Γ. Μαυρωτάς στο GRTimes.gr- Από τις πισίνες… αντιπρόεδρος του Ποταμιού

Βαγγέλης Στολάκης

Από τις πισίνες και το πόλο, ελληνιστί «υδατοσφαίρισης» βρέθηκε στα νερά του… Ποταμιού, όπου σήμερα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος. Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και βουλευτής Αττικής, ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι ένας άνθρωπος δραστήριος, ο οποίος θέλει να πετυχαίνει με ό,τι καταπιάνεται. Ξοδεύει τον χρόνο του μεταξύ Σεβαστουπόλεως, όπου βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος και Βουλής. Ο κ. Μαυρωτάς σε μια εφ’ όλης της συνέντευξη στο GRTimes.gr μιλά για τη συμμετοχή του στις εκλογές και την μέχρι σήμερα εμπειρία του στο «Ναό της Δημοκρατίας». Δηλώνει πως στόχος του κόμματος είναι η εκλογή δυο ευρωβουλευτών στις επικείμενες ευρωεκλογές, αλλά εάν εκλεγεί ένας… δεν θα στεναχωρεθεί! Αναφέρει επίσης ότι το Ποτάμι πληγώθηκε από τη στάση συγκεκριμένων στελεχών του και πως από εδώ και στο έξης θα πρέπει να τεθούν αυστηρότερα κριτήρια, μιλά για τη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία μπορεί μεν να υπερωήφισε αλλά χαρακτηρίζει «μη ιδανική Συμφωνία». Αποκαλύπτει ότι δέχτηκε απειλές και ύβρεις στα social media για να καταψηφίσει. Εμφανίζεται ανοικτός σε μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ, σχολιάζει την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ και εκφράζει την πεποίθησή του πως το κόμμα του θα μπει στην επόμενη Βουλή!

 

Ποιος είναι ο στόχος του Ποταμιού ενόψει ευρωεκλογών; Είναι εφικτή η εκλογή δυο ευρωβουλευτών, όπως έχετε σήμερα;

Το Ποτάμι είναι το κατ’ εξοχήν Ευρωπαϊκό κόμμα του Ελληνικού κοινοβουλίου και θεωρώ ότι στις ευρωεκλογές έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στο Ευρωπαϊκό κοινό στην Ελλάδα. Μάλιστα το ευρωψηφοδέλτιο που δημιουργούμε (με 16 Έλληνες που μένουν σε ευρωπαϊκές πόλεις δείχνει έμπρακτα ότι τους υπολογίζουμε με έργα και όχι μόνο με λόγια) συμμετέχουν πολύ αξιόλογα πρόσωπα μέσα από την κοινωνία κι όχι από κανέναν κομματικό σωλήνα ή τζάκια. Βλέπουμε πολύ θετικά την ατζέντα Μακρόν για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση με την οποία έχουμε πολλά κοινά. Ο στόχος του Ποταμιού για τις ευρωεκλογές είναι να βγάλουμε 2 ευρωβουλευτές όπως το 2014, αλλά και με έναν δεν θα στενοχωρηθούμε. Αυτό που πρέπει όμως να καταλάβουν οι Έλληνες πολίτες είναι ότι οι εκλογές δεν είναι μια δημοσκόπηση για την εσωτερική πολιτική σκηνή, αλλά οι κρισιμότερες ευρωεκλογές των τελευταίων δεκαετιών και πρέπει να στείλουν τις γνήσια ευρωπαϊκές φωνές της χώρας στις Βρυξέλλες.

Εκτιμάτε πως ο πρωθυπουργός θα εξαντλήσει την τετραετία ή θα «στηθούν» κάλπες πριν από τον Οκτώβριο; Πόσο έτοιμο είναι το «Ποτάμι»; Έχετε στελεχώσει ψηφοδέλτια; Θα έχετε παρουσία σε όλη την Ελλάδα;

Θεωρώ ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει τις εκλογές όποτε θεωρεί ότι τον βολεύουν. Βασικός σχεδιασμός του είναι ο Οκτώβριος του 2019 αλλά θεωρώ ότι μπορεί να τις κάνει και νωρίτερα αν βρει μια ευνοϊκή συγκυρία, που όμως δεν τη βλέπω. Θέλει να κάνει διαχείριση μιας επερχόμενης ήττας (όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις) εξαντλώντας την τετραετία και το προεκλογικό του οπλοστάσιο. Το Ποτάμι θεωρώ ότι μετά από μια πετυχημένη παρουσία στις Ευρωεκλογές, θα ατενίσει με αισιοδοξία και τις εθνικές εκλογές. Ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει ότι η τόλμη και η συνέπεια που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια το Ποτάμι, στηρίζοντας τις θέσεις του στη Βουλή -και όχι την κυβέρνηση ή την αξιωματική αντιπολίτευση όπως κάποιοι λένε- είναι ο τρόπος που πρέπει να πολιτεύονται όλα τα κόμματα. Να μην κάνουν δηλαδή μεταβολή από αυτά που λένε όταν έρχεται ώρα του «δια ταύτα».

Η υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών σας έκανε κακό ή καλό;

Ήταν μια δύσκολη απόφαση γιατί έγιναν πολλά λάθη από την κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση στον χειρισμό του θέματος. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι μια ιδανική για μας συμφωνία (άλλωστε ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης και συμβιβασμού), αλλά ήταν αναγκαία μετά την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί τα τελευταία 25 χρόνια. Για μας στο Ποτάμι τελικά πρυτάνευσε το εθνικό συμφέρον και όχι το πολιτικό κόστος και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Η εύκολη λύση θα ήταν να βγάλουμε την ουρά μας απ’ έξω αλλά το Ποτάμι δεν κρύβεται στα δύσκολα όπως άλλοι. Καταλαβαίνω απόλυτα τις ευαισθησίες των Μακεδόνων μας, αλλά κάποια στιγμή όπως λέει και ο Νίκος Μέρτζος, έπρεπε να ανατρέψουμε το τετελεσμένο που είχε δημιουργηθεί και χειροτέρευε και τώρα ήταν η ευκαιρία. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι στο συγκεκριμένο θέμα το βασικό είναι να σπάσουμε επιτέλους τη de facto μονοπώληση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια και να ανατρέψουμε την παραχάραξη της ιστορίας. Αυτά επιτυγχάνονται με τη συμφωνία. Η εγρήγορση όμως για την τήρηση της συμφωνίας πρέπει πάντα να υπάρχει καθώς η συμφωνία των Πρεσπών είναι αφετηρία και όχι τερματισμός. Πάντως, θεωρώ ότι η από την αρχή συνεπής και τίμια στάση του Ποταμιού στο θέμα θα εκτιμηθεί από τους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου που εν πολλοίς μπορεί και να απογοητεύτηκαν από τη στάση άλλων κομμάτων γιατί δεν θεωρώ ότι όλοι όσοι ήταν υπέρ της αλλαγής σελίδας στο θέμα, ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Το Ποτάμι ήταν η φωνή όσων ήταν υπέρ της Συμφωνίας και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεχτήκατε απειλές για να μην ψηφίσετε και πως τις αντιμετωπίσατε;

Δεν μπορώ να πω ότι δέχτηκα σοβαρές απειλές. Περισσότερο κάποια sms (και η απορία είναι πού βρήκαν το τηλέφωνό μου;) και e-mails. Στα social media δέχθηκα περισσότερο ύβρεις και χυδαιότητες του τύπου «πόσα έχεις πάρει από τον Σόρος;» γιατί πολλοί δεν πίστευαν ότι το ποτάμι θα μείνει πιστό σε αυτά που έλεγε. Γιατί η επίλυση του ζητήματος πάνω στην εθνική γραμμή (σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes) ήταν από τις βασικές θέσεις του Ποταμιού ήδη από το 2014 και θεωρήσαμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών τα καλύπτει, άσχετα αν όπως είπαμε κάναμε και συμβιβασμούς κυρίως στην ιθαγένεια και στη γλώσσα αλλά με επαρκείς κατά τη γνώμη μας ασφαλιστικές δικλείδες.

Πολλά στελέχη του Ποταμιού, στελέχη που έγιναν βουλευτές και πήραν έδρες αποχώρησαν είτε για το ΚΙΝΑΛ, είτε για το ΣΥΡΙΖΑ είτε για τη ΝΔ. Θα πρέπει από εδώ και στο εξής να μπει «face contol» στην Σεβαστουπόλεως, να αλλάξουν τα κριτήρια επιλογής των Ποταμίσιων;

Είναι δύσκολο ιδιαίτερα για ένα νέο, μικρό κόμμα να έχει από την ίδρυσή του φίλτρα για τα στελέχη του. Η αλήθεια είναι όμως ότι πάθαμε και μάθαμε. Ναι, θα υπάρξει μια μεγαλύτερη προσοχή στα κριτήρια επιλογής γιατί το Ποτάμι έπεσε θύμα προσωπικών στρατηγικών που εκδηλώθηκαν με απαράδεκτο τρόπο. Είναι θεμιτό να έχει κάποιος προσωπικές φιλοδοξίες και να θεωρεί ότι σε άλλο κόμμα μπορεί να έχει περισσότερες πιθανότητες επανεκλογής. Όμως αν αυτός ο κάποιος είναι βουλευτής πρέπει να αφήνει την έδρα του και όχι να προδίδει τους ψηφοφόρους του Ποταμιού που τον έβαλαν στη Βουλή για να υποστηρίζει τις θέσεις του Ποταμιού και εκείνος να συνεχίζει με άλλο κόμμα. Αυτό είναι απαράδεκτο για το πολιτικό μας σύστημα και πλήττει την όποια αξιοπιστία του. Και η υποκρισία είναι στο ότι ακούω αρχηγούς κομμάτων να στηλιτεύουν αυτό το φαινόμενο όταν πρόκειται για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όταν το κάνουν οι ίδιοι στα κόμματά τους να το θεωρούν «δημοκρατικό δικαίωμα του βουλευτή». Έλεος…

Κάνατε λάθος που αποχωρήσατε από το ΚΙΝΑΛ;

Η συμμετοχή του Ποταμιού στην προσπάθεια του ΚΙΝΑΛ έγινε με σκοπό την μετεξέλιξη του μεσαίου χώρου. Δεν θέλαμε να συμμετάσχουμε σε μια απλή παλινόρθωση του ΠΑΣΟΚ με νέο περιτύλιγμα. Όταν η διαδικασία λήψης αποφάσεων σε κομβικά ζητήματα φάνηκε ότι οδεύει σε μία ηγεμονία του πιο δυνατού (και το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι ο πιο δυνατός «παίκτης» στο χώρο) και όχι σε μία σύνθεση των απόψεων, το Ποτάμι αποφάσισε ότι δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του διακοσμητικού εταίρου μόνο και μόνο για μερικές καρέκλες κάποιων στελεχών του. Έτσι, δεν νομίζω ότι μπορούσαμε να μείνουμε στο ΚΙΝΑΛ, αν θέλαμε οι αρχές και αξίες του Ποταμιού του να επιβιώσουν.

 

Μετεκλογικά το Ποτάμι θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ;

Το Ποτάμι έχει πει ότι θα συμβάλει μετά τις εκλογές στην κυβερνητική σταθερότητα που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με λευκή επιταγή. Μόνο στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας όπου κάποιες βασικές αρχές του Ποταμιού θα συμφωνηθούν και κυρίως αυτές που είναι ψηλά στην ατζέντα του όπως θέματα καταπολέμησης του πελατειακού κράτους, αυτής της βασικής, διαχρονικής παθογένειας της χώρας μας, αλλά και θέματα παιδείας και δημόσιας διοίκησης. Τώρα σε σχέση με τα δύο κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ ότι ως ένα κόμμα του κέντρου έχουμε διεπιφάνειες και με τους δύο χώρους, δηλαδή σε άλλα θέματα είμαστε πιο κοντά στη ΝΔ (οικονομία, παιδεία) και σε άλλα στον ΣΥΡΙΖΑ (δικαιώματα). Όμως όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις το πιθανότερο είναι τις επόμενες εκλογές να τις κερδίσει η ΝΔ και με αυτήν θα κληθούμε να συνεργαστούμε εφόσον μπούμε στη Βουλή, προσπαθώντας να ενισχύσουμε τη φιλελεύθερη, μεταρρυθμιστική και ελπίζουμε αντιπελατειακή ατζέντα της.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα ενός αντιπροέδρου κόμματος;

Τον περισσότερο χρόνο τον περνάω στη Βουλή. Το Ποτάμι μπορεί να έχασε την κοινοβουλευτική του ομάδα αλλά δεν χάνει τη φωνή του στη Βουλή. Μεγάλο κομμάτι είναι λοιπόν το κοινοβουλευτικό έργο (κοινοβουλευτικές επιτροπές, ολομέλειες, κοινοβουλευτικός έλεγχος). Ένα επίσης σημαντικό κομμάτι είναι οι εμφανίσεις σε ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο), η συγγραφή άρθρων για τον τύπο, οι συνεντεύξεις αλλά επίσης και οι συμμετοχή σε εκδηλώσεις. Τέλος οι συναντήσεις με διάφορους φορείς καθώς και η συμμετοχή στα κομματικά όργανα και σε επιτροπές είναι επίσης σημαντικό κομμάτι του ρόλου.

Πιστεύετε πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να διαλύσουν κόμματα όπως είναι το Ποτάμι και το ΚΙΝΑΛ;

Θεωρώ ότι και τους δύο τους συμφέρει η πόλωση και την καλλιεργούν. Ο διπολισμός προσπαθεί να σαρώσει ότι υπάρχει ενδιάμεσα. Όμως όσο η πόλωση κερδίζει η Ελλάδα χάνει. Η πόλωση φέρνει διχασμό με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν οι λύσεις για την επόμενη μέρα καθότι η μισή Ελλάδα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η σύγκρουση λοιπόν των δύο κόσμων που θα γίνει στις εκλογές δεν πρέπει να είναι μεταξύ προόδου και συντήρησης ή μεταξύ δεξιάς και αριστεράς, όπως λέει ο κ. Τζανακόπουλος, αλλά μεταξύ του κόσμου της πόλωσης και του κόσμου της σύνεσης. Ελπίζω οι πολίτες να μην «τσιμπήσουν» σε διχαστικά και εμφυλιοπολεμικά διλήμματα, αλλά να ψηφίσουν τουλάχιστον στις Ευρωεκλογές, με γνώμονα το Ευρωπαϊκό μέλλον και την ατζέντα των κομμάτων για αυτό.

Η υποψηφιότητα Τσιόδρα με τη ΝΔ πως σας βρίσκει;

Καταρχήν δείχνει το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό που έχει το Ποτάμι. Ο Δημήτρης υπηρέτησε με συνέπεια το Ποτάμι τα τελευταία 4 χρόνια και θεώρησε προφανώς ότι ήρθε η ώρα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε κάτι διαφορετικό. Το ερώτημα για μένα είναι πόσο άνετα νιώθει μετά τη στροφή προς τα δεξιά που έχει κάνει η ΝΔ; Παρ’ όλα αυτά του εύχομαι καλή επιτυχία.

Εκτιμάτε πως το Ποτάμι έχει χάσει την στόχευσή του και γι’ αυτό δεν μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο, τουλάχιστον όπως αυτό καταγράφεται δημοσκοπικά ή άλλαξε ο… κόσμος; Γιατί να σας ψηφίσουν οι πολίτες;

Το Ποτάμι δεν έπαψε να δραστηριοποιείται στο προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό, φιλελεύθερο κέντρο. Η στόχευσή του δεν άλλαξε από την αρχή. Πυξίδα του ήταν πάντα το τρίπτυχο Δημιουργία, Αξιοκρατία, Δικαιώματα. Η Δημιουργία θα παράξει πλούτο. Η Αξιοκρατία θα τον αξιοποιήσει δίκαια προς όφελος της κοινωνίας. Τα Δικαιώματα θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα μείνει κανένας μόνος, κανένας πίσω. Ενώ όμως αυτό είναι ξεκάθαρο ως στίγμα του Ποταμιού, μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας έχει μάθει να σκέφτεται και στην πολιτική με ποδοσφαιρικούς όρους Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού: Με ποιόν είσαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ; Το Ποτάμι λοιπόν επειδή δεν ετεροπροσδιορίζεται και δεν έχει ως σημείο αναφοράς τα άλλα κόμματα αλλά μόνο τις δικές του θέσεις, δημιουργεί στο κομμάτι αυτό της κοινωνίας της αίσθησης ότι μετακινείται επειδή δεν ταυτίζεται με έναν από τους δύο. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν ένα σημαντικό ποσοστό αναποφάσιστων της τάξης του 15%. Οι αναποφάσιστοι είναι συνήθως στο μεσαίο χώρο. Αν πείσουμε τον έναν στους επτά ή στους οκτώ αναποφάσιστους ότι αξίζει το ποτάμι να είναι στην επόμενη Βουλή λόγω της τόλμης και της συνέπειάς που έχει δείξει, τότε σίγουρα θα είμαστε. Διεκδικούμε από τους πολίτες του μεσαίου χώρου (που κατά τη γνώμη μου είναι τουλάχιστον ένα 20-25%) να μας ψηφίσει γιατί κανένα άλλο κόμμα εκτός από το Ποτάμι δεν μπορεί να πει συγχρόνως «ναι» στα μη κρατικά πανεπιστήμια και «ναι» στους διακριτούς ρόλους εκκλησίας κράτους ή «όχι» στα κόμματα στα πανεπιστήμια και συγχρόνως «ναι» στην άρση της μονιμότητας στο δημόσιο μετά από δύο αρνητικές αξιολογήσεις. Πράγματα δηλαδή που εκφράζουν πολύ κόσμο αλλά τα περισσότερα κόμματα δεν μπορούν να τα πουν γιατί έχουν δημιουργήσει μετά από χρόνια εξουσίας και κάποιες σχέσεις εξάρτησης ή αλλιώς έχουν γραμμάτια να ξεπληρώσουν. Το Ποτάμι δεν έχει.

 

Ποια είναι η εμπειρία σας από την συμμετοχή σας στο Εθνικό Κοινοβούλιο; Ήταν έτσι όπως τα… περιμένατε ή τα φανταζόσαστε διαφορετικά πριν μπείτε στη Βουλή; Γιατί ένας αθλητής και ένας καθηγητής να θελήσει να ασχοληθεί με την πολιτική;

Ασχολήθηκα με την πολιτική πρώτη φορά το 2014, ενώ δεν είχα παλαιότερα καμία εμπλοκή με κόμματα. Θεώρησα ότι σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα θα έπρεπε ο καθένας να συμμετάσχει, να μην μείνει αμέτοχος στον καναπέ του, κάνοντας απλώς εύκολη κριτική. Αν κάνουμε κριτική στο πολιτικό σύστημα ότι αποτελείται από «τζάκια», «γόνους» και «παιδιά του κομματικού σωλήνα» κι εμείς δεν θέλουμε να «βραχούμε» γιατί δεν το αντέχουμε, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας και η κατάσταση αυτή θα διαιωνίζεται κι εμείς απλώς θα παραπονιόμαστε για το επίπεδο. Προκειμένου λοιπόν να κοιτάω τους γιούς μου στα μάτια και να τους λέω ότι τουλάχιστον εγώ «το πάλεψα», προσπάθησα να αλλάξω κάτι σε αυτό που όλοι κατηγορούσαμε, μπήκα στην πολιτική. Δεν μετανιώνω καθόλου για τη συμμετοχή μου λοιπόν στην πολιτική και θα προέτρεπα όλους να το επιχειρήσουν με καθαρές προθέσεις και διάθεση προσφοράς. Η πολιτική μας ζωή χρειάζεται περισσότερο κόσμο μέσα από την κοινωνία που έχει πετύχει κάτι στη ζωή του και μπορεί να μεταλαμπαδεύσει εμπειρία, ήθος, γνώσεις στα κοινά. Για μένα η πολιτική είναι θητεία και όχι καριέρα. Μετά θα ξαναγυρίσω στη δουλειά μου (που μου αρέσει και πολύ) ως ακαδημαϊκός δάσκαλος στο ΕΜΠ. Δυστυχώς, δεν μπορώ να επιστρέψω στην προηγούμενή μου δραστηριότητα ως αθλητής, ή μάλλον μπορώ, αλλά όχι με τις ίδιες απαιτήσεις…

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

03:0022/04

GNTM 2: Πότε αρχίζουν τα γυρίσματα και τι θα γίνει με την επιτροπή Media

02:3022/04

Έτσι θα νικήσετε την επιθυμία για τσιγάρο Διάφορα

02:0022/04

Έμφραγμα: Η τροφή που μειώνει κατά 82% τον κίνδυνο Υγεία

01:3022/04

Πώς να ψήσεις το τέλειο τοστ χωρίς τοστιέρα Διάφορα

01:0022/04

SOS συμβουλές από γιατρούς για τα ατυχήματα του Πάσχα Υγεία

00:3022/04

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να ζητήσετε συγνώμη Διάφορα

23:5421/04

Τουρκία: Άγρια επίθεση στον αρχηγό της αντιπολίτευσης στην Άγκυρα (ΦΩΤΟ-VIDEO) Διεθνή

23:4921/04

Το σχόλιο της Ρωσίας για την συντριπτική ήττα Ποροσένκο στην Ουκρανία Διεθνή

23:3321/04

Επιστρέφουν από τη Μ. Δευτέρα οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες αλλά και η αφρικανική σκόνη Ελλάδα

22:5921/04

Φ. Γεννηματά: Ιδεολογικός αχταρμάς οδηγεί τη χώρα προς τα πίσω Πολιτική

22:5121/04

Τραγικό δυστύχημα στα Ν.Βρασνά – Νεκρό προσφυγόπουλο 4 ετών που καταπλακώθηκε από... Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

22:2421/04

Super League: Η Βαθμολογία και τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής Αθλητισμός

22:2121/04

Βόρεια Μακεδονία- Εκλογές: Μικρό προβάδισμα Πεντάροφσκι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα Διεθνή ,Σημαντικά

22:1421/04

Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα Αθλητισμός

22:1121/04

Τζακ Ποτ στο Τζόκερ Αθλητισμός

22:0621/04

Αναμονή στο Λευκό Πύργο για τους πανηγυρισμούς (ΦΩΤΟ-VIDEO) Αθλητισμός

21:5621/04

Τζιτζικώστας για ΠΑΟΚ: Ιστορική μέρα χαράς Αθλητισμός

21:4821/04

Βιεϊρίνια: «Τιμή μου που ακούστηκε το όνομα μου στην Τούμπα» Αθλητισμός

21:3821/04

ΠΑΟΚ: Ο Άδωνις Γεωργιάδης δίνει συγχαρητήρια για το πρωτάθλημα! Αθλητισμός

21:1921/04

Ουκρανία: Ο κωμικός Βολοντίμιρ Ζελένσκι νέος πρόεδρος της χώρας Διεθνή

21:1621/04

ΑΣ ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα: «ΠΑΟΚ ανέστη!» Αθλητισμός

21:1421/04

Ορφανός για ΠΑΟΚ: «Σημαντικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα» Αθλητισμός

20:5321/04

Βόρεια Μακεδονία: Έκλεισαν οι κάλπες, υψηλά ποσοστά αποχής Βαλκάνια

20:3721/04

ΟΟΣΑ: Στα επίπεδα του 2013 οι μισθοί στην Ελλάδα -Μεγάλες οι απώλειες στα εισοδήματα Ειδήσεις ,Οικονομία

20:2821/04

Αλ. Τσίπρας: Θλίψη κι αποτροπιασμός για το τυφλό μίσος τρομοκρατικών επιθέσεων Πολιτική

20:2421/04

Ποτάμι: Αύριο η παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου Κόμματα

20:1921/04

Όλγα Γεροβασίλη: Τα μνημόνια τελείωσαν με την κοινωνία όρθια Πολιτική

19:4421/04

Πρ. Παυλόπουλος: Έκφραση ακραίας βαρβαρότητας οι ειδεχθείς βομβιστικές επιθέσεις Πολιτική

19:2921/04

«Πασχαλιάτικο» προεκλογικό σποτ από το Ποτάμι (VIDEO) Κόμματα

19:2721/04

Πρόστιμα-μαμούθ στους πυροπαθείς στο Μάτι – Φτάνουν ως και τα 400.000 ευρώ Ελλάδα ,Κοινωνία

19:2321/04

Θρίλερ στην Κύπρο: Εξαήμερη κράτηση στον 35χρονο υπολοχαγό για το φόνο και δεύτερης γυν... Διεθνή ,Σημαντικά

19:1621/04

Αρκαδία: Τραυματισμός Γερμανού αναρριχητή Ελλάδα

19:0821/04

Πρώην πρόεδροι δικηγόρων: Βάναυσος θρυμματισμός του τεκμηρίου αθωότητας των δύο ποινικο... Κοινωνία

18:5921/04

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης-κυκλοφορίας εν όψει Πάσχα Ελλάδα

18:1521/04

Απίστευτο ρεκόρ από τον Ιωνικό Νίκαιας που «διέλυσε» τον Εθνικό 197-116 για την Α2 μπάσκετ Αθλητισμός

18:0921/04

Εξάρχεια: Επίθεση μοτοσικλετιστών σε πεζό, μέρα μεσημέρι (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

18:0521/04

Κρήτη: 85χρονη πέθανε μέσα στο αεροπλάνο λίγο πριν την απογείωση Ελλάδα ,Κοινωνία

18:0121/04

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Η Διακήρυξη για τις Ευρωεκλογές Χωρίς κατηγορία

17:5621/04

Πρ. Παυλόπουλος: Αν χρειαστεί μπορούμε να επιβάλουμε τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου Πολιτική

17:5421/04

Τι λένε επιχειρηματίες σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής στο σουβλάκι Οικονομία

17:4821/04

Νεώριο Σύρου: Στο «φουλ» οι δουλειές στο ναυπηγείο Ναυτιλία ,Οικονομία

17:3221/04

Βανδαλισμοί οπαδών του ΠΑΟΚ έξω από το Ιβανώφειο (ΦΩΤΟ) Αθλητισμός

17:1721/04

Ξυλόκαστρο: Τρεις νεκροί πεζοπόροι σε φαράγγι – Τραυματίας ο τέταρτος Ελλάδα ,Κοινωνία

17:1321/04

Παπαδημούλης, Μουζάλας, Καλπάκης αποδοκιμάστηκαν από πολίτες στη Δράμα Πολιτική

16:5921/04

Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας, στο πλευρό των θυμάτων της Σρι Λάνκα Διεθνή

16:5421/04

LIVE: Πρωταθλητής Ελλάδος ο ΠΑΟΚ μετά από 34 χρόνια – Μαγικές σκηνές στην Τούμπα ... Αθλητισμός ,Σημαντικά

16:4221/04

Αγωγή κατά Παπακώστα προανήγγειλε ο συνήγορος Λυκουρέζου Κοινωνία

16:2821/04

Υπ. Εργασίας: Με τη ρύθμιση των 120 δόσεων θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν περίπου 80.... Ειδήσεις ,Οικονομία

16:1721/04

Λάρισα: Έκλεψαν 96 αρνιά και προσπάθησαν να τα πουλήσουν Κοινωνία

16:1221/04

Κοτζιάς: Μάχη ενάντια στους δήθεν υπερπατριώτες ακροδεξιούς Πολιτική

16:0021/04

Θεοδωράκης: Τιμή στους αγωνιστές κατά της Χούντας Κόμματα ,Πολιτική

15:5021/04

Αποτάχθηκαν οι Γερμανοί στρατιωτικοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία Διεθνή

15:4021/04

Ζαρωτιάδης: Η συλλογική μνήμη μοναδικό αντίδοτο στη βία και στο μίσος Τοπική Αυτοδιοίκηση

15:3621/04

Σρι Λάνκα: Πάνω από 200 νεκροί- 7 οι συλληφθέντες Διεθνή ,Σημαντικά

15:2021/04

Βόρεια Μακεδονία: Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία Διεθνή

15:1021/04

Εμπρηστικές επιθέσεις σε Καρέα και Βύρωνα Ελλάδα ,Κοινωνία

15:0721/04

Θεσσαλονίκη: Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ άρχισαν τους πανηγυρισμούς (VIDEO) Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη

15:0021/04

Αχτσιόγλου: Το έργο μας έχει σαφές ταξικό πρόσημο και μας δένει με την κοινωνία Κόμματα ,Πολιτική

14:5021/04

Μητσοτάκης: Φρίκη και οργή προκαλούν οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα Κόμματα ,Πολιτική

14:4021/04

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις ειδεχθείς επιθέσεις στη Σρι Λάνκα Πολιτική

14:3021/04

Κουτσούμπας: Πιο δυνατό ΚΚΕ για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση Κόμματα ,Πολιτική

14:1321/04

Σρι Λάνκα: Την όγδοη έκρηξη προκάλεσε καμικάζι – 160 οι νεκροί Διεθνή

14:1021/04

Γεωργούλης: Να βάλω ένα λιθαράκι για να δυναμώσει η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη Κόμματα ,Πολιτική

14:0021/04

Παυλόπουλος: Οι ηρωικοί πρόγονοί μας διδάσκουν να υπερασπιζόμαστε ενωμένοι την πατρίδα Κόμματα ,Πολιτική

13:5021/04

Χαρακόπουλος: Στα χαρτιά οι εξαγγελίες Τσίπρα για Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων ... Κόμματα ,Πολιτική

13:4021/04

Αμανατίδης: Φρένο στη νεοφιλελεύθερη επέλαση στην Ευρώπη Κόμματα ,Πολιτική

13:3021/04

Τρίκαλα: Νεκρός ανήλικος που έπεσε από τον 4ο όροφο Ελλάδα ,Κοινωνία

13:2021/04

Ευρωεκλογές: Ποιoς θα αξιοποιήσει τον κλονισμό από τον «πολιτικό σεισμό»; Άποψη ,Άρθρα

13:1321/04

Σρι Λάνκα: Και όγδοη έκρηξη στο Κολόμπο Διεθνή

13:1021/04

Θρίλερ στην Κύπρο: Ο 35χρονος ομολόγησε την δολοφονία και των δυο γυναικών Διεθνή ,Σημαντικά

13:0021/04

Η Τουρκία ενημέρωσε τον ΟΗΕ για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ Διεθνή

12:5021/04

Μητσοτάκης: Χρέος μας είναι να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας απέναντι στις σύγχρονες απ... Κόμματα ,Πολιτική

12:4021/04

Κ. Γιουτίκας: Στηρίξτε μας, έχουμε έργο, έχουμε όραμα Περιφέρειες

12:2021/04

Νέα έκρηξη στη Σρι Λάνκα Διεθνή

12:1021/04

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για την κυριακάτικη αργία Θεσσαλονίκη

12:0021/04

Ζαρωτιάδης: Θα τιμήσουμε τους Θεσσαλονικείς του αντιδικτατορικού αγώνα Τοπική Αυτοδιοίκηση

11:5021/04

Κρήτη: Βρέθηκε νεκρός σε παραλία Ελλάδα ,Κοινωνία

11:4021/04

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα να τεθούν στο περιθώριο οι νεοναζιστές Κόμματα ,Πολιτική

11:3021/04

Το pyroshow των οπαδών του ΠΑΟΚ από ψηλά (VIDEO) Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη

11:2221/04

Σρι Λάνκα: Πάνω από 150 νεκροί από τις εκρήξεις Διεθνή

11:1021/04

Ξυλόκαστρο: Τρεις νεκροί πεζοπόροι στο φαράγγι του Αγίου Λουκά Ελλάδα ,Κοινωνία

11:0021/04

Το διαφημιστικό σποτ του Ποταμιού για τις Ευρωεκλογές (VIDEO) Κόμματα ,Πολιτική

10:5021/04

Γεωργιάδης: Οι εθνικές εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα εάν η διαφορά στις ευρωεκλογές εί... Κόμματα ,Πολιτική

10:4021/04

Γεννηματά: Δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες στην Ελλάδα Κόμματα ,Πολιτική

10:3021/04

Λαφαζάνης: Βατερλό για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οι ευρωεκλογές Κόμματα ,Πολιτική

10:3021/04

Θεσσαλονίκη: Υψώθηκε σημαία του ΠΑΟΚ στο δημαρχείο Θεσσαλονίκη

10:2021/04

Το 50% των απορριμμάτων των ελληνικών θαλασσών είναι κουτιά αλουμινίου, πλαστικά μπουκά... Περιβάλλον

10:1521/04

Το δ.σ. της Ενεργειακής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Ενέργεια

10:1021/04

Σρι Λάνκα: Στους 52 οι νεκροί από τις εκρήξεις Διεθνή

10:0021/04

Εισβολή Ρουβίκωνα σε κατάστημα ρούχων Ελλάδα ,Κοινωνία

09:5021/04

Κύπρος: Ένα θρίλερ διαδραματίζεται αναζητώντας τη μικρή Σιέρα Διεθνή

09:4021/04

Αυστραλία: Άνδρας παρασύρθηκε από τα κύματα – Νεκροί δύο διασώστες που πήγαν να τ... Διεθνή

09:3021/04

Προεδρικές εκλογές σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία Διεθνή ,Σημαντικά