Βαρουφάκης από ΑΠΘ: Ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Βαρουφάκης από ΑΠΘ: Ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, προκειμένου να πραγματοποιήσει, στα πλαίσια της διήμερη επίσκεψης του στην πόλη, συζήτηση με φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους για τις εξελίξεις στα ΑΕΙ.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Ο κ. Βαρουφάκης εξαπέλυσε σε δηλώσεις του σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και για την πολιτική που ασκεί σχετικά με τη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Όπως είπε το πανεπιστήμιο έχει δύσκολη υποχρέωση να παράγει γνώση, η οποία θέλει αμφισβήτηση καθώς «η αμφισβήτηση του σήμερα είναι η γνώση του αύριο». Αν δεν παράξουμε εδώ πέρα φοιτητές και καθηγητές που να τα βάζουνε με την εξουσία και με την κατεστημένη σκέψη, δεν θα παράξουμε γνώση».

Ο ίδιος επισήμανε στη συνέχεια ότι όλη η νοοτροπία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ουσιαστικά σκοτώνει την δύσκολη γνώση, σκοτώνει την δυνατότητα εν ειρήνη το πανεπιστήμιο να παράγει αμφισβήτηση, συμπληρώνοντας ότι το πανεπιστήμιο είναι απροστάτευτο εδώ και δεκαετίες. «Δήθεν προστατεύοντας το βάζοντας πανεπιστημιακή αστυνομία μέσα, ουσιαστικά η κυβέρνηση σκοτώνει τους τελευταίους μηχανισμούς προστασίας της δύσκολης γνώσης. Και μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια. Βεβαίως η κυβέρνηση Μητσοτάκη και κυρίως η ανεκδιήγητη κα. Κεραμέως ψεύδονται ασυστόλως όταν λένε ότι αυτό συμβαίνει και στο εξωτερικό», σημείωσε. «Έχω σπουδάσει, έχω μεγαλώσει και έχω διδάξει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, πανεπιστημιακή αστυνομία δεν είχαμε ποτέ», συμπλήρωσε.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε:

Τον κ. Βαρουφάκη υποδέχτηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Άρης Στυλιανού, επισημαίνοντας πως «αποτελεί μεγάλη τιμή για το ΑΠΘ, να έχει επισκέψεις κοινοβουλευτικών αρχηγών και άλλων πολιτικών παραγόντων που θέλουν να ενημερωθούν και να πάρουν θέση για όλα όσα συμβαίνουν και συνέβησαν στο ΑΠΘ το προηγούμενο διάστημα. Εμείς περιμένουμε από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συμπαρασταθούν στους φοιτητές, τους καθηγητές, στους εργαζόμενους των πανεπιστημίων, στον αγώνα που κάνουμε να μην εφαρμοστεί ο καινούριος νόμος 4777 που έχει ψηφιστεί και που βάζει την αστυνομία μέσα στα ιδρύματα με μόνιμη παρουσία».

Δείτε τι είπε αναλυτικά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ