Τζιτζικώστας: Ανάπλαση και ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Τζιτζικώστας: Ανάπλαση και ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Για την ανάπλαση, ανάπτυξη και ενοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης συζήτησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας με τον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ρεπορτάζ: Ντέπη Χιωτοπούλου – Στράτος Λούβαρης

«Ένα έργο που και το υπουργείο θα έχει τον ρόλο και μαζί θα αναπτύξουμε το παραλιακό μέτωπο ώστε να το παραδώσουμε σε χρήση στους πολίτες αλλά και ταυτόχρονα να αναβαθμίσουμε τις λιμενικές υποδομές που άπτονται του υπουργείου», δήλωσε με το πέρας της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας.

Επιπρόσθετα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι προχωράει ένα πάγιο αίτημα, αυτό της σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες.

«Σύνδεση με Βόρειο και Νότιο Αιγαίο»

Για τη δρομολόγηση νέων συμβατών πλοίων που σέβονται το περιβάλλον τόσο στο Βόρειο όσο και στο Νότιο Αιγαίο αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης λέγοντας ότι «ως υπουργείο δρομολογούμε πολυετείς συμβάσεις έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να συνδέεται μόνιμα και σταθερά με το Αιγαίο».

Ερωτηθείς ο υπουργός από το GRΤimes.gr σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση που ήδη υπάρχει, για τα εάν θα παραμείνει και το καλοκαίρι, ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε ότι η γραμμή θα είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου, και θα επανέλθει από τις 29 Ιουνίου έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Σχετικά με τις πληρότητες στα πλοία αυτή τη στιγμή ταξιδεύουν με πληρότητα 55%  με καμπίνα και 50% χωρίς καμπίνα και ανάλογα τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αναπροσαρμόζονται όπως ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης. «Θα κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις στην αναμόρφωση των υγιειονομικών πρωτοκόλλων, για παράδειγμα, το έντυπο πληροφοριών που συμπλήρωναν οι επιβάτες πέρυσι πριν την επιβίβαση, αυτό, πλέον, θα γίνεται ηλεκτρονικά, οπότε θα μειωθεί ο χρόνος» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας προσθέτοντας «να αποκτήσουμε μέσα στο καλοκαίρι το τείχος ανοσίας, έτσι ώστε να μπορούμε αυτό το καλοκαίρι να βιώσουμε στοιχεία κανονικότητας».

Διαβάστε επίσης:

Πλακιωτάκης: Μόνιμη σύνδεση Θεσσαλονίκης – Αιγαίου (VIDEO)

Στο ΥΜΑΘ ο Πλακιωτάκης – Συνάντηση με Καλαφάτη (VIDEO)

Πλακιωτάκης: Σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων από την 1η Ιουνίου (VIDEO)

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Πλακιωτάκη με τον Τζιτζικώστα (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ