Κ. Νοτοπούλου:Κάποιοι θέλουν να αποτελειώσουν τον δήμο ή να κρατηθούν… ζωντανοί

Βαγγέλης Στολάκης

Θα παραιτηθεί άμεσα από τη θέση της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης και θα ξεκινήσει την προεκλογική της εκστρατεία για να κερδίσει, όπως λέει τη μάχη του δήμου Θεσσαλονίκης. Η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη που παραχωρεί στο GRTimes.gr παραδέχεται πως η εικόνα της Θεσσαλονίκης σήμερα δεν είναι καλή. Επιμένει ότι η μάχη του Μαΐου είναι μάχη αυτοδιοικητική και όχι μάχη για την Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζει ότι έχει πρόγραμμα αλλά και επιτελείο με το οποίο θα υλοποιήσει το όραμά της για να γίνει η Θεσσαλονίκη Μητρόπολη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Την ίδια ώρα, ρίχνει τα βέλη της στους αντιπάλους της, κυρίως τους υποψηφίους που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως «είναι μέρος του συστήματος που διέλυσε τους ΟΤΑ». Σχολιάζει επίσης ότι η ίδια και η ομάδα της διαθέτουν αποφασιστικότητα για την επόμενη μέρα στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η κ. Νοτοπούλου μιλά επίσης για την σχέση της με τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τις κατηγορίες για τα «πεντοχίλιαρα» του ΥΜΑΘ, τη λάσπη που έχει δεχτεί η ίδια προσωπικά αλλά και τον ελεύθερό της χρόνο! Τέλος αναφέρει ότι ανυπομονεί να ξεκινήσουν τα debate με τους αντιπάλους της προκειμένου «να συγκρίνουμε πολιτικές και πεπραγμένα» όπως λέει χαρακτηριστικά.

 

Πότε θα παραιτηθείτε από τη θέση της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης για να «ριχτείτε» στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών; Τι έργο αφήνετε πίσω σας;

Άμεσα μιας και το ΥΜΑΘ έχει μπει κανονικά σε νέα τροχιά. Έπαψε να λειτουργεί ως πολιτικό μαγαζί που μοιράζει χρηματοδοτήσεις σε υμετέρους και τώρα συνεχίζει πορεία με νέες αναπτυξιακές αρμοδιότητες. Πλέον ηγείται της εθνικής προσπάθειας για τη βαλκανική συνανάπτυξη. Αυτή την χρονική περίοδο συστήνουμε τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας. Αμέσως μετά ρίχνομαι στη μάχη για το Δήμο της Θεσσαλονίκης, με όλη μου την ψυχή.

 

Ποιο είναι κατά την άποψή σας το μεγαλύτερο πρόβλημα του δήμου Θεσσαλονίκης και με ποιον τρόπο σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε;

Ποιο είναι το πρόβλημα σήμερα. Γιατί αύριο, με άλλη διοίκηση, μπορεί να είναι διαφορετικό, να είναι το σκοτάδι. Δε θα πρωτοτυπήσω λέγοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η καθαριότητα. Η πόλη αναμφίβολα δεν παρουσιάζει καλή εικόνα. Αντίθετα εμφανίζεται οξυμένο το πρόβλημα σε ολόκληρο τον δήμο. Η έλλειψη σύγχρονου και λειτουργικού εξοπλισμού, σημαίνει κατ’ επέκταση πλημμελή καθαριότητα του δημόσιου χώρου κι ανεπαρκή οδοκαθαρισμό. Το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης υστερεί στο σχεδιασμό και την εφαρμογή σύγχρονων λύσεων διαχείρισης. Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στις καθυστερήσεις για την εκπόνηση του τοπικού σχεδιασμού με ευθύνη του ΦΟΔΣΑ. Πρέπει επιτέλους να υλοποιηθούν οι πολιτικές του Εθνικού Σχεδιασμού. Επιγραμματικά οι άξονες της λύσης είναι: διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κυκλική οικονομία. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν όλα αυτά; Η αποφασιστικότητα.

 

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό σας; Θα υπάρχουν στελέχη της Πρωτοβουλίας στο ψηφοδέλτιό σας;

Προχωράμε μαζί με τους ανθρώπους της πόλης που εργάζονται, που νοιάζονται, και πετυχαίνουν. Προχωράμε μαζί με τους νέους και τις νέες που θέλουν να ζήσουν εδώ, σε μία πόλη που να χωράει αυτούς και τα όνειρά τους. Προχωράμε μαζί με τους επιστήμονες που έχουν γνώση και άποψη. Προχωράμε μαζί με τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για να φτιάξουμε μία πόλη για όλους, αντλώντας από τη βιωμένη τους εμπειρία. Προχωράμε με όσους αγωνίζονται σε κάθε πεδίο για να γίνει ο κόσμος πιο δίκαιος. Με όποιον και όποια επιθυμεί να εξελίξουμε μαζί την πόλη μας. Στην καρδιά της παράταξης μας η έννοια ΜΑΖΙ είναι γραμμένη με κεφαλαία γράμματα.

Ποιο είναι το αφήγημα- όραμα της Κατερίνας Νοτοπούλου για την Θεσσαλονίκη;

Στη συνείδησή μου η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη ανοιχτή, για όλους και όλες. Μία πόλη που αποδέχεται την ιστορία της, καμαρώνει γι΄αυτήν. Τη μελετά με θάρρος και εις βάθος και προχωρά μπροστά. Είναι μία πόλη χωρίς φαντάσματα που την αγαπάμε όχι επειδή έτυχε να γεννηθούμε εδώ ή επειδή έχει ανοιχτωσιά, αλλά επειδή θα ζούμε καλά σε αυτήν. Το όραμα μου είναι να γίνει Μητρόπολη της Νοτιονατολικής Ευρώπης. Κόμβος οικονομικός, εμπορικός, διαμετακομιστικός, ψηφιακός, ενεργειακός, διπλωματικός. Μέρα με τη μέρα αυτό το όραμα γίνεται πράξη.

Στις δημοσκοπήσεις έρχεστε δεύτερη. Σας προβληματίζει αυτό;

Θα σας θυμίσω ότι δεν έχω μπει καν στην προεκλογική μάχη. Επίσης αν και έχουν γίνει σημαντικές πράξεις μέσω προηγούμενων αρμοδιοτήτων μου, ο κόσμος δεν το γνωρίζει διότι επέλεξα να εργαστώ χωρίς ντόρο. Πιστεύω ότι αυτή η μάχη δεν θα κερδηθεί από τους καριερίστες της πολιτικής σκηνής που επιστρέφουν για να κρατηθούν ζωντανοί ή για να αποτελειώσουν το δήμο. Θα κερδηθεί από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που θα αγωνιστούν με πάθος για να λάμψει η πόλη.

Σας φοβίζει το γεγονός ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν σε κλίμα μεγάλης πόλωσης και ενδεχομένως το «μαύρο» στην υποψηφιότητά σας θα είναι από την αντίδραση του κόσμου στις κυβερνητικές πολιτικές;

Θυμίζω ότι οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές. Μπορεί ο υποψήφιος της ΝΔ για να συσπειρώσει τους νεοδημοκράτες να ισχυρίζεται ότι είναι μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εμείς έχουμε άλλη λογική. Για εμάς είναι αγώνας για το καλό της πόλης και όχι των κομμάτων. Με θάρρος και περηφάνεια θα πω ότι οι κυβερνητικές πολιτικές που υλοποιήσαμε, κι εγώ ως Υφυπουργός Εσωτερικών, είναι αυτές που κράτησαν ζωντανούς τους ΟΤΑ. Ειδικά το δήμο Θεσσαλονίκης. Φέραμε πόρους, προσωπικό και νέο θεσμικό πλαίσιο. Οι νεοδημοκράτες υποψήφιοι είναι μέρος του συστήματος που διέλυσε τους ΟΤΑ. Καθένας με δικά του βαρίδια. Ας συγκρίνουμε πολιτικές και πεπραγμένα επομένως. Ανυπομονώ για το debate.

Η σχέση μας με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη έχει περάσει από… σαράντα κύματα. Ποια είναι σήμερα και ποιος ο ρόλος του δημάρχου σε μελλοντική διοίκηση με δήμαρχο την Κατερίνα Νοτοπούλου; Έπραξε σωστά που αποφάσισε να μην διεκδικήσει τρίτη θητεία;

Η σχέση μου με το δήμαρχο είναι σχέση συνεργασίας. Και νομίζω ότι υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση. Από κανένα κύμα δεν πέρασε. Στη δουλειά και συμφωνήσαμε και διαφωνήσαμε. Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει γνώση και άποψη κι η παρουσία του είναι δια βίου πολύτιμη. Τόσο σε επίπεδο αυτοδιοίκησης όσο και στη συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου στην πόλη για να μη γυρίσουμε πίσω στα μαύρα σκοτάδια. Ήταν επιθυμία του να μην διεκδικήσει τρίτη θητεία, με αυτή την έννοια δεν κρίνεται ως σωστή ή λαθεμένη. Οφείλουμε να τη σεβαστούμε.

 

Εάν οι υποψήφιοι δήμαρχοι πρωταγωνιστούσατε σε μια παράσταση, επειδή ξέρω σας αρέσει το θέατρο, ποια θα ήταν αυτή; Θα ήταν κωμωδία, τραγωδία, δράμα; Και ποιος ο ρόλος των Ταχιάου, Βούγια, Ψωμιάδη και Ορφανού;

Η πολιτική δεν είναι θέατρο. Η Πολιτική είναι η ίδια η Ζωή. Δεν σκηνοθετείται η ιστορία ούτε οι ρόλοι μοιράζονται. Καθένας επιλέγει από μόνος τη στάση που θα έχει, τη γλώσσα που θα μιλήσει, το πεδίο που θα δράσει. Δεν είναι έργο γραμμένο από τα πριν, τώρα γράφεται. Γι’ αυτό κι ο καθένας μας θα φέρει στο ακέραιο την ευθύνη. Δυστυχώς οι άλλοι υποψήφιοι ήδη υποδύονται ρόλους σαν σε reality show καπηλευόμενοι ευκαιριακά τις ανάγκες και τις αξίες της κοινωνίας της πόλης μήπως και καταφέρουν να κρατηθούν εντός πολιτικού παιχνιδιού, έτσι το αντιλαμβάνονται. Προσωπικά επιλέγω να πορευθώ με την αλήθεια μου, με ανθρώπους που αγωνιούν και αγωνίζονται. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, προσηλωμένοι σε πάγιες αξίες. Κι όσοι θέλουν ας στοιχηθούν μαζί μας.

 

Τι σας συμβούλευσε ο Πρωθυπουργός όταν σας πρότεινε για την θέση της υποψηφίας δημάρχου;

Η πρόταση ήλθε από την παράταξη μας την Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη και δεν συνοδεύτηκε από συμβουλές. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε το πάγιο αίτημά του: να εργαστούμε σκληρά.

Σας φοβίζει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που έχει προκαλέσει τόσες αντιδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα θα κυριαρχήσει στην προεκλογική ατζέντα;

Θυμίζω: μάχη είναι μάχη αυτοδιοικητική. Όσο κι αν προσπαθήσουν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες στοχεύοντας με παραπληροφόρηση στο θυμικό τους, εμείς είμαστε εδώ, να μιλάμε με λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. Όσο αυτοί θα πετάνε στη μπάλα στις κερκίδες εμείς θα επαναφέρουμε τη συζήτηση εντός του αγωνιστικού χώρου. Η πόλη θέλει σχέδιο, προτάσεις, δουλειά. Η αυτοδιοικητική προεκλογική περίοδος θα διεξαχθεί με τα πεπραγμένα του καθενός για την πόλη. Όποιος δεν έχει καλά πεπραγμένα και σαφές σχέδιο για το μέλλον της Θεσσαλονίκης ας παριστάνει τον Μακεδονομάχο, μήπως και καταφέρει να κρύψει την ανεπάρκεια του, μήπως και παραπλανήσει τους ψηφοφόρους. Στο τέλος της ημέρας όλοι, εκλεγμένοι και πολίτες θα αναγκαστούμε να αντιμετωπίσουμε τα σκουπίδια που είναι χειροπιαστά, τις συγκοινωνίες, την ανεργία. Η ίδια η ζωή θέτει τα επίδικα θέματα και την ατζέντα της συζήτησης. Τόσο πριν όσο και μετά.

Οι νέοι γυρνούν την πλάτη στην πολιτική. Σας προβληματίζει αυτό;

Με ρωτάτε εάν έχω προσέξει ότι συμβαίνει αυτό για το οποίο παλεύω δέκα χρόνια. Ξέρετε τι έχω ακούσει; «Ποια είσαι εσύ που τολμάς να ασχοληθείς και να μπεις μπροστά». Αντί να ειπωθεί τόπο στο νιάτα για να περάσουμε όλες οι ηλικίες καλύτερα. Υπάρχει μια εχθρότητα προς τους νέους. Ακόμα, η μνημονιακή πολιτική μας τσάκισε. Έφερε υποκατώτατους μισθούς και άλλες διακρίσεις. Πως να μην γυρίσουν την πλάτη οι περισσότεροι; Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι για εμάς πολιτική δεν είναι το ψέμα, το βόλεμα, η καριέρα και οι χαιρετούρες. Πολιτική είναι να ρίχνεσαι στη μάχη και να δίνεις λύσεις. Να αγωνίζεσαι για όσα πιστεύεις και επιθυμείς. Και αυτή την μάχη θα τη δώσουμε με πάρα πολύ κόσμο. Κι είναι η ώρα να την κερδίσουμε.

Γιατί να ψηφίσει ο Θεσσαλονικιός Κατερίνα Νοτοπούλου;

Γιατί είναι καλύτερο να αναθέτεις την ευθύνη σε ένα πρόσωπο καθαρό κι ικανό, που ασχολείται με πραγματικά προβλήματα παρά να παραδίδεις την τύχη της πόλης σε «έναν από τα ίδια». Το επαναλαμβάνω, η δική μας απόφαση είναι να δώσουμε λύσεις που αφορούν την καθημερινότητα. Η δική μας απόφαση είναι να μην επιστρέψει ο δήμος σε προτεραία κατάσταση, να μην υποστεί ξανά πλιάτσικο. Να μη γυρίσει στο σκοτάδι και στις μηχανορραφίες. Έχουμε σχέδιο να γίνει η Θεσσαλονίκη, η πόλη που θέλουμε να ζούμε καλά. Είμαστε σε θέση ικανή να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη.

Διευθύντρια του Πρωθυπουργού, ΥΜΑΘ, υποψήφια δήμαρχος. Ποια ιδιότητα σας αρέσει περισσότερο;

Και πριν από αυτά, φοιτήτρια, γραμματέας, ψυχολόγος, ακτιβίστρια… Σε όλα συμμετείχα με όλη μου την ψυχή. Κάθε ηλικία έχει τα προτερήματά της. Η δική μου ηλικία έχει πάθος. Διαπιστώνοντας ότι με την ιδιότητα της διευθύντριας γραφείου πρωθυπουργού και υφυπουργού στο ΥΜΑΘ λύθηκαν ζητήματα χρόνων, ίσως και δεκαετιών, σήμερα νιώθω ακόμα πιο παραγωγική. Αν λοιπόν μου αρέσει κάτι δεν είναι οι τίτλοι αλλά το αίσιο αποτέλεσμα.

Είστε ένα πρόσωπο που έχει δεχτεί κατά καιρούς λάσπη από διάφορα κέντρα, πριν καλά καλά μιλήσει η δουλειά σας και μάλιστα χωρίς να απαντήσετε σε κανέναν. Ποιο είναι το χειρότερο που σας «καταλογίζουν» και σας έβγαλε εκτός εαυτού και με ποιο γελάσατε;

Α! Η λάσπη πήγε σύννεφο! Όση δουλειά κάναμε τόση λάσπη πετούσαν. Κατανοώ όμως, το νέο το φοβούνται. Και δε μιλώ για το νέο ηλικιακά. Νέο στην πολιτική είναι να μιλάς με καθαρές κουβέντες, να υπογράφεις με καθαρά χέρια, να πορεύεσαι με αξίες και όχι να τις επικαλείσαι απλά. Το χειρότερο όλων ήταν που μου καταλόγισαν ότι είμαι γυναίκα. Ναι είμαι μία γυναίκα που τολμά, ανάμεσα σε τόσες άλλες. Που τολμάμε να υπάρχουμε, να δουλεύουμε, να πετυχαίνουμε, να κολυμπάμε κόντρα στο ρεύμα και να ζούμε χωρίς να είμαστε άνθρωποι ενός κατώτερου θεού. Γέλασα με την τελευταία αθλιότητα ότι δήθεν το ΥΜΑΘ μοίρασε προεκλογικά πεντοχίλιαρα. Γιατί εγώ είμαι αυτή που έβαλα τέλος σε τέτοιες πρακτικές και όσοι τόλμησαν να ισχυριστούν το αντίθετο, ε δεν έχουν ντροπή. Γέλασα από τα νεύρα μου.

Τι κάνει η Κατερίνα Νοτοπούλου όταν δεν είναι «η Νοτοπούλου»;

Όταν ξαποσταίνω προσπαθώ να δω όσους μου λείπουν αφόρητα. Προσπαθώ να αναπληρώσω. Δεν το πετυχαίνω… Κοιτάξτε όλοι οι άνθρωποι είμαστε το ονοματεπώνυμό μας επί 24ώρου βάσεως. Με αυτή την έννοια δεν υποδύομαι ρόλους. Σε όλες μου τις ιδιότητες όμως είμαι η Κατερίνα πρώτα από όλα. Κάποιοι το βρίσκουν μεμπτό. Εγώ πάλι είμαι αυθόρμητη, απεχθάνομαι την προσποίηση. Είμαι η Κατερίνα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

03:3025/08

Η πρωτεΐνη που προκαλεί… έμφραγμα και εγκεφαλικό Υγεία

03:0025/08

Σε ποιες περιοχές είναι υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα Κυριακή Κοινωνία

02:3025/08

Κι όμως! Το κρεμμύδι κάνει τα φρύδια σας… υπέροχα! Υγεία

02:3025/08

Σεπτέμβριος όπως… Πολιτισμός στο δήμο Παύλου Μελά Δήμοι ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

02:0025/08

Πάτρα: Απόφαση σταθμός! Τραυματίστηκε σε τροχαίο και έχασε τη μισή αποζημίωσή! Κοινωνία

01:3025/08

Ειδική λωρίδα για τους πεζούς που… περπατούν κολλημένοι στο κινητό τους Διεθνή

01:0025/08

Τα «Φιλαράκια» έγιναν… LEGO Διάφορα

00:3025/08

Volkswagen: Ενα εκατομμύριο πωλήσεις ηλεκτρικός αυτοκινήτων έως το 2025 Τεχνολογία

00:0325/08

Διάσωση μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη Β.Ελλάδα

23:5924/08

Καταδίωξη jet ski – Σύλληψη για παράνομη είσοδο και διακίνηση προσώπων Ελλάδα

23:5024/08

Φρικτός θάνατος -Aσανσέρ συνέθλιψε 30χρονο (VIDEO) Διεθνή

23:4724/08

Αμαζονία: Εκατοντάδες νέες φωτιές Διεθνή

23:4024/08

Βρετανία: Το Πολεμικό Ναυτικό στέλνει ένα ακόμη πλοίο στον Κόλπο Διεθνή ,ΕΕ

23:3524/08

Ολονύχτια «μάχη» στη Σάμο-Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία (VIDEO-ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Σημαντικά

23:3024/08

Καλύτερη η εικόνα των πυρκαγιών σε Αχαϊα και Ηλεία -Υπό μερικό έλεγχο στη Μεσσηνία Ελλάδα

23:2624/08

Μοιρασιά στο «Κλ. Βικελίδης» Αθλητισμός

23:2024/08

Ρυθμίσεις-ανάσα για «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια Οικονομία

23:1024/08

Καθάρισε μόνος του την παραλία του Αναύρου ! (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Περιβάλλον

23:0024/08

Θεσσαλονίκη-Ανανέωση αιτήσεων για το Επίδομα Στέγασης Θεσσαλονίκη

22:5024/08

Βέγκαν γονείς «βασάνιζαν» την κόρη τους Διεθνή

22:4024/08

Συγχαρητήρια Αυγενάκη σε Παπαστάμο Αθλητισμός ,Πολιτική

22:3024/08

Ξύλο σε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα στα Τρίκαλα (VIDEO) Ελλάδα

22:2024/08

Την Τρίτη θα τοποθετηθούν σωστά τα νέα καλώδια στον Πόρο Ελλάδα

22:1024/08

Οι αργίες μέχρι το τέλος του 2019 Ελλάδα

22:0024/08

Προσπάθησαν να διασχίσουν το φαράγγι και … χάθηκαν Ελλάδα

21:5224/08

Στην κορυφή του κόσμου ο Παπαστάμος Αθλητισμός ,Σημαντικά

21:4424/08

Περισσότερες από πενήντα δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα Ελλάδα ,Σημαντικά

21:3624/08

Τζόνσον στην G7: Ο Τουσκ θα μείνει στην ιστορία ως ο κύριος χωρίς συμφωνία Διεθνή ,ΕΕ

21:2924/08

Σάμος: Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά Ελλάδα

21:2224/08

Ντελίβερι «εισέβαλε» στο VAR! (VIDEO) Αθλητισμός

21:1424/08

Πρίγκιπας Άντριου για σκάνδαλο Επστάιν: «Δεν γνώριζα και δεν είχα δει τίποτα» Διεθνή

21:0724/08

Σε εξέλιξη έρευνες του λιμενικού-Αγνοούνται δύτες στην Κάρπαθο Ελλάδα ,Σημαντικά

21:0024/08

Kαθάρισε η Εθνική Κορασίδων την Πολωνία Αθλητισμός

20:5324/08

Σύγκλιση Μακρόν-Τραμπ για Ιράν, εμπόριο, Αμαζόνιο Διεθνή

20:4524/08

Η Nasa ερευνά την πρώτη καταγγελία για διάπραξη αξιόποινης πράξης …στο διάστημα! Διεθνή

20:3824/08

Παππάς: Είναι επιλογή της ΝΔ να έχει την ΕΡΤ ως παρία του τηλεοπτικού τοπίου Πολιτική

20:3124/08

«Η Ανδριάνα δεν πέθανε χθες» Ελλάδα

20:2424/08

Ομάδα μεταναστών επιτέθηκε σε αστυνομικούς στη Σύμη! Ελλάδα

20:1924/08

Επί ποδός η Πυροσβεστική στη Σάμο-Eκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία (VIDEO) Ελλάδα

20:1724/08

Παυλόπουλος: Οι γείτονες να σεβαστούν σύνορα και ΑΟΖ Πολιτική ,Σημαντικά

20:1024/08

Στα Ρεκόρ Γκίνες 81χρονη- Πέρασε από Κεφαλονιά στην Κυλλήνη με ιστιοσανίδα! (VIDEO-ΦΩΤΟ) Ελλάδα

20:0324/08

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Λακωνία- Καλύτερη η εικόνα σε Αχαϊα και Ηλεία Ελλάδα

19:5624/08

Τουσκ: «Δύσκολα» θα επικυρωθεί η συμφωνία ΕΕ-Mercosur όταν η Αμαζονία φλέγεται Διεθνή ,Περιβάλλον

19:4824/08

Με ΝΟΤΑΜ απαγορεύονται οι πτήσεις ελικοπτέρων στο Γαλατά Ελλάδα

19:4124/08

«Φύλακες της άμμου» στη Σαρδηνία για να προλαμβάνουν τα κρούσματα κλοπής Διεθνή

19:3424/08

Πέτσας: Η ΕΡΤ θα δώσει 8,9 εκατ. για τους αγώνες της Super League1- O ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχ... Αθλητισμός ,Πολιτική

19:2624/08

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο (Χάρτης) Ελλάδα

19:1824/08

Στο Ηράκλειο ο Πλακιωτάκης -Συναντήσεις στο λιμεναρχείο Κόμματα ,Πολιτική

19:1124/08

Χαρδαλιάς: «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και γι’ αυτό θα δουλέψουμε» Ελλάδα ,Σημαντικά

19:0424/08

Χώρο φιλοξενίας για άστεγους χρήστες ετοιμάζει ο ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

18:5624/08

O πρώτος θάνατος που φαίνεται να συνδέεται με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου Υγεία

18:4824/08

Σαρωτική η Εθνική με την Ιορδανία Αθλητισμός

18:3924/08

Βουβάλια έπεσαν σε τρένο της γραμμής Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη Β.Ελλάδα ,Σημαντικά

18:3424/08

Πληρωμές με κάρτα: Αλλάζουν οι ανέπαφες συναλλαγές-Δείτε αναλυτικά Οικονομία ,Σημαντικά

18:2724/08

Τα δρομολόγια του «Άρτεμις» στην γραμμή Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη Β.Ελλάδα

18:1224/08

Ερντογάν- Δεν καταλαβαίνουμε από απειλές της Δύσης Βαλκάνια ,Σημαντικά

18:0524/08

Γ. Καμίνης: Στόχος της νέας Βουλής πρέπει να είναι μία Ελλάδα που αφήνει πίσω τις παθογ... Κόμματα ,Πολιτική

17:5724/08

Πνίγηκε ηλικιωμένη στην Αίγινα Κοινωνία

17:4924/08

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αχαΐα Ελλάδα

17:4224/08

Σύλληψη για την πυρκαγιά στη Λέρο Κοινωνία

17:3524/08

Συνελήφθη ληστής καταστημάτων τυχερών παιχνιδιών Κοινωνία

17:2824/08

Διακινούσαν λάδι άγνωστης προέλευσης και αμφιβόλου ποιότητας Κοινωνία

17:2024/08

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ληστείας στα Ιωάννινα Κοινωνία

17:1224/08

Πέτσας: Η ευαισθησία του κ. Τσίπρα για το περιβάλλον καθυστέρησε Κόμματα ,Πολιτική

17:0524/08

Κεραμέως: Δεν είναι φυσιολογικό κάποιος να αποφοιτά από το πανεπιστήμιο 30 χρόνια μετά Παιδεία ,Πολιτική

16:5824/08

Τζανακόπουλος: Διεύρυνση και μαζικοποίηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται, σε αντίθεση με τον αριστε... Κόμματα ,Πολιτική

16:5024/08

Τουσκ: Στην επόμενη σύνοδο καλύτερα να προσκληθεί η Ουκρανία αντί της Ρωσίας Διεθνή

16:4224/08

Τριπλασιάστηκαν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι στη Γερμανία Διεθνή

16:3424/08

Μειωμένη αποζημίωση σε οδηγό μηχανής αν δεν φοράει κράνος! Ελλάδα ,Σημαντικά

16:2724/08

G7-Γεύμα εργασίας για Τραμπ και Μακρόν Διεθνή

16:1924/08

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Αχαϊα- Καλύτερη η εικόνα στην Ηλεία Ελλάδα

16:1224/08

Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα Ελλάδα

16:0124/08

Αυτοπυρπολήθηκε γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της Κοινωνία

15:5624/08

32χρονος απειλούσε πως θα σκοτώσει, όπως ο δράστης στην Καβάλα Δήμοι ,Σημαντικά

15:4324/08

Φάμελλος: Ο προοδευτικός δημοκρατικός χώρος και η Αριστερά ήταν πάντα ανοικτοί και δημι... Πολιτική

15:2524/08

Ελαφρά τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες σε τροχαίο ατύχημα στη λεωφόρο ΝΑΤΟ Κοινωνία

15:0724/08

Γεωργιάδης: Ως τη Δευτέρα οι υπουργικές αποφάσεις για το Ελληνικό Πολιτική

15:0024/08

Τουσκ: Δύσκολη δοκιμή για την ενότητα και την αλληλεγγύη η σύσκεψη G7 Διεθνή ,Σημαντικά

14:4524/08

Beach bar με… πλήρες μενού! (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

14:4424/08

Συνεχίζει το δρομολόγιό του με τρεις μηχανές το πλοίο «Santorini Palace» Κοινωνία

14:3924/08

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τις φωτιές στον Αμαζόνιο Πολιτική

14:3024/08

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή της Βάρδας στην Ηλεία Κοινωνία

14:1524/08

Ταλαιπωρία για 728 επιβάτες του Santorini Palace λόγω… βλάβης Ναυτιλία

13:5824/08

Ληστεία στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης με σοβαρό τραυματισμό άνδρα security Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

13:3624/08

Μεγάλη πυρκαγιά στην περιφερειακή Αιγάλεω Κοινωνία ,Σημαντικά

13:2224/08

Εκδηλώσεις για τα 302 χρόνια από την μεταφορά του σκηνώματος του Αγ. Διονυσίου στη Ζάκυνθο Κοινωνία

13:0624/08

Σύλληψη ανηλίκων στην Πάτρα για κλοπές Κοινωνία

12:5224/08

Περισσότερες από 30 ληστείες καταστημάτων τυχερών παιχνιδιών διέπραξε 39χρονος που συνε... Κοινωνία

12:3724/08

Χιλιάδες θεατές άκουσαν την Πάολα να ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη Διάφορα

12:2024/08

Οι τελευταίες έξοδοι του καλοκαιριού Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

12:0424/08

Πυρκαγιά στη Μεσσηνία Κοινωνία

11:4024/08

Νέα δοκιμή πυραύλου από την Τεχεράνη Διεθνή

11:2524/08

Ο Μητσοτάκης «βλέπει» Μέρκελ Πολιτική ,Σημαντικά

11:0724/08

Η Τουρκία διεκδικεί κειμήλια και εικόνες της Παναγίας Σουμελά Διεθνή ,Σημαντικά

10:4024/08

Εξαφανίστηκε ηλικιωμένη από τη Θεσσαλονίκη Κοινωνία

10:2624/08

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Διόνυσο Αττικής Κοινωνία

10:2024/08

Ενισχύεται ο ηλεκτροφωτισμός του ΑΠΘ Δήμοι ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

10:0124/08

Η selfie της νυφούλας Έλενας Ράπτη (ΦΩΤΟ) Παραπολιτικά

09:5524/08

Πρώτος θάνατος στις ΗΠΑ λόγω… ηλεκτρονικού τσιγάρου Υγεία

09:4824/08

Ο… Ανδρέας, οι galacticos και ο Τεν Κάτε Αθλητισμός