφέρει τους ασθενείς στις Ιδιωτικές Κλινικές. «Το ΕΚΑΒ θα έχει τον πρώτο λόγο, διότι αυτό θα μεταφέρει τους ασθενείς. Όσον αφορά Θεσσαλονίκη, αλλά και Αθήνα που υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα κρούσματα, ευελπιστούμε να βοηθήσουμε το Σύστημα Υγείας όσο περισσότερο γίνεται. Στην Αθήνα ήδη δέχονται ασθενείς με Covid σε Ιδιωτικές Κλινικές, ενώ για τη Θεσσαλονίκη είναι κάτι καινούργιο, αλλά και ένα σημαντικό βήμα για να πάρουν ανάσα όλα τα Νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος όσο αυτό είναι δυνατό» συμπληρώνει ο κ. Σαραφιανός.

Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη κίνηση είχε προαναγγελθεί από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη εφόσον υπήρχε τεράστια ζήτηση σε κλίνες για ασθενείς Covid-19. «Η συνεργασία του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό τομέα αφορά στην παροχή του συνόλου των ελεύθερων κλινών ΜΕΘ από τις ιδιωτικές Κλινικές στη διαχείριση του ΕΚΑΒ, στην παροχή αυτοτελών δομών για ασθενείς Covid, καθώς και στην παροχή κλινών για Covid άλλα και λοιπά περιστατικά» είχε τονίσει ο κ. Πλεύρης σε τηλεδιάσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κορωνοϊός: Από σήμερα 300 κλίνες Covid του ιδιωτικού τομέα στη μάχη της πανδημίας

 Σαρηγιάννης στο GRTimes: Το άνοιγμα των σχολείων θα επιβαρύνει το ιικό φορτίο κατά 10%

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top