Βροντερό «όχι» υγειονομικών στη δίωξη του Θανάση Σιούλη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Βροντερό «όχι» υγειονομικών στη δίωξη του Θανάση Σιούλη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Δεκάδες ήταν οι γιατροί και οι νοσηλευτές οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον γιατρό Θανάση Σιούλη, καταγγέλλοντας την δίωξη του από εισαγγελέα για δηλώσεις που έκανε τον περασμένο Νοέμβριο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως ανέφερε ο κ. Σιούλης ο οποίος είναι και Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, μιλώντας για την συγκεκριμένη υπόθεση, “έχουμε να κάνουμε με ένα χρονικό που αφορά δηλώσεις του Νοεμβρίου για πραγματικά γεγονότα που αφορούσαν για εκείνες τις ημέρες σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν στο νοσοκομείο, σε ότι αφορά τις δυνατότητες νοσηλείας των ασθενών με κορωνοϊό, τόσο για κοινές κλίνες όσο και για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας”, συμπληρώνοντας ότι αυτό επέφερε την δυσφορία της διοίκησης του νοσοκομείου “που από τότε παρήγγειλε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα”.

Διαβάστε επίσης στο GRTimes: Θ. Σιούλης: «Για μια δήλωση, διώκομαι για απειλή εγκληματικών ενεργειών»

“Τόσους μήνες μετά και ενώ η Αθήνα φλέγεται και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο κίνδυνος είναι ορατός και αφορά το κοινωνικό σύνολο, αντί η διοίκηση να σκύψει με σωφροσύνη για την επίλυση των προβλημάτων, στο μέτρο του δυνατού με οποία μέτρα μπορούσε να πάρει, στην ουσία προβαίνει με έναν αυταρχικό προσωπείο να φιμώσει τους εργαζόμενους και τους εργαζόμενους και τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς”, τόνισε ο κ. Σιούλης ο οποίος στη συνέχεια, μόλις μίλησε στους συναδέλφους τους που συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο καταχειροκροτήθηκε.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε:

 

Παράλληλα, το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με τη σειρά του την κλήση του μέλους της κ. Σιούλη για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε, όπως τονίζουν, μετά αίτημα του Διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελιάδη.

Όπως η πρόεδρος της Ένωσης Δάφνη Κατσίμπα, ο Διοικητής του νοσοκομείου ο οποίος πήγε την ίδια ημέρα στον εισαγγελέα, ότι όσα είπε ο γιατρός που κατηγορείται στα ΜΜΕ ήταν αλήθεια. “Αντί να διωχθεί αυτός (σ.σ. Διοικητής) που άνοιγε η εφημερία του νοσοκομείου του όντας τελείως απρορετοίμαστο το νοσοκομείο, διοικείται αυτός που το αποκάλυψε”. Η ίδια πρόσθεσε στη συνέχεια ότι “δεν είδαμε καμία δίωξη, κανενός διοικητή εκείνες τις ημέρες όταν τα νοσοκομεία άνοιγαν απροετοίμαστα, είδαμε όμως διώξεις συναδέλφων”.

Σύμφωνα με την κα. Κατσίμπα αυτό έγινε καθώς οι εργαζόμενοι και τα Συνδικαλιστικά όργανα, εκείνη την εποχή αποκάλυπταν την υποστελέχωση, την έλλειψη εξοπλισμού, την αδυναμία να λειτουργήσει η πρωτοβάθμια υγεία κ.α.” Το θέμα είναι να μας τρομοκρατήσουν για να μην τα βγάζουμε αυτά παραέξω”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε η κα. Κατσίμπα:

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ