Κ. Νοτοπούλου:Κάποιοι θέλουν να αποτελειώσουν τον δήμο ή να κρατηθούν… ζωντανοί

Βαγγέλης Στολάκης

Θα παραιτηθεί άμεσα από τη θέση της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης και θα ξεκινήσει την προεκλογική της εκστρατεία για να κερδίσει, όπως λέει τη μάχη του δήμου Θεσσαλονίκης. Η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη που παραχωρεί στο GRTimes.gr παραδέχεται πως η εικόνα της Θεσσαλονίκης σήμερα δεν είναι καλή. Επιμένει ότι η μάχη του Μαΐου είναι μάχη αυτοδιοικητική και όχι μάχη για την Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζει ότι έχει πρόγραμμα αλλά και επιτελείο με το οποίο θα υλοποιήσει το όραμά της για να γίνει η Θεσσαλονίκη Μητρόπολη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Την ίδια ώρα, ρίχνει τα βέλη της στους αντιπάλους της, κυρίως τους υποψηφίους που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως «είναι μέρος του συστήματος που διέλυσε τους ΟΤΑ». Σχολιάζει επίσης ότι η ίδια και η ομάδα της διαθέτουν αποφασιστικότητα για την επόμενη μέρα στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η κ. Νοτοπούλου μιλά επίσης για την σχέση της με τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τις κατηγορίες για τα «πεντοχίλιαρα» του ΥΜΑΘ, τη λάσπη που έχει δεχτεί η ίδια προσωπικά αλλά και τον ελεύθερό της χρόνο! Τέλος αναφέρει ότι ανυπομονεί να ξεκινήσουν τα debate με τους αντιπάλους της προκειμένου «να συγκρίνουμε πολιτικές και πεπραγμένα» όπως λέει χαρακτηριστικά.

 

Πότε θα παραιτηθείτε από τη θέση της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης για να «ριχτείτε» στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών; Τι έργο αφήνετε πίσω σας;

Άμεσα μιας και το ΥΜΑΘ έχει μπει κανονικά σε νέα τροχιά. Έπαψε να λειτουργεί ως πολιτικό μαγαζί που μοιράζει χρηματοδοτήσεις σε υμετέρους και τώρα συνεχίζει πορεία με νέες αναπτυξιακές αρμοδιότητες. Πλέον ηγείται της εθνικής προσπάθειας για τη βαλκανική συνανάπτυξη. Αυτή την χρονική περίοδο συστήνουμε τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας. Αμέσως μετά ρίχνομαι στη μάχη για το Δήμο της Θεσσαλονίκης, με όλη μου την ψυχή.

 

Ποιο είναι κατά την άποψή σας το μεγαλύτερο πρόβλημα του δήμου Θεσσαλονίκης και με ποιον τρόπο σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε;

Ποιο είναι το πρόβλημα σήμερα. Γιατί αύριο, με άλλη διοίκηση, μπορεί να είναι διαφορετικό, να είναι το σκοτάδι. Δε θα πρωτοτυπήσω λέγοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η καθαριότητα. Η πόλη αναμφίβολα δεν παρουσιάζει καλή εικόνα. Αντίθετα εμφανίζεται οξυμένο το πρόβλημα σε ολόκληρο τον δήμο. Η έλλειψη σύγχρονου και λειτουργικού εξοπλισμού, σημαίνει κατ’ επέκταση πλημμελή καθαριότητα του δημόσιου χώρου κι ανεπαρκή οδοκαθαρισμό. Το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης υστερεί στο σχεδιασμό και την εφαρμογή σύγχρονων λύσεων διαχείρισης. Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στις καθυστερήσεις για την εκπόνηση του τοπικού σχεδιασμού με ευθύνη του ΦΟΔΣΑ. Πρέπει επιτέλους να υλοποιηθούν οι πολιτικές του Εθνικού Σχεδιασμού. Επιγραμματικά οι άξονες της λύσης είναι: διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κυκλική οικονομία. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν όλα αυτά; Η αποφασιστικότητα.

 

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό σας; Θα υπάρχουν στελέχη της Πρωτοβουλίας στο ψηφοδέλτιό σας;

Προχωράμε μαζί με τους ανθρώπους της πόλης που εργάζονται, που νοιάζονται, και πετυχαίνουν. Προχωράμε μαζί με τους νέους και τις νέες που θέλουν να ζήσουν εδώ, σε μία πόλη που να χωράει αυτούς και τα όνειρά τους. Προχωράμε μαζί με τους επιστήμονες που έχουν γνώση και άποψη. Προχωράμε μαζί με τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για να φτιάξουμε μία πόλη για όλους, αντλώντας από τη βιωμένη τους εμπειρία. Προχωράμε με όσους αγωνίζονται σε κάθε πεδίο για να γίνει ο κόσμος πιο δίκαιος. Με όποιον και όποια επιθυμεί να εξελίξουμε μαζί την πόλη μας. Στην καρδιά της παράταξης μας η έννοια ΜΑΖΙ είναι γραμμένη με κεφαλαία γράμματα.

Ποιο είναι το αφήγημα- όραμα της Κατερίνας Νοτοπούλου για την Θεσσαλονίκη;

Στη συνείδησή μου η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη ανοιχτή, για όλους και όλες. Μία πόλη που αποδέχεται την ιστορία της, καμαρώνει γι΄αυτήν. Τη μελετά με θάρρος και εις βάθος και προχωρά μπροστά. Είναι μία πόλη χωρίς φαντάσματα που την αγαπάμε όχι επειδή έτυχε να γεννηθούμε εδώ ή επειδή έχει ανοιχτωσιά, αλλά επειδή θα ζούμε καλά σε αυτήν. Το όραμα μου είναι να γίνει Μητρόπολη της Νοτιονατολικής Ευρώπης. Κόμβος οικονομικός, εμπορικός, διαμετακομιστικός, ψηφιακός, ενεργειακός, διπλωματικός. Μέρα με τη μέρα αυτό το όραμα γίνεται πράξη.

Στις δημοσκοπήσεις έρχεστε δεύτερη. Σας προβληματίζει αυτό;

Θα σας θυμίσω ότι δεν έχω μπει καν στην προεκλογική μάχη. Επίσης αν και έχουν γίνει σημαντικές πράξεις μέσω προηγούμενων αρμοδιοτήτων μου, ο κόσμος δεν το γνωρίζει διότι επέλεξα να εργαστώ χωρίς ντόρο. Πιστεύω ότι αυτή η μάχη δεν θα κερδηθεί από τους καριερίστες της πολιτικής σκηνής που επιστρέφουν για να κρατηθούν ζωντανοί ή για να αποτελειώσουν το δήμο. Θα κερδηθεί από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που θα αγωνιστούν με πάθος για να λάμψει η πόλη.

Σας φοβίζει το γεγονός ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν σε κλίμα μεγάλης πόλωσης και ενδεχομένως το «μαύρο» στην υποψηφιότητά σας θα είναι από την αντίδραση του κόσμου στις κυβερνητικές πολιτικές;

Θυμίζω ότι οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές. Μπορεί ο υποψήφιος της ΝΔ για να συσπειρώσει τους νεοδημοκράτες να ισχυρίζεται ότι είναι μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εμείς έχουμε άλλη λογική. Για εμάς είναι αγώνας για το καλό της πόλης και όχι των κομμάτων. Με θάρρος και περηφάνεια θα πω ότι οι κυβερνητικές πολιτικές που υλοποιήσαμε, κι εγώ ως Υφυπουργός Εσωτερικών, είναι αυτές που κράτησαν ζωντανούς τους ΟΤΑ. Ειδικά το δήμο Θεσσαλονίκης. Φέραμε πόρους, προσωπικό και νέο θεσμικό πλαίσιο. Οι νεοδημοκράτες υποψήφιοι είναι μέρος του συστήματος που διέλυσε τους ΟΤΑ. Καθένας με δικά του βαρίδια. Ας συγκρίνουμε πολιτικές και πεπραγμένα επομένως. Ανυπομονώ για το debate.

Η σχέση μας με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη έχει περάσει από… σαράντα κύματα. Ποια είναι σήμερα και ποιος ο ρόλος του δημάρχου σε μελλοντική διοίκηση με δήμαρχο την Κατερίνα Νοτοπούλου; Έπραξε σωστά που αποφάσισε να μην διεκδικήσει τρίτη θητεία;

Η σχέση μου με το δήμαρχο είναι σχέση συνεργασίας. Και νομίζω ότι υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση. Από κανένα κύμα δεν πέρασε. Στη δουλειά και συμφωνήσαμε και διαφωνήσαμε. Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει γνώση και άποψη κι η παρουσία του είναι δια βίου πολύτιμη. Τόσο σε επίπεδο αυτοδιοίκησης όσο και στη συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου στην πόλη για να μη γυρίσουμε πίσω στα μαύρα σκοτάδια. Ήταν επιθυμία του να μην διεκδικήσει τρίτη θητεία, με αυτή την έννοια δεν κρίνεται ως σωστή ή λαθεμένη. Οφείλουμε να τη σεβαστούμε.

 

Εάν οι υποψήφιοι δήμαρχοι πρωταγωνιστούσατε σε μια παράσταση, επειδή ξέρω σας αρέσει το θέατρο, ποια θα ήταν αυτή; Θα ήταν κωμωδία, τραγωδία, δράμα; Και ποιος ο ρόλος των Ταχιάου, Βούγια, Ψωμιάδη και Ορφανού;

Η πολιτική δεν είναι θέατρο. Η Πολιτική είναι η ίδια η Ζωή. Δεν σκηνοθετείται η ιστορία ούτε οι ρόλοι μοιράζονται. Καθένας επιλέγει από μόνος τη στάση που θα έχει, τη γλώσσα που θα μιλήσει, το πεδίο που θα δράσει. Δεν είναι έργο γραμμένο από τα πριν, τώρα γράφεται. Γι’ αυτό κι ο καθένας μας θα φέρει στο ακέραιο την ευθύνη. Δυστυχώς οι άλλοι υποψήφιοι ήδη υποδύονται ρόλους σαν σε reality show καπηλευόμενοι ευκαιριακά τις ανάγκες και τις αξίες της κοινωνίας της πόλης μήπως και καταφέρουν να κρατηθούν εντός πολιτικού παιχνιδιού, έτσι το αντιλαμβάνονται. Προσωπικά επιλέγω να πορευθώ με την αλήθεια μου, με ανθρώπους που αγωνιούν και αγωνίζονται. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, προσηλωμένοι σε πάγιες αξίες. Κι όσοι θέλουν ας στοιχηθούν μαζί μας.

 

Τι σας συμβούλευσε ο Πρωθυπουργός όταν σας πρότεινε για την θέση της υποψηφίας δημάρχου;

Η πρόταση ήλθε από την παράταξη μας την Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη και δεν συνοδεύτηκε από συμβουλές. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε το πάγιο αίτημά του: να εργαστούμε σκληρά.

Σας φοβίζει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που έχει προκαλέσει τόσες αντιδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα θα κυριαρχήσει στην προεκλογική ατζέντα;

Θυμίζω: μάχη είναι μάχη αυτοδιοικητική. Όσο κι αν προσπαθήσουν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες στοχεύοντας με παραπληροφόρηση στο θυμικό τους, εμείς είμαστε εδώ, να μιλάμε με λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. Όσο αυτοί θα πετάνε στη μπάλα στις κερκίδες εμείς θα επαναφέρουμε τη συζήτηση εντός του αγωνιστικού χώρου. Η πόλη θέλει σχέδιο, προτάσεις, δουλειά. Η αυτοδιοικητική προεκλογική περίοδος θα διεξαχθεί με τα πεπραγμένα του καθενός για την πόλη. Όποιος δεν έχει καλά πεπραγμένα και σαφές σχέδιο για το μέλλον της Θεσσαλονίκης ας παριστάνει τον Μακεδονομάχο, μήπως και καταφέρει να κρύψει την ανεπάρκεια του, μήπως και παραπλανήσει τους ψηφοφόρους. Στο τέλος της ημέρας όλοι, εκλεγμένοι και πολίτες θα αναγκαστούμε να αντιμετωπίσουμε τα σκουπίδια που είναι χειροπιαστά, τις συγκοινωνίες, την ανεργία. Η ίδια η ζωή θέτει τα επίδικα θέματα και την ατζέντα της συζήτησης. Τόσο πριν όσο και μετά.

Οι νέοι γυρνούν την πλάτη στην πολιτική. Σας προβληματίζει αυτό;

Με ρωτάτε εάν έχω προσέξει ότι συμβαίνει αυτό για το οποίο παλεύω δέκα χρόνια. Ξέρετε τι έχω ακούσει; «Ποια είσαι εσύ που τολμάς να ασχοληθείς και να μπεις μπροστά». Αντί να ειπωθεί τόπο στο νιάτα για να περάσουμε όλες οι ηλικίες καλύτερα. Υπάρχει μια εχθρότητα προς τους νέους. Ακόμα, η μνημονιακή πολιτική μας τσάκισε. Έφερε υποκατώτατους μισθούς και άλλες διακρίσεις. Πως να μην γυρίσουν την πλάτη οι περισσότεροι; Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι για εμάς πολιτική δεν είναι το ψέμα, το βόλεμα, η καριέρα και οι χαιρετούρες. Πολιτική είναι να ρίχνεσαι στη μάχη και να δίνεις λύσεις. Να αγωνίζεσαι για όσα πιστεύεις και επιθυμείς. Και αυτή την μάχη θα τη δώσουμε με πάρα πολύ κόσμο. Κι είναι η ώρα να την κερδίσουμε.

Γιατί να ψηφίσει ο Θεσσαλονικιός Κατερίνα Νοτοπούλου;

Γιατί είναι καλύτερο να αναθέτεις την ευθύνη σε ένα πρόσωπο καθαρό κι ικανό, που ασχολείται με πραγματικά προβλήματα παρά να παραδίδεις την τύχη της πόλης σε «έναν από τα ίδια». Το επαναλαμβάνω, η δική μας απόφαση είναι να δώσουμε λύσεις που αφορούν την καθημερινότητα. Η δική μας απόφαση είναι να μην επιστρέψει ο δήμος σε προτεραία κατάσταση, να μην υποστεί ξανά πλιάτσικο. Να μη γυρίσει στο σκοτάδι και στις μηχανορραφίες. Έχουμε σχέδιο να γίνει η Θεσσαλονίκη, η πόλη που θέλουμε να ζούμε καλά. Είμαστε σε θέση ικανή να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη.

Διευθύντρια του Πρωθυπουργού, ΥΜΑΘ, υποψήφια δήμαρχος. Ποια ιδιότητα σας αρέσει περισσότερο;

Και πριν από αυτά, φοιτήτρια, γραμματέας, ψυχολόγος, ακτιβίστρια… Σε όλα συμμετείχα με όλη μου την ψυχή. Κάθε ηλικία έχει τα προτερήματά της. Η δική μου ηλικία έχει πάθος. Διαπιστώνοντας ότι με την ιδιότητα της διευθύντριας γραφείου πρωθυπουργού και υφυπουργού στο ΥΜΑΘ λύθηκαν ζητήματα χρόνων, ίσως και δεκαετιών, σήμερα νιώθω ακόμα πιο παραγωγική. Αν λοιπόν μου αρέσει κάτι δεν είναι οι τίτλοι αλλά το αίσιο αποτέλεσμα.

Είστε ένα πρόσωπο που έχει δεχτεί κατά καιρούς λάσπη από διάφορα κέντρα, πριν καλά καλά μιλήσει η δουλειά σας και μάλιστα χωρίς να απαντήσετε σε κανέναν. Ποιο είναι το χειρότερο που σας «καταλογίζουν» και σας έβγαλε εκτός εαυτού και με ποιο γελάσατε;

Α! Η λάσπη πήγε σύννεφο! Όση δουλειά κάναμε τόση λάσπη πετούσαν. Κατανοώ όμως, το νέο το φοβούνται. Και δε μιλώ για το νέο ηλικιακά. Νέο στην πολιτική είναι να μιλάς με καθαρές κουβέντες, να υπογράφεις με καθαρά χέρια, να πορεύεσαι με αξίες και όχι να τις επικαλείσαι απλά. Το χειρότερο όλων ήταν που μου καταλόγισαν ότι είμαι γυναίκα. Ναι είμαι μία γυναίκα που τολμά, ανάμεσα σε τόσες άλλες. Που τολμάμε να υπάρχουμε, να δουλεύουμε, να πετυχαίνουμε, να κολυμπάμε κόντρα στο ρεύμα και να ζούμε χωρίς να είμαστε άνθρωποι ενός κατώτερου θεού. Γέλασα με την τελευταία αθλιότητα ότι δήθεν το ΥΜΑΘ μοίρασε προεκλογικά πεντοχίλιαρα. Γιατί εγώ είμαι αυτή που έβαλα τέλος σε τέτοιες πρακτικές και όσοι τόλμησαν να ισχυριστούν το αντίθετο, ε δεν έχουν ντροπή. Γέλασα από τα νεύρα μου.

Τι κάνει η Κατερίνα Νοτοπούλου όταν δεν είναι «η Νοτοπούλου»;

Όταν ξαποσταίνω προσπαθώ να δω όσους μου λείπουν αφόρητα. Προσπαθώ να αναπληρώσω. Δεν το πετυχαίνω… Κοιτάξτε όλοι οι άνθρωποι είμαστε το ονοματεπώνυμό μας επί 24ώρου βάσεως. Με αυτή την έννοια δεν υποδύομαι ρόλους. Σε όλες μου τις ιδιότητες όμως είμαι η Κατερίνα πρώτα από όλα. Κάποιοι το βρίσκουν μεμπτό. Εγώ πάλι είμαι αυθόρμητη, απεχθάνομαι την προσποίηση. Είμαι η Κατερίνα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11:3419/04

Δέσμευση 33.000 αυγών και 80 κιλών αλλαντικών Ελλάδα

11:3019/04

Μεγάλες ποσότητες χασίς διακινούσαν δύο αλλοδαποί στην Καστοριά Κοινωνία

11:1919/04

Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών στα Τρίκαλα Κοινωνία

11:1519/04

Συνελήφθη 41χρονος για εμπορία ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη Κοινωνία

11:0819/04

Βόρεια Ιρλανδία: Νεκρή δημοσιογράφος σε επεισόδια με τον Νέο IRA (VIDEO) Διεθνή

11:0119/04

Θεσσαλονίκη: 17 συλλήψεις για κλοπές και ληστείες σε βάρος πεζών Θεσσαλονίκη

10:5819/04

Με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Μ.Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Κ... Περιφέρειες

10:5119/04

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν έχει αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ για τους S-400 Διεθνή

10:4419/04

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων Θεσσαλονίκη

10:3719/04

Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης για τις εκλογές Παραπολιτικά

10:3419/04

Kαθυστερεί η ρύθμιση για τις 120 δόσεις στα Ταμεία Οικονομία

10:2619/04

Π. Καμμένος: Προαναγγέλλει «συγκλονιστικά στοιχεία» κατά Κοτζιά Πολιτική

10:2119/04

Εγκεφαλικά νεκρός 13χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από Ι.Χ. Ελλάδα

10:1719/04

Μυτιλήνη: Αντιδράσεις για τη μεταφορά 56 μεταναστών από τη Σάμο Ελλάδα

10:1019/04

Ellinair: Προχωρά σε συνεργασία με την Aeroflot Επιχειρήσεις

10:0519/04

Συνελήφθη για την «μαφία των φυλακών» και ο δικηγόρος Θ.Παναγόπουλος Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

09:5319/04

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη δραπέτης από τη Λιθουανία Κοινωνία

09:5019/04

Μυτιλήνη: Σιωπηλό συλλαλητήριο τη Δευτέρα για επιθέσεις κατά μεταναστών Ελλάδα

09:4619/04

Πρωτόγνωρες εικόνες από το χαλάζι στη Χαλκιδική (VIDEO) Β.Ελλάδα

09:3819/04

Θ.Παναγόπουλος για «μαφία φυλακών»: Μένω άναυδος, πέφτω από τα σύννεφα, δεν έχω καμία σ... Κοινωνία

09:3419/04

Τι αλλάζει στην αναγνώριση των πτυχίων κολεγίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων Ελλάδα ,Παιδεία

09:2819/04

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

09:2019/04

Μέσα σ΄όλα Παραπολιτικά ,Πολιτική

09:1519/04

Η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στη συνάντηση Χρ. Σπίρτζη με τον Ρώσο υπ. Μεταφορών Πολιτική

09:1019/04

Ανοίγει διάλογο Παραπολιτικά ,Πολιτική

09:0019/04

Αγώνας δρόμου για καλό σκοπό Παραπολιτικά

08:4619/04

Φάμελλος: Πολλά βράδια έχω πάει στα Εξάρχεια χωρίς αστυνομική συνοδεία (VIDEO) Πολιτική

08:4319/04

Ώρες αγωνίας για 9χρονο – Έπεσε από το ποδήλατό του και τραυματίστηκε σοβαρά Ελλάδα ,Κοινωνία

08:3119/04

Κτηματολόγιο: Οδηγός για τους ιδιοκτήτες – Έντεκα ερωτήσεις και απαντήσεις Ειδήσεις ,Ελλάδα

08:2719/04

Νέα δημοσκόπηση – Μπροστά 13,7 μονάδες η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές Πολιτική

08:1619/04

Ευρωεκλογές 2019: Γεωργούλης και Ross Daly στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Κόμματα

08:0919/04

Βούτσης: Κοιτάμε στα μάτια την ιστορία μας Πολιτική

08:0519/04

Θεοδωράκης: Ο πολιτισμός θα έπρεπε να είναι μέρος κάθε πολιτικής σε κάθε υπουργείο Πολιτική

07:5719/04

Κινήσεις προσέγγισης Αθήνας – Φαναρίου Ελλάδα

07:5019/04

STELMA: «Κατέκτησε» τον Πύργο του Άϊφελ, τώρα ιδρύει θυγατρική στη Γαλλία Επιχειρήσεις ,Σημαντικά

07:4819/04

Στην Ολομέλεια σήμερα οι αιτήσεις άρσης ασυλίας για Λοβέρδο και Σαλμά Πολιτική

07:4319/04

Στη «σέντρα» το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για τη ΔΕΘ-HELEXPO Οικονομία ,Περιβάλλον ,Σημαντικά

07:4319/04

Εγκαινιάζεται σήμερα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

07:3119/04

Τζακ ποτ στο Τζόκερ Αθλητισμός

07:2819/04

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Τα στοιχεία «φωτιά» από τη δικογραφία που οδήγησαν στη σύλληψη Κοινωνία

07:2119/04

Πολύωρη διακοπή ρεύματος στην Καλαμαριά σήμερα Θεσσαλονίκη

07:1419/04

Καναδάς: Τρεις έμπειροι ορειβάτες σκοτώθηκαν κατά την ανάβαση στα Βραχώδη Ορη Διεθνή

07:1119/04

«Οχι» σε νομοσχέδιο Γαβρόγλου και από την Νομική Αθηνών Παιδεία

07:0819/04

Στροφή στη Μόσχα κάνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν Διεθνή

07:0019/04

Ε. Χατζηγεωργίου στο GrTimes: Η Συμφωνία των Πρεσπών αλλάζει τη θέση της Θεσσαλονίκης σ... SamTimes ,Σημαντικά

06:3019/04

Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές Κοινωνία ,Σημαντικά

06:0019/04

Περίπατος Ευχών με το «Make-A-Wish» το Σάββατο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

05:3019/04

Οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό Κοινωνία

05:0019/04

Το #pressEU_NextGen συμμετέχει στην έκθεση «Mobility Fair» στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

04:3019/04

Τι οφέλη έχει ο καφές και πώς να τον κάνετε ακόμα πιο υγιεινό Υγεία

04:0019/04

Τι ρόλο παίζει το πρωινό και το βραδινό γεύμα μετά από έμφραγμα Διάφορα

03:3019/04

Μύθοι και αλήθειες για τα παυσίπονα Υγεία

03:0019/04

Ένας στους έξι Έλληνες δεν πάει στο γιατρό γιατί δεν έχει χρήματα! Ελλάδα ,Υγεία

02:3019/04

Άγριο φεγγάρι της φωτιάς στις 19/05: Πώς επηρεάζει κάθε ζώδιο Διάφορα

02:0019/04

Αυξημένος κίνδυνος πρόωρου θανάτου για μεσήλικες με 75 συν παλμούς το λεπτό Υγεία

01:3019/04

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε ντους; Υγεία

01:0019/04

Ποια χώρα παράγει την περισσότερη σοκολάτα στην Ευρώπη Διάφορα

00:3019/04

Οι επιστήμονες απαντούν: Οι άνδρες ή οι γυναίκες κρύβουν καλύτερα την απιστία; Διάφορα

23:5918/04

Εντοπίστηκε το πρώτο μόριο που δημιουργήθηκε στο σύμπαν Τεχνολογία

23:5118/04

Δραγασάκης: Εγγυόμαστε ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο Οικονομία ,Σημαντικά

23:4518/04

Πλουσιότερος Ρώσος ο Λεονίντ Μίχελσον με περιουσία 24 δισ. δολαρίων Διεθνή

23:3818/04

Η Ρένα Δούρου καταγγέλλει κακόβουλη αποστολή ομαδικών sms με υβριστικό περιεχόμενο Πολιτική

23:3018/04

Ο Roger Waters καλεί την Κατερίνα Ντούσκα να αποσυρθεί από τη Eurovision Πολιτισμός

23:1518/04

Τραγωδία στα Βραχώδη Όρη του Καναδά: Τρεις διάσημοι ορειβάτες θεωρούνται νεκροί Διεθνή

23:0218/04

Σφοδρή μετωπική σύγκρουση δυο αυτοκινήτων στο Ρέθυμνο – Ένας νεκρός και δύο τραυμ... Κοινωνία

22:4518/04

Αναρχική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι Κοινωνία

22:3518/04

Οι Έλληνες δεν πάνε στον γιατρό γιατί δεν έχουν να πληρώσουν Υγεία

22:2518/04

Καταργείται το τέλος ταφής απορριμμάτων Περιβάλλον

22:1518/04

Καταδικάστηκαν οκτώ μοναχοί για τις μολότοφ στη Μονή Εσφιγμένου Κοινωνία

22:0218/04

«ΥΜΝΟΥΜΕΝ…ΣΕ…ΟΡΗ και ΠΕΛΑΓΗ» Πολιτισμός

21:5418/04

Στεργιούλης: Επιτυχημένη η επιχειρηματική αποστολή στη Β. Μακεδονία Οικονομία

21:4418/04

Στις Σέρρες αύριο ο Απόστολος Τζιτζικώστας Περιφέρειες

21:4018/04

Στη Θεσσαλονίκη η 12η Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας-Ρωσίας Πολιτική

21:3618/04

Κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση 1,3 εκατ. ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος Κοινωνία

21:2918/04

Γαβρόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλήρη άγνοια για την Ανώτατη Εκπαίδευση Πολιτική

21:2018/04

Γερμανοί πολιτικοί: «Έχουμε ιστορική ευθύνη για τα εγκλήματα της Βέρμαχτ στην Ελλάδα» Διεθνή

21:1318/04

ΔΣΑ για την σύλληψη Λυκουρέζου: Η δυσμενής μεταχείριση της Δικαιοσύνης οδηγεί σε στοχοπ... Κοινωνία

21:0018/04

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 17 εκ. ευρώ σε κέρδη, μοίρασε τη προηγούμενη εβδομάδα Αθλητισμός

20:5218/04

Τσίπρας: Την απάντηση στο ποιος θα κυβερνά θα τη δώσει ο λαός όχι οι πραπαγανδιστές των... Πολιτική ,Σημαντικά

20:4918/04

Προσοχή σε κακόβουλο λογισμικό με φωτογραφίες γυναικών Κοινωνία

20:3518/04

Ζάεφ: Μεγάλες οικονομικές προοπτικές από τη Συμφωνία των Πρεσπών Οικονομία ,Σημαντικά

20:2618/04

Μπροστά με 7,3 μονάδες η ΝΔ στις ευρωεκλογές και 7,8 στις εθνικές Πολιτική ,Σημαντικά

20:1218/04

Παναγία των Παρισίων: Η πιθανότερη αιτία της μεγάλης πυρκαγιάς είναι το βραχυκύκλωμα Διεθνή

20:0018/04

Φάμελλος: Οι πολιτικοί δεν επιτρέπεται να κρύβονται πίσω από παραγραφές Κόμματα ,Πολιτική

19:5518/04

Αιματηρό επεισόδιο στην Ομόνοια Ελλάδα ,Κοινωνία

19:5018/04

Ποινή φυλάκισης σε σε γιατρό για αντισημιτική επιγραφή σε ιατρείο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

19:4018/04

Μουσείο Εθνικής Μνήμης στο «Παύλου Μελά» ως το 2023 Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

19:3918/04

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η εκδήλωση «Για μία Σύγχρονη Αυτοδιοίκηση» της ΟΝΝΕΔ (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη

19:3018/04

ΠΚΜ: Βιβλιοπαρουσίαση από την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης Περιφέρειες

19:2018/04

Μητσοτάκης: Τσίπρας και Γαβρόγλου κατεδαφίζουν την παιδεία Κόμματα ,Πολιτική

19:1018/04

Αυτοσχέδια όπλα, κινητά και ναρκωτικά βρέθηκαν στις φυλακές Αυλώνα Ελλάδα ,Κοινωνία

19:0418/04

Ταχιάος: Ο ΟΑΣΘ είναι ένα από τα μεγάλα παραμύθια που αφήνει πίσω στην πόλη ο ΣΥΡΙΖΑ Τοπική Αυτοδιοίκηση

19:0118/04

Άνοιξε πάλι η Ακρόπολη Ελλάδα

18:4918/04

Κυβερνητικές πηγές: «Μπροστινός» του Μαρινάκη ο Μητσοτάκης Κόμματα ,Πολιτική

18:4418/04

Ζαρωτιάδης: Η διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων αποτελεί εθνική ευθύνη Τοπική Αυτοδιοίκηση

18:4018/04

Δύο εντάλματα σύλληψης κατά δικηγόρων – Οι κατηγορίες Ελλάδα ,Κοινωνία

18:3618/04

Η καρδιά του «Erasmus» χτύπησε στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

18:3018/04

Εγκαίνια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θερμαϊκού Δήμοι

18:1518/04

Αίγιο: Αρνείται ότι πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια – Θα γίνει τεστ DNA Ελλάδα ,Κοινωνία

18:1018/04

Το ΑΠΘ στην Έκθεση Πανεπιστημίων «Mobility Fair» Παιδεία

18:0818/04

Κούγιας: Ποιους δικηγόρους είχε ζητήσει να κληθούν από τον ανακριτή πριν τον Λυκουρέζο Ελλάδα ,Κοινωνία

18:0518/04

Χαρακόπουλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Το δημογραφικό απειλεί την εθνική μας ύπαρξη Κόμματα ,Πολιτική

17:5618/04

Μπίλλιας: «Δείγμα των δυνατοτήτων της Θεσσαλονίκης η ποιότητα συνεργασίας που έφερε το ... Περιφέρειες

17:5318/04

Έναρξη του Φεστιβάλ Επταπυργίου από την ΠΚΜ (ΦΩΤΟ) Περιφέρειες

17:4418/04

Αχτσιόγλου – Φωτίου: Έναρξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας αναδοχής και υιοθεσίας Ελλάδα ,Κοινωνία