Ζέρβας για πλατεία Ελευθερίας: Ουδείς διαφωνεί με τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης

Ζέρβας για πλατεία Ελευθερίας: Ουδείς διαφωνεί με τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης

“Ουδείς σε αυτή την αίθουσα, ουδείς σε αυτήν την πόλη, δεν διαφωνεί με τη δημιουργία ενός πάρκου μνήμης στον χώρο της πλατεία Ελευθερίας”, ξεκαθάρισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα το απόγευμα, δεσμευόμενος ότι η ανάπλαση θα γίνει.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, η προσωρινή χρήση της πλατείας Ελευθερίας ως χώρος στάθμευσης,” λειτουργεί μέχρι αν έχουμε τα αποτελέσματα μελέτης που έχουμε παραγγείλει και έχει ακριβός τον τύπο: “Ανάθεσης παροχής τεχνικών υπηρεσιών συμβούλων για τη διερεύνηση της οικονομικής βιωσιμότητας και των τεχνικών χαρακτηριστικών υπογείου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ελευθερίας και για την επιλογή της βέλτιστης διαδικασίας για την ανάθεση της κατασκευής της σε ιδιώτη”. “Είναι αυτά που είχα πει το ’17, αυτά που είχα πει το ’18, το ’19, αυτά τα οποία είχα πει κάθε χρόνο σε κάθε ευκαιρία”, τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι σε περίπτωση που η μελέτη αυτή δε φέρει αποτελέσματα, προφανώς θα προχωρήσει άμεσα η ανάπλαση και μόνο της πλατείας Ελευθερίας ως Πάρκου Μνήμης. “Στο ενδιάμεσο, με όλη τη νομιμότητα, θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε τα αυτοκίνητα καθώς η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά φορτωμένη στο κυκλοφοριακό, ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς, χρησιμοποιεί το ΙΧ”, ανέφερε ενώ στην συνέχεια έδωσε τα παρακάτω στοιχεία που αφορούν τη χρήση της πλατείας για αυτό το διάστημα που παραδόθηκε ως προσωρινά χώρος στάθμευσης:

Περίπου 1.800 αυτοκίνητα εξυπηρετούνται εκεί σε 132 θέσεις, οι οποίες παραδόθηκαν το ισοζύγιο τους στους μόνιμους κατοίκους, κάτι που σημαίνει ότι αντίστοιχα ένας αριθμός κατοίκων έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βρει και να εξυπηρετηθεί με μια θέση. Άρα συνολικά από τις 23 Δεκεμβρίου, πάνω από 70.000 αυτοκίνητα εξυπηρετήθηκαν, σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα (VIDEO)

Διαμαρτυρία ενάντια στο πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Επιτροπή ειδικών: Αύριο πιθανόν η συνεδρίαση – Επιφυλακτικότητα στην άρση των μέτρων

Χατζηθεοδοσίου: Η μη εφαρμογή της τηλεργασίας πλήττει την επιχειρηματικότητα

Αττική Οδός: Έρχονται μαζικές αγωγές από τους εγκλωβισμένους

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αττική – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Με τηλεργασία την Πέμπτη το Δημόσιο – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top