Ζητούν να γίνει νηπιαγωγείο το οικόπεδο δίπλα στην «Αλυσίδα» (VIDEO)

Ζητούν να γίνει νηπιαγωγείο το οικόπεδο δίπλα στην «Αλυσίδα» (VIDEO)

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα διαμαρτυρία δίπλα από το παλιό εργοστάσιο της «Αλυσίδας», με αίτημα να μην αποχαρακτηριστεί οικόπεδο ιδιώτη που προοριζόταν να γίνει νηπιαγωγείο.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Να γίνει νηπιαγωγείο το οικόπεδο δίπλα στην «Αλυσίδα» στη συμβολή των οδών Αλ. Σταύρου και Αλκμήνης στην περιοχή Χαριλάου ζητούν τα σχήματα που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο «Η Πόλη Ανάποδα» και «Δύναμη Ανατροπής στο Δήμο Θεσσαλονίκης» που αυτήν την ώρα προχωρούν σε διαμαρτυρία στο σημείο και σε συλλογή υπογραφών.

Όπως επισημαίνουν το οικόπεδο είχε χαρακτηριστεί εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια ως χώρος που προοριζόταν για την ανέγερση νηπιαγωγείου ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια οι διοικήσεις του δήμου δεν φρόντισαν να προχωρήσουν στην αποζημίωση του ιδιοκτήτη και στην ανέγερση της σχολικής μονάδας. Λίγο καιρό πριν λήξει η σχετική προθεσμία το δημοτικό συμβούλιο πήρε την απόφαση να αποχαρακτηριστεί το συγκεκριμένο οικόπεδο και να επιστραφεί στους ιδιοκτήτες προς αξιοποίηση, τη στιγμή μάλιστα που όπως επισημαίνουν οι συγκεντρωθέντες, το πρόβλημα σχολικής στέγης στο δήμο είναι τεράστιο.

Με τη σημερινή τους κίνηση ζητούν την ανατροπή της απόφασης του δήμου, επισημαίνοντας ότι θα προσκομίσουν τις υπογραφές που θα συγκεντρωθούν στο δημοτικό συμβούλιο.

Δείτε τι είπε χαρακτηριστικά στο βίντεο που ακολουθεί ο Θανάσης Μαρίνης εκπρόσωπος των σχημάτων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ