Γ. Μαυρωτάς στο GRTimes.gr- Από τις πισίνες… αντιπρόεδρος του Ποταμιού

Βαγγέλης Στολάκης

Από τις πισίνες και το πόλο, ελληνιστί «υδατοσφαίρισης» βρέθηκε στα νερά του… Ποταμιού, όπου σήμερα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος. Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και βουλευτής Αττικής, ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι ένας άνθρωπος δραστήριος, ο οποίος θέλει να πετυχαίνει με ό,τι καταπιάνεται. Ξοδεύει τον χρόνο του μεταξύ Σεβαστουπόλεως, όπου βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος και Βουλής. Ο κ. Μαυρωτάς σε μια εφ’ όλης της συνέντευξη στο GRTimes.gr μιλά για τη συμμετοχή του στις εκλογές και την μέχρι σήμερα εμπειρία του στο «Ναό της Δημοκρατίας». Δηλώνει πως στόχος του κόμματος είναι η εκλογή δυο ευρωβουλευτών στις επικείμενες ευρωεκλογές, αλλά εάν εκλεγεί ένας… δεν θα στεναχωρεθεί! Αναφέρει επίσης ότι το Ποτάμι πληγώθηκε από τη στάση συγκεκριμένων στελεχών του και πως από εδώ και στο έξης θα πρέπει να τεθούν αυστηρότερα κριτήρια, μιλά για τη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία μπορεί μεν να υπερωήφισε αλλά χαρακτηρίζει «μη ιδανική Συμφωνία». Αποκαλύπτει ότι δέχτηκε απειλές και ύβρεις στα social media για να καταψηφίσει. Εμφανίζεται ανοικτός σε μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ, σχολιάζει την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ και εκφράζει την πεποίθησή του πως το κόμμα του θα μπει στην επόμενη Βουλή!

 

Ποιος είναι ο στόχος του Ποταμιού ενόψει ευρωεκλογών; Είναι εφικτή η εκλογή δυο ευρωβουλευτών, όπως έχετε σήμερα;

Το Ποτάμι είναι το κατ’ εξοχήν Ευρωπαϊκό κόμμα του Ελληνικού κοινοβουλίου και θεωρώ ότι στις ευρωεκλογές έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στο Ευρωπαϊκό κοινό στην Ελλάδα. Μάλιστα το ευρωψηφοδέλτιο που δημιουργούμε (με 16 Έλληνες που μένουν σε ευρωπαϊκές πόλεις δείχνει έμπρακτα ότι τους υπολογίζουμε με έργα και όχι μόνο με λόγια) συμμετέχουν πολύ αξιόλογα πρόσωπα μέσα από την κοινωνία κι όχι από κανέναν κομματικό σωλήνα ή τζάκια. Βλέπουμε πολύ θετικά την ατζέντα Μακρόν για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση με την οποία έχουμε πολλά κοινά. Ο στόχος του Ποταμιού για τις ευρωεκλογές είναι να βγάλουμε 2 ευρωβουλευτές όπως το 2014, αλλά και με έναν δεν θα στενοχωρηθούμε. Αυτό που πρέπει όμως να καταλάβουν οι Έλληνες πολίτες είναι ότι οι εκλογές δεν είναι μια δημοσκόπηση για την εσωτερική πολιτική σκηνή, αλλά οι κρισιμότερες ευρωεκλογές των τελευταίων δεκαετιών και πρέπει να στείλουν τις γνήσια ευρωπαϊκές φωνές της χώρας στις Βρυξέλλες.

Εκτιμάτε πως ο πρωθυπουργός θα εξαντλήσει την τετραετία ή θα «στηθούν» κάλπες πριν από τον Οκτώβριο; Πόσο έτοιμο είναι το «Ποτάμι»; Έχετε στελεχώσει ψηφοδέλτια; Θα έχετε παρουσία σε όλη την Ελλάδα;

Θεωρώ ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει τις εκλογές όποτε θεωρεί ότι τον βολεύουν. Βασικός σχεδιασμός του είναι ο Οκτώβριος του 2019 αλλά θεωρώ ότι μπορεί να τις κάνει και νωρίτερα αν βρει μια ευνοϊκή συγκυρία, που όμως δεν τη βλέπω. Θέλει να κάνει διαχείριση μιας επερχόμενης ήττας (όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις) εξαντλώντας την τετραετία και το προεκλογικό του οπλοστάσιο. Το Ποτάμι θεωρώ ότι μετά από μια πετυχημένη παρουσία στις Ευρωεκλογές, θα ατενίσει με αισιοδοξία και τις εθνικές εκλογές. Ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει ότι η τόλμη και η συνέπεια που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια το Ποτάμι, στηρίζοντας τις θέσεις του στη Βουλή -και όχι την κυβέρνηση ή την αξιωματική αντιπολίτευση όπως κάποιοι λένε- είναι ο τρόπος που πρέπει να πολιτεύονται όλα τα κόμματα. Να μην κάνουν δηλαδή μεταβολή από αυτά που λένε όταν έρχεται ώρα του «δια ταύτα».

Η υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών σας έκανε κακό ή καλό;

Ήταν μια δύσκολη απόφαση γιατί έγιναν πολλά λάθη από την κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση στον χειρισμό του θέματος. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι μια ιδανική για μας συμφωνία (άλλωστε ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης και συμβιβασμού), αλλά ήταν αναγκαία μετά την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί τα τελευταία 25 χρόνια. Για μας στο Ποτάμι τελικά πρυτάνευσε το εθνικό συμφέρον και όχι το πολιτικό κόστος και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Η εύκολη λύση θα ήταν να βγάλουμε την ουρά μας απ’ έξω αλλά το Ποτάμι δεν κρύβεται στα δύσκολα όπως άλλοι. Καταλαβαίνω απόλυτα τις ευαισθησίες των Μακεδόνων μας, αλλά κάποια στιγμή όπως λέει και ο Νίκος Μέρτζος, έπρεπε να ανατρέψουμε το τετελεσμένο που είχε δημιουργηθεί και χειροτέρευε και τώρα ήταν η ευκαιρία. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι στο συγκεκριμένο θέμα το βασικό είναι να σπάσουμε επιτέλους τη de facto μονοπώληση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια και να ανατρέψουμε την παραχάραξη της ιστορίας. Αυτά επιτυγχάνονται με τη συμφωνία. Η εγρήγορση όμως για την τήρηση της συμφωνίας πρέπει πάντα να υπάρχει καθώς η συμφωνία των Πρεσπών είναι αφετηρία και όχι τερματισμός. Πάντως, θεωρώ ότι η από την αρχή συνεπής και τίμια στάση του Ποταμιού στο θέμα θα εκτιμηθεί από τους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου που εν πολλοίς μπορεί και να απογοητεύτηκαν από τη στάση άλλων κομμάτων γιατί δεν θεωρώ ότι όλοι όσοι ήταν υπέρ της αλλαγής σελίδας στο θέμα, ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Το Ποτάμι ήταν η φωνή όσων ήταν υπέρ της Συμφωνίας και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεχτήκατε απειλές για να μην ψηφίσετε και πως τις αντιμετωπίσατε;

Δεν μπορώ να πω ότι δέχτηκα σοβαρές απειλές. Περισσότερο κάποια sms (και η απορία είναι πού βρήκαν το τηλέφωνό μου;) και e-mails. Στα social media δέχθηκα περισσότερο ύβρεις και χυδαιότητες του τύπου «πόσα έχεις πάρει από τον Σόρος;» γιατί πολλοί δεν πίστευαν ότι το ποτάμι θα μείνει πιστό σε αυτά που έλεγε. Γιατί η επίλυση του ζητήματος πάνω στην εθνική γραμμή (σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes) ήταν από τις βασικές θέσεις του Ποταμιού ήδη από το 2014 και θεωρήσαμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών τα καλύπτει, άσχετα αν όπως είπαμε κάναμε και συμβιβασμούς κυρίως στην ιθαγένεια και στη γλώσσα αλλά με επαρκείς κατά τη γνώμη μας ασφαλιστικές δικλείδες.

Πολλά στελέχη του Ποταμιού, στελέχη που έγιναν βουλευτές και πήραν έδρες αποχώρησαν είτε για το ΚΙΝΑΛ, είτε για το ΣΥΡΙΖΑ είτε για τη ΝΔ. Θα πρέπει από εδώ και στο εξής να μπει «face contol» στην Σεβαστουπόλεως, να αλλάξουν τα κριτήρια επιλογής των Ποταμίσιων;

Είναι δύσκολο ιδιαίτερα για ένα νέο, μικρό κόμμα να έχει από την ίδρυσή του φίλτρα για τα στελέχη του. Η αλήθεια είναι όμως ότι πάθαμε και μάθαμε. Ναι, θα υπάρξει μια μεγαλύτερη προσοχή στα κριτήρια επιλογής γιατί το Ποτάμι έπεσε θύμα προσωπικών στρατηγικών που εκδηλώθηκαν με απαράδεκτο τρόπο. Είναι θεμιτό να έχει κάποιος προσωπικές φιλοδοξίες και να θεωρεί ότι σε άλλο κόμμα μπορεί να έχει περισσότερες πιθανότητες επανεκλογής. Όμως αν αυτός ο κάποιος είναι βουλευτής πρέπει να αφήνει την έδρα του και όχι να προδίδει τους ψηφοφόρους του Ποταμιού που τον έβαλαν στη Βουλή για να υποστηρίζει τις θέσεις του Ποταμιού και εκείνος να συνεχίζει με άλλο κόμμα. Αυτό είναι απαράδεκτο για το πολιτικό μας σύστημα και πλήττει την όποια αξιοπιστία του. Και η υποκρισία είναι στο ότι ακούω αρχηγούς κομμάτων να στηλιτεύουν αυτό το φαινόμενο όταν πρόκειται για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όταν το κάνουν οι ίδιοι στα κόμματά τους να το θεωρούν «δημοκρατικό δικαίωμα του βουλευτή». Έλεος…

Κάνατε λάθος που αποχωρήσατε από το ΚΙΝΑΛ;

Η συμμετοχή του Ποταμιού στην προσπάθεια του ΚΙΝΑΛ έγινε με σκοπό την μετεξέλιξη του μεσαίου χώρου. Δεν θέλαμε να συμμετάσχουμε σε μια απλή παλινόρθωση του ΠΑΣΟΚ με νέο περιτύλιγμα. Όταν η διαδικασία λήψης αποφάσεων σε κομβικά ζητήματα φάνηκε ότι οδεύει σε μία ηγεμονία του πιο δυνατού (και το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι ο πιο δυνατός «παίκτης» στο χώρο) και όχι σε μία σύνθεση των απόψεων, το Ποτάμι αποφάσισε ότι δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του διακοσμητικού εταίρου μόνο και μόνο για μερικές καρέκλες κάποιων στελεχών του. Έτσι, δεν νομίζω ότι μπορούσαμε να μείνουμε στο ΚΙΝΑΛ, αν θέλαμε οι αρχές και αξίες του Ποταμιού του να επιβιώσουν.

 

Μετεκλογικά το Ποτάμι θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ;

Το Ποτάμι έχει πει ότι θα συμβάλει μετά τις εκλογές στην κυβερνητική σταθερότητα που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με λευκή επιταγή. Μόνο στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας όπου κάποιες βασικές αρχές του Ποταμιού θα συμφωνηθούν και κυρίως αυτές που είναι ψηλά στην ατζέντα του όπως θέματα καταπολέμησης του πελατειακού κράτους, αυτής της βασικής, διαχρονικής παθογένειας της χώρας μας, αλλά και θέματα παιδείας και δημόσιας διοίκησης. Τώρα σε σχέση με τα δύο κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ ότι ως ένα κόμμα του κέντρου έχουμε διεπιφάνειες και με τους δύο χώρους, δηλαδή σε άλλα θέματα είμαστε πιο κοντά στη ΝΔ (οικονομία, παιδεία) και σε άλλα στον ΣΥΡΙΖΑ (δικαιώματα). Όμως όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις το πιθανότερο είναι τις επόμενες εκλογές να τις κερδίσει η ΝΔ και με αυτήν θα κληθούμε να συνεργαστούμε εφόσον μπούμε στη Βουλή, προσπαθώντας να ενισχύσουμε τη φιλελεύθερη, μεταρρυθμιστική και ελπίζουμε αντιπελατειακή ατζέντα της.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα ενός αντιπροέδρου κόμματος;

Τον περισσότερο χρόνο τον περνάω στη Βουλή. Το Ποτάμι μπορεί να έχασε την κοινοβουλευτική του ομάδα αλλά δεν χάνει τη φωνή του στη Βουλή. Μεγάλο κομμάτι είναι λοιπόν το κοινοβουλευτικό έργο (κοινοβουλευτικές επιτροπές, ολομέλειες, κοινοβουλευτικός έλεγχος). Ένα επίσης σημαντικό κομμάτι είναι οι εμφανίσεις σε ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο), η συγγραφή άρθρων για τον τύπο, οι συνεντεύξεις αλλά επίσης και οι συμμετοχή σε εκδηλώσεις. Τέλος οι συναντήσεις με διάφορους φορείς καθώς και η συμμετοχή στα κομματικά όργανα και σε επιτροπές είναι επίσης σημαντικό κομμάτι του ρόλου.

Πιστεύετε πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να διαλύσουν κόμματα όπως είναι το Ποτάμι και το ΚΙΝΑΛ;

Θεωρώ ότι και τους δύο τους συμφέρει η πόλωση και την καλλιεργούν. Ο διπολισμός προσπαθεί να σαρώσει ότι υπάρχει ενδιάμεσα. Όμως όσο η πόλωση κερδίζει η Ελλάδα χάνει. Η πόλωση φέρνει διχασμό με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν οι λύσεις για την επόμενη μέρα καθότι η μισή Ελλάδα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η σύγκρουση λοιπόν των δύο κόσμων που θα γίνει στις εκλογές δεν πρέπει να είναι μεταξύ προόδου και συντήρησης ή μεταξύ δεξιάς και αριστεράς, όπως λέει ο κ. Τζανακόπουλος, αλλά μεταξύ του κόσμου της πόλωσης και του κόσμου της σύνεσης. Ελπίζω οι πολίτες να μην «τσιμπήσουν» σε διχαστικά και εμφυλιοπολεμικά διλήμματα, αλλά να ψηφίσουν τουλάχιστον στις Ευρωεκλογές, με γνώμονα το Ευρωπαϊκό μέλλον και την ατζέντα των κομμάτων για αυτό.

Η υποψηφιότητα Τσιόδρα με τη ΝΔ πως σας βρίσκει;

Καταρχήν δείχνει το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό που έχει το Ποτάμι. Ο Δημήτρης υπηρέτησε με συνέπεια το Ποτάμι τα τελευταία 4 χρόνια και θεώρησε προφανώς ότι ήρθε η ώρα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε κάτι διαφορετικό. Το ερώτημα για μένα είναι πόσο άνετα νιώθει μετά τη στροφή προς τα δεξιά που έχει κάνει η ΝΔ; Παρ’ όλα αυτά του εύχομαι καλή επιτυχία.

Εκτιμάτε πως το Ποτάμι έχει χάσει την στόχευσή του και γι’ αυτό δεν μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο, τουλάχιστον όπως αυτό καταγράφεται δημοσκοπικά ή άλλαξε ο… κόσμος; Γιατί να σας ψηφίσουν οι πολίτες;

Το Ποτάμι δεν έπαψε να δραστηριοποιείται στο προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό, φιλελεύθερο κέντρο. Η στόχευσή του δεν άλλαξε από την αρχή. Πυξίδα του ήταν πάντα το τρίπτυχο Δημιουργία, Αξιοκρατία, Δικαιώματα. Η Δημιουργία θα παράξει πλούτο. Η Αξιοκρατία θα τον αξιοποιήσει δίκαια προς όφελος της κοινωνίας. Τα Δικαιώματα θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα μείνει κανένας μόνος, κανένας πίσω. Ενώ όμως αυτό είναι ξεκάθαρο ως στίγμα του Ποταμιού, μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας έχει μάθει να σκέφτεται και στην πολιτική με ποδοσφαιρικούς όρους Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού: Με ποιόν είσαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ; Το Ποτάμι λοιπόν επειδή δεν ετεροπροσδιορίζεται και δεν έχει ως σημείο αναφοράς τα άλλα κόμματα αλλά μόνο τις δικές του θέσεις, δημιουργεί στο κομμάτι αυτό της κοινωνίας της αίσθησης ότι μετακινείται επειδή δεν ταυτίζεται με έναν από τους δύο. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν ένα σημαντικό ποσοστό αναποφάσιστων της τάξης του 15%. Οι αναποφάσιστοι είναι συνήθως στο μεσαίο χώρο. Αν πείσουμε τον έναν στους επτά ή στους οκτώ αναποφάσιστους ότι αξίζει το ποτάμι να είναι στην επόμενη Βουλή λόγω της τόλμης και της συνέπειάς που έχει δείξει, τότε σίγουρα θα είμαστε. Διεκδικούμε από τους πολίτες του μεσαίου χώρου (που κατά τη γνώμη μου είναι τουλάχιστον ένα 20-25%) να μας ψηφίσει γιατί κανένα άλλο κόμμα εκτός από το Ποτάμι δεν μπορεί να πει συγχρόνως «ναι» στα μη κρατικά πανεπιστήμια και «ναι» στους διακριτούς ρόλους εκκλησίας κράτους ή «όχι» στα κόμματα στα πανεπιστήμια και συγχρόνως «ναι» στην άρση της μονιμότητας στο δημόσιο μετά από δύο αρνητικές αξιολογήσεις. Πράγματα δηλαδή που εκφράζουν πολύ κόσμο αλλά τα περισσότερα κόμματα δεν μπορούν να τα πουν γιατί έχουν δημιουργήσει μετά από χρόνια εξουσίας και κάποιες σχέσεις εξάρτησης ή αλλιώς έχουν γραμμάτια να ξεπληρώσουν. Το Ποτάμι δεν έχει.

 

Ποια είναι η εμπειρία σας από την συμμετοχή σας στο Εθνικό Κοινοβούλιο; Ήταν έτσι όπως τα… περιμένατε ή τα φανταζόσαστε διαφορετικά πριν μπείτε στη Βουλή; Γιατί ένας αθλητής και ένας καθηγητής να θελήσει να ασχοληθεί με την πολιτική;

Ασχολήθηκα με την πολιτική πρώτη φορά το 2014, ενώ δεν είχα παλαιότερα καμία εμπλοκή με κόμματα. Θεώρησα ότι σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα θα έπρεπε ο καθένας να συμμετάσχει, να μην μείνει αμέτοχος στον καναπέ του, κάνοντας απλώς εύκολη κριτική. Αν κάνουμε κριτική στο πολιτικό σύστημα ότι αποτελείται από «τζάκια», «γόνους» και «παιδιά του κομματικού σωλήνα» κι εμείς δεν θέλουμε να «βραχούμε» γιατί δεν το αντέχουμε, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας και η κατάσταση αυτή θα διαιωνίζεται κι εμείς απλώς θα παραπονιόμαστε για το επίπεδο. Προκειμένου λοιπόν να κοιτάω τους γιούς μου στα μάτια και να τους λέω ότι τουλάχιστον εγώ «το πάλεψα», προσπάθησα να αλλάξω κάτι σε αυτό που όλοι κατηγορούσαμε, μπήκα στην πολιτική. Δεν μετανιώνω καθόλου για τη συμμετοχή μου λοιπόν στην πολιτική και θα προέτρεπα όλους να το επιχειρήσουν με καθαρές προθέσεις και διάθεση προσφοράς. Η πολιτική μας ζωή χρειάζεται περισσότερο κόσμο μέσα από την κοινωνία που έχει πετύχει κάτι στη ζωή του και μπορεί να μεταλαμπαδεύσει εμπειρία, ήθος, γνώσεις στα κοινά. Για μένα η πολιτική είναι θητεία και όχι καριέρα. Μετά θα ξαναγυρίσω στη δουλειά μου (που μου αρέσει και πολύ) ως ακαδημαϊκός δάσκαλος στο ΕΜΠ. Δυστυχώς, δεν μπορώ να επιστρέψω στην προηγούμενή μου δραστηριότητα ως αθλητής, ή μάλλον μπορώ, αλλά όχι με τις ίδιες απαιτήσεις…

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

05:0027/06

Τροφές που ηρεμούν τις αλλεργίες Υγεία

04:3027/06

Η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει αρνητικά την γονιμότητα Υγεία

04:0027/06

Τι πρέπει να κάνεις για να πετύχεις τον τέλειο ύπνο Υγεία

03:3027/06

Πόλη της Αμερικής απαγόρευσε την πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων Διάφορα

03:0027/06

Το μυστήριο με τα ξεβρασμένα παπούτσια στη θάλασσα (ΦΩΤΟ) Διάφορα

02:3027/06

Ανοίγουν για το κοινό έξι φάροι της Ελλάδος Πολιτισμός

02:0027/06

Σύμφωνο Συνεργασίας Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και Λαογραφικού Μουσείου Πολιτισμός

01:3027/06

Χωρίς βασικά Ιατρικά Μηχανήματα το Νοσοκομείο Νίκαιας Υγεία

01:0027/06

Γαλλικό και με τρία αστέρια Michelin το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο Διεθνή

00:3027/06

Πακιστάν: Άγριος καυγάς δημοσιογράφου – πολιτικού on air (VIDEO) Διεθνή

00:0027/06

Χαρακόπουλος: Ώρα για πολιτική αλλαγή με αυτοδυναμία ΝΔ Κόμματα ,Πολιτική

23:5026/06

Κυψέλη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά γύρω από σχολικό συγκρότημα Ελλάδα ,Κοινωνία

23:4826/06

Εύβοια: Φωτιά στην Κάρυστο Ελλάδα ,Κοινωνία

23:4026/06

Κουτσούμπας: Στις εκλογές αυτό που κρίνεται είναι πόσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ Κόμματα ,Πολιτική

23:3026/06

Ηράκλειο: Σύλληψη τεσσάρων «πορτοφολάδων» Ελλάδα ,Κοινωνία

23:2026/06

Ερντογάν: Tα γεωτρύπανά μας στη Μεσόγειο έχουν ήδη ξεκινήσει Διεθνή

23:1026/06

Θεσσαλονίκη: Συμπλοκή τεσσάρων ατόμων στην οδό Γιαννιτσών – Δύο τραυματίες Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

22:5626/06

Σε Λευκοχώρι, Λαγυνά και Αγ. Βασίλειο περιόδευσε ο Σ. Αναστασιάδης Κόμματα ,Πολιτική

22:4826/06

Ποιος απουσίαζε από την ομιλία της Φώφης Γεννηματά; Παραπολιτικά

22:3426/06

Θρηνεί η ελληνική πάλη: Πέθανε ο Μπάμπης Χολίδης Αθλητισμός

22:2126/06

Λευκός πύργος, τύμπανα, πυρσοί και… βροχή στην ομιλία της Γεννηματά (VIDEO-ΦΩΤΟ) Κόμματα ,Πολιτική ,Σημαντικά

21:5726/06

Νέα παράταση στον μειωμένο ΦΠΑ σε πέντε νησιά Οικονομία ,Σημαντικά

21:5126/06

Κ. Καραμανλής: Ορθώς η ΝΔ καταψήφισε την Συμφωνία των Πρεσπών (VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Κόμματα ,Πολιτική

21:3326/06

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει μια μεγάλη εκλογική και πολιτική ανατροπή Κόμματα ,Πολιτική ,Σημαντικά

21:0226/06

Μητσοτάκης: Υπέρ της επταήμερης λειτουργίας και όχι της επταήμερης εργασίας Κόμματα ,Πολιτική

20:5726/06

Όλα έτοιμα για την ομιλία Γεννηματά στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη

20:5126/06

METRO AEBE: Σάρωσε τις διακρίσεις στα Super Market Awards Επιχειρήσεις

20:4726/06

ΣτΕ: «Πράσινο φως» για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή Ελλάδα

20:3526/06

Μοναδικό θέαμα στον ουρανό της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη

20:0826/06

Επίθεση Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του Προκόπη Παυλόπουλου Ελλάδα

19:4426/06

Νέο μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο Ελλάδα

19:3626/06

Θάνατος λουόμενου στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

19:2826/06

ΠΟΕΔΗΝ: Δεν υπάρχουν γιατροί στο νοσοκομείο Γουμένισσας -Διαψεύδει τις καταγγελίες η δι... Ελλάδα ,Υγεία

19:2026/06

Τσίπρας: Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι βαθιά αντικοινωνικό Κόμματα ,Πολιτική

19:1326/06

Βιέννη: Κατέρρευσαν όροφοι κτιρίων από έκρηξη – Υπάρχουν τραυματίες (VIDEO-ΦΩΤΟ) Διεθνή

19:0526/06

Στο «Ι. Βελλίδης» σε λίγο η ομιλία Κ. Καραμανλή (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

18:5626/06

Επίσκεψη Μπόλαρη στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης και τον Σ.Μ.Α. Πολιτική

18:5526/06

Στα 358,948 δισ. ευρώ, αυξήθηκε το χρέος το 2018 Ειδήσεις ,Οικονομία

18:5526/06

Notre Dame: Πιθανόν σε αμέλεια να οφείλεται η πυρκαγιά Διεθνή

18:4726/06

Κακοποίηση σκυλιών σε χώρο του Δήμου Σπάρτης καταγγέλλουν οι ζωόφιλοι (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

18:4426/06

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Έκπτωση 30% ειδικά για τις εκλογές Επιχειρήσεις

18:3926/06

Μαγκριώτης: Το ΚΙΝΑΛ θέλει να είναι η θετική δύναμη της σταθερότητας και της ομαλότητας Πολιτική

18:3626/06

Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι: Σε τραγική κατάσταση οι φυλακές Ελλάδα ,Κοινωνία

18:3426/06

Στον στόλο της Αστυνομίας, 114 νέα οχήματα (ΦΩΤΟ) Ελλάδα

18:3026/06

Με Τσίπρα οι υπογραφές για τους υδρογονάνθρακες στην Κρήτη Ενέργεια

18:2326/06

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη 2.844.673 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα Αθλητισμός

18:1626/06

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία για κυρώσεις, αν αγοράσει τους S- 400 Διεθνή

18:1526/06

Γαλάζια Σημαία για 20η χρονιά στο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort (ΦΩΤΟ) Ελλάδα

18:1026/06

ΟΛΘ: Μέρισμα 0,57 ευρώ ανά μετοχή Ναυτιλία ,Οικονομία

18:0926/06

Έλενα Ράπτη: Ισχυρή εντολή σημαίνει αυτοδυναμία, για να μη μπει η χώρα σε περιπέτειες Πολιτική

18:0826/06

ΥΜΑ-Θ και Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενάντια στο σχολικό μπούλινγκ Πολιτισμός

18:0826/06

Τετ α τετ Αποστολάκη – Ακάρ για τα ελληνοτουρκικά Πολιτική

18:0626/06

Υπ. Οικονομίας: 210 επιχειρηματικά σχέδια στην εργαλειοθήκη «Ανταγωνιστικότητας» Ειδήσεις ,Οικονομία

18:0226/06

«Έπεσε» ο φράχτης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θεσσαλονίκη

17:5726/06

Έπεσαν με το αυτοκίνητο σε πλαγιά 30 μέτρων και δεν έπαθαν ούτε γρατζουνιά Ελλάδα ,Κοινωνία

17:5326/06

Σταθάκης – Υπάρχει ένας μικρός εκβιασμός απέναντι στους ψηφοφόρους Κόμματα ,Πολιτική

17:4926/06

Βαρουφάκης: Χωρίς ρήξη με δανειστές δεν εφαρμόζονται τα προγράμματα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ Πολιτική

17:3726/06

Άρειος Πάγος: 20 τα κόμματα που θα πάρουν μέρος στις εκλογές Πολιτική

17:3326/06

Δ. Γαλαμάτης: Νικητής είναι αυτός που ψηφίζει SamTimes ,Σημαντικά

17:3026/06

«Εβδομάδα κόλασης» για την Ευρώπη – Γυμνός οδηγός εν μέσω καύσωνα (ΦΩΤΟ) Διεθνή

17:2326/06

«Πρεσβευτές» της Κρήτης Αμερικανοί μαθητές και καθηγητές του King Scholl των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ) Περιφέρειες

17:2226/06

Ίσως και την Παρασκευή, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Ελλάδα ,Παιδεία ,Σημαντικά

17:1826/06

Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Αναγνωστόπουλος Πολιτική

17:1526/06

Αναστασιάδης – Η Χώρα χρειάζεται ισχυρή εντολή για να κυβερνηθεί την επόμενη μέρα Κόμματα ,Πολιτική

17:1526/06

Φ.Γεννηματά: Πρότεινε τη μείωση του ΦΠΑ των αγροτών στο 13% Πολιτική

17:1126/06

Μπαχτσελί: Θα συντρίψουμε όποιον ανακόψει την πορεία της Τουρκίας σε Μεσόγειο και Αιγαίο Διεθνή

17:0726/06

Μίνι – καζίνο, καφετέρια και μηχανουργεία εντός των φυλακών Κορυδαλλού Ελλάδα ,Κοινωνία

17:0626/06

Στην πρώτη γενιά των «Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων» το ΑΠΘ Παιδεία

17:0126/06

Έκπτωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις εκλογές Ελλάδα

16:5326/06

Ρέθυμνο: Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης με 1333 δενδρύλλια – Τρεις συλλήψεις Ελλάδα ,Κοινωνία

16:4926/06

Εντός Ιουλίου οι πρώτοι S-400 από τη Ρωσία στην Τουρκία Διεθνή

16:4426/06

Συγχαρητήρια Παυλόπουλου σε Κορακάκη, για το Χρυσό Μετάλλιο στο Μινσκ Αθλητισμός

16:4126/06

Χρ. Σπίρτζης: H Ελλάδα αποκτά επιτέλους Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών Πολιτική

16:3726/06

ΚΙΝΑΛ: Ο κ. Κυρανάκης προωθεί μια Ακροδεξιά ατζέντα Πολιτική

16:3726/06

Σάπικα – Στη Δυτική Θεσσαλονίκη στρέφω το βλέμμα μου και τις δυνάμεις μου Κόμματα ,Πολιτική

16:3226/06

Γιατροί προς Υπουργείο Υγείας: Πάρτε μέτρα για τα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία Ελλάδα ,Υγεία

16:2726/06

Συνεχίζεται η περιοδεία Τάσιου στο Δήμο Κασσάνδρας (ΦΩΤΟ) Κόμματα ,Πολιτική

16:2326/06

Η απάντηση του Σαουλίδη στον Τσίπρα Παραπολιτικά

16:2326/06

Ν. Φίλης: Υπήρξαν ψευδαισθήσεις για τον ρόλο του Καραμανλή Πολιτική

16:1826/06

Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε σε παραλία του Αλίμου Ελλάδα ,Κοινωνία

16:0626/06

Βαθιά φτώχεια και ανεργία στην Τουρκία Βαλκάνια ,Σημαντικά

16:0226/06

Καταγγελία της ΕΚΠΟΙΖΩ για κέντρα αδυνατίσματος Ελλάδα ,Κοινωνία

15:4626/06

Ράπτη – Δε ξεχνάμε ότι οι ΑΝΕΛ δάνεισαν τους βουλευτές τους στο ΣΥΡΙΖΑ Κόμματα ,Πολιτική

15:3526/06

Μαγκριώτης – Το ΚΙΝΑΛ θέλει να είναι δύναμη σταθερότητας και ανάπτυξης Κόμματα ,Πολιτική

15:2926/06

Λήστεψαν ταχυδρόμο – Άρπαξαν τα χρήματα των συντάξεων Κοινωνία

15:1826/06

Δ. Βενιέρης: Δικαιώθηκε η «φωνή» της λογικής που υπηρετώ Συνεντέυξεις

15:1526/06

Παπάς – H Β’ Θεσσαλονίκης είναι μια μικρογραφία της χώρας μας Κόμματα ,Πολιτική

15:1026/06

Παυλίδου – Σκοπός μας είναι να κάνουμε καλά δημόσια πανεπιστήμια Κόμματα ,Πολιτική

15:0726/06

Τα ρομπότ θα πάρουν τη θέση 20 εκατ. εργαζομένων Διεθνή

15:0026/06

Ε. Μακρόν- Δεν υπογράφω το τελικό ανακοινωθέν της G20 αν δεν υπάρξει συμφωνία για το Κλίμα ΕΕ ,Περιβάλλον

14:5326/06

ΤΑΙΠΕΔ: Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης για το Νότιο Αφάντου στη Ρόδο Επιχειρήσεις

14:4926/06

«Χρυσή» η Κορακάκη στο Μινσκ Αθλητισμός

14:4526/06

Περί καπέλου…. Η στήλη της Στύλου

14:4526/06

«Πέρασε» το East Med Act- Αναμορφώνεται η γεωπολιτική στρατηγική των ΗΠΑ στη Μεσόγειο Διεθνή

14:3726/06

Με τον νέο Ποινικό Κώδικα η απόφαση για την υπόθεση Παπαγεωργίου Ελλάδα

14:3126/06

ΟΛΘ: Ερωτηματικά αφήνει η SEGT για το πρώην δ.σ. του Δημοσίου Επιχειρήσεις ,Σημαντικά

14:2626/06

Νεκροί από τον καύσωνα- Σε «πορτοκαλί συναγερμό» η Γαλλία (VIDEO) Διεθνή ,ΕΕ

14:1726/06

Συνεδρίαση του ΕΣΕΠ για κυπριακή ΑΟΖ και ελληνοτουρκικές σχέσεις Πολιτική ,Σημαντικά

14:1226/06

Αχτσιόγλου: «Έχω σχέση με πολιτικό» (VIDEO) Παραπολιτικά

14:0326/06

Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ζητούν πολιτικοί και ακαδημαϊκοί Ελλάδα ,Παιδεία

13:5226/06

Την Τρίτη η δίκη για την υπόθεση «Λάκκος Καρατζά» Θεσσαλονίκη

13:4526/06

Η Περιφέρεια Κρήτης στη Ν. Κορέα για τη διεθνή έκθεση KOTFA 2019 (ΦΩΤΟ) Περιφέρειες

13:4526/06

Στη θάλασσα… φορτηγό – «Λύθηκε» το χειρόφρενο (VIDEO) Β.Ελλάδα ,Σημαντικά

13:4426/06

Οι «Μύγες» κάθισαν στο σκαμνί τον Κ.Μητσοτάκη (VIDEO) Media

13:3926/06

Έπίσκεψη Μπόλαρη στην ΠΚΜ (ΦΩΤΟ) Κόμματα ,Πολιτική

13:3626/06

Πάτησε και άφησε για ώρες… γάτα κάτω από τη ρόδα του αυτοκινήτου του Ελλάδα

13:3526/06

Συνάντηση Τζαμπαζλή με Κυρίζογλου, Δεμουρτζίδη, Κούπκα (ΦΩΤΟ) Κόμματα ,Πολιτική

13:3226/06

Χαρακόπουλος – Χρέος μου η υπηρέτηση αρχών και αξιών Κόμματα ,Πολιτική

13:2426/06

Δυστύχημα στην Ξάνθη – Μία νεκρή σε τροχαίο Κοινωνία

13:1726/06

Καράογλου – Καταλύτης ανάπτυξης για τη χώρα ο πρωτογενής τομέας Κόμματα ,Πολιτική

13:1626/06

Συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας στη νανοτεχνολογία Σημαντικά ,Τεχνολογία

13:1126/06

Στη «Διαύγεια» η υπουργική απόφαση για τις συντάξεις χηρείας Οικονομία

13:1026/06

Ράπτη – Η απλή αναλογική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ακυβερνησία Κόμματα ,Πολιτική

13:0326/06

Η Φώφη Γεννηματά στο «νεκροταφείο δέντρων» στο Σέιχ Σου (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Πολιτική ,Σημαντικά

12:4626/06

Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το «Yavuz» και το… χαιρέτησαν (ΦΩΤΟ) Βαλκάνια ,Διεθνή

12:3326/06

Τουρκία: Τουλάχιστον δέκα μετανάστες σκοτώθηκαν σε τροχαίο Βαλκάνια ,Διεθνή

12:2726/06

Κόστα Ρίκα- Ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών (VIDEO) Διεθνή

12:2326/06

«Ξέμεινε» από γιατρούς το Νοσοκομείο της Γουμένισσας Υγεία

12:1626/06

Ξυλοδαρμός γιατρού από τον σύντροφο εγκύου ασθενούς! Ελλάδα

12:1326/06

Νεκρός στο διαμέρισμά του – Γείτονας ειδοποίησε τις αρχές για τη δυσάρεστη μυρωδιά Ελλάδα

12:0826/06

Ύποπτη βαλίτσα έξω από το ΥΠΕΞ – Συναγερμός στην αστυνομία Ελλάδα ,Σημαντικά

11:5526/06

ΟΗΕ: Νέο ιστορικό υψηλό για την παραγωγή κοκαΐνης το 2017 Διεθνή

11:4426/06

Στο Μητροπολίτη Σταυρουπόλεως και στον «Φάρο του Κόσμου» η Σύνθια Σάπικα (ΦΩΤΟ) Κόμματα ,Πολιτική