Το στήριγμα ασθενών και συνοδών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Το στήριγμα ασθενών και συνοδών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης

Είναι το στήριγμα ασθενών αλλά και των συνοδών τους για όσο βρίσκονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Άλλωστε “αντηρίδα” σημαίνει στήριγμα. Ο λόγος για τον «Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, η Αντηρίδα» και τους εθελοντές του, που καθημερινά βρίσκονται στο πλευρό όσων χρειάζονται βοήθεια στο νοσοκομείο. Και μάλιστα… εθελοντικά!

 

Δείτε το video του GRTimes.gr:

 

Η «Αντηρίδα» δημιουργήθηκε το 2011 από την σημερινή αντιπρόεδρό της και εκπρόσωπο του ιδρύματος Παπαγεωργίου, Ζωή Ψαρρά Παπαγεωργίου. Ο Σύλλογος αναπτύσσει δράσεις εντός νοσοκομείου με σκοπό την στήριξη του νοσηλευτικού ιδρύματος, που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας, των ασθενών, των συνοδοών και φυσικά των εργαζομένων.

Καθημερινά στον ισόγειο χώρο του νοσοκομείου, εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία της «Αντηρίδας» δεκάδες εθελοντές βγάζουν φωτοτυπίες, προσφέρουν καφέ ή τσάι στους ασθένειες, ζυγίζουν τους ασθενείς, τους συνοδεύουν στις κλινικές για να μην χαθούν μεσα στο πελώριο κτίριο, διανέμουν βιβλία σε εκείνους που θα χρειαστεί να βρεθούν στο νοσοκομείο για ώρες, να μεταφέρει με καροτσάκι έναν ασθενή από τον έναν όροφο στον άλλον. Αυτές είναι λίγες μόνο από τις δράσεις του Σωματείου με την πολυεπίπεδη δραστηριότητα.

«Υποστηρίζουμε και οργανώνουμε εκπαιδευτικές διαδικασίες   και πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε είδους, τόσο στο Νοσοκομείο όσο στην πόλη μας. Πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητάς μας μέσα από τον εθελοντισμό είναι στην εποχή μας πιο απαραίτητες από ποτέ. Επιζητούμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την τοπική κοινωνία, για να μοιραζόμαστε την χαρά της προσφοράς και συμμετοχής» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη της.

Σήμερα η Αντηρίδα διαθέτει περισσότερα από 550 μέλη. Για να γίνει κάνεις εθελοντής της Αντηρίδας θα πρέπει να εκδηλώσει ενδιαφέρον και στη συνέχεια να συνομιλήσει με παλαιότερα μελη και στελέχη του Νοσοκομείου, προκειμένου να δουν και οι δυο πλευρές σε ποιον τομέα ο ενδιαφερόμενος μπορεί να συνεισφέρει.

Από εκεί και πέρα, ο καθένας ανάλογα με την διαθεσιμότητα του προσφέρει τις υπηρεσίες στο Νοσοκομείο μέσω του Συλλόγου.

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top