Κ. Νοτοπούλου:Κάποιοι θέλουν να αποτελειώσουν τον δήμο ή να κρατηθούν… ζωντανοί

Βαγγέλης Στολάκης

Θα παραιτηθεί άμεσα από τη θέση της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης και θα ξεκινήσει την προεκλογική της εκστρατεία για να κερδίσει, όπως λέει τη μάχη του δήμου Θεσσαλονίκης. Η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη που παραχωρεί στο GRTimes.gr παραδέχεται πως η εικόνα της Θεσσαλονίκης σήμερα δεν είναι καλή. Επιμένει ότι η μάχη του Μαΐου είναι μάχη αυτοδιοικητική και όχι μάχη για την Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζει ότι έχει πρόγραμμα αλλά και επιτελείο με το οποίο θα υλοποιήσει το όραμά της για να γίνει η Θεσσαλονίκη Μητρόπολη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Την ίδια ώρα, ρίχνει τα βέλη της στους αντιπάλους της, κυρίως τους υποψηφίους που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως «είναι μέρος του συστήματος που διέλυσε τους ΟΤΑ». Σχολιάζει επίσης ότι η ίδια και η ομάδα της διαθέτουν αποφασιστικότητα για την επόμενη μέρα στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η κ. Νοτοπούλου μιλά επίσης για την σχέση της με τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τις κατηγορίες για τα «πεντοχίλιαρα» του ΥΜΑΘ, τη λάσπη που έχει δεχτεί η ίδια προσωπικά αλλά και τον ελεύθερό της χρόνο! Τέλος αναφέρει ότι ανυπομονεί να ξεκινήσουν τα debate με τους αντιπάλους της προκειμένου «να συγκρίνουμε πολιτικές και πεπραγμένα» όπως λέει χαρακτηριστικά.

 

Πότε θα παραιτηθείτε από τη θέση της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης για να «ριχτείτε» στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών; Τι έργο αφήνετε πίσω σας;

Άμεσα μιας και το ΥΜΑΘ έχει μπει κανονικά σε νέα τροχιά. Έπαψε να λειτουργεί ως πολιτικό μαγαζί που μοιράζει χρηματοδοτήσεις σε υμετέρους και τώρα συνεχίζει πορεία με νέες αναπτυξιακές αρμοδιότητες. Πλέον ηγείται της εθνικής προσπάθειας για τη βαλκανική συνανάπτυξη. Αυτή την χρονική περίοδο συστήνουμε τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας. Αμέσως μετά ρίχνομαι στη μάχη για το Δήμο της Θεσσαλονίκης, με όλη μου την ψυχή.

 

Ποιο είναι κατά την άποψή σας το μεγαλύτερο πρόβλημα του δήμου Θεσσαλονίκης και με ποιον τρόπο σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε;

Ποιο είναι το πρόβλημα σήμερα. Γιατί αύριο, με άλλη διοίκηση, μπορεί να είναι διαφορετικό, να είναι το σκοτάδι. Δε θα πρωτοτυπήσω λέγοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η καθαριότητα. Η πόλη αναμφίβολα δεν παρουσιάζει καλή εικόνα. Αντίθετα εμφανίζεται οξυμένο το πρόβλημα σε ολόκληρο τον δήμο. Η έλλειψη σύγχρονου και λειτουργικού εξοπλισμού, σημαίνει κατ’ επέκταση πλημμελή καθαριότητα του δημόσιου χώρου κι ανεπαρκή οδοκαθαρισμό. Το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης υστερεί στο σχεδιασμό και την εφαρμογή σύγχρονων λύσεων διαχείρισης. Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στις καθυστερήσεις για την εκπόνηση του τοπικού σχεδιασμού με ευθύνη του ΦΟΔΣΑ. Πρέπει επιτέλους να υλοποιηθούν οι πολιτικές του Εθνικού Σχεδιασμού. Επιγραμματικά οι άξονες της λύσης είναι: διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κυκλική οικονομία. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν όλα αυτά; Η αποφασιστικότητα.

 

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό σας; Θα υπάρχουν στελέχη της Πρωτοβουλίας στο ψηφοδέλτιό σας;

Προχωράμε μαζί με τους ανθρώπους της πόλης που εργάζονται, που νοιάζονται, και πετυχαίνουν. Προχωράμε μαζί με τους νέους και τις νέες που θέλουν να ζήσουν εδώ, σε μία πόλη που να χωράει αυτούς και τα όνειρά τους. Προχωράμε μαζί με τους επιστήμονες που έχουν γνώση και άποψη. Προχωράμε μαζί με τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για να φτιάξουμε μία πόλη για όλους, αντλώντας από τη βιωμένη τους εμπειρία. Προχωράμε με όσους αγωνίζονται σε κάθε πεδίο για να γίνει ο κόσμος πιο δίκαιος. Με όποιον και όποια επιθυμεί να εξελίξουμε μαζί την πόλη μας. Στην καρδιά της παράταξης μας η έννοια ΜΑΖΙ είναι γραμμένη με κεφαλαία γράμματα.

Ποιο είναι το αφήγημα- όραμα της Κατερίνας Νοτοπούλου για την Θεσσαλονίκη;

Στη συνείδησή μου η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη ανοιχτή, για όλους και όλες. Μία πόλη που αποδέχεται την ιστορία της, καμαρώνει γι΄αυτήν. Τη μελετά με θάρρος και εις βάθος και προχωρά μπροστά. Είναι μία πόλη χωρίς φαντάσματα που την αγαπάμε όχι επειδή έτυχε να γεννηθούμε εδώ ή επειδή έχει ανοιχτωσιά, αλλά επειδή θα ζούμε καλά σε αυτήν. Το όραμα μου είναι να γίνει Μητρόπολη της Νοτιονατολικής Ευρώπης. Κόμβος οικονομικός, εμπορικός, διαμετακομιστικός, ψηφιακός, ενεργειακός, διπλωματικός. Μέρα με τη μέρα αυτό το όραμα γίνεται πράξη.

Στις δημοσκοπήσεις έρχεστε δεύτερη. Σας προβληματίζει αυτό;

Θα σας θυμίσω ότι δεν έχω μπει καν στην προεκλογική μάχη. Επίσης αν και έχουν γίνει σημαντικές πράξεις μέσω προηγούμενων αρμοδιοτήτων μου, ο κόσμος δεν το γνωρίζει διότι επέλεξα να εργαστώ χωρίς ντόρο. Πιστεύω ότι αυτή η μάχη δεν θα κερδηθεί από τους καριερίστες της πολιτικής σκηνής που επιστρέφουν για να κρατηθούν ζωντανοί ή για να αποτελειώσουν το δήμο. Θα κερδηθεί από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που θα αγωνιστούν με πάθος για να λάμψει η πόλη.

Σας φοβίζει το γεγονός ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν σε κλίμα μεγάλης πόλωσης και ενδεχομένως το «μαύρο» στην υποψηφιότητά σας θα είναι από την αντίδραση του κόσμου στις κυβερνητικές πολιτικές;

Θυμίζω ότι οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές. Μπορεί ο υποψήφιος της ΝΔ για να συσπειρώσει τους νεοδημοκράτες να ισχυρίζεται ότι είναι μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εμείς έχουμε άλλη λογική. Για εμάς είναι αγώνας για το καλό της πόλης και όχι των κομμάτων. Με θάρρος και περηφάνεια θα πω ότι οι κυβερνητικές πολιτικές που υλοποιήσαμε, κι εγώ ως Υφυπουργός Εσωτερικών, είναι αυτές που κράτησαν ζωντανούς τους ΟΤΑ. Ειδικά το δήμο Θεσσαλονίκης. Φέραμε πόρους, προσωπικό και νέο θεσμικό πλαίσιο. Οι νεοδημοκράτες υποψήφιοι είναι μέρος του συστήματος που διέλυσε τους ΟΤΑ. Καθένας με δικά του βαρίδια. Ας συγκρίνουμε πολιτικές και πεπραγμένα επομένως. Ανυπομονώ για το debate.

Η σχέση μας με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη έχει περάσει από… σαράντα κύματα. Ποια είναι σήμερα και ποιος ο ρόλος του δημάρχου σε μελλοντική διοίκηση με δήμαρχο την Κατερίνα Νοτοπούλου; Έπραξε σωστά που αποφάσισε να μην διεκδικήσει τρίτη θητεία;

Η σχέση μου με το δήμαρχο είναι σχέση συνεργασίας. Και νομίζω ότι υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση. Από κανένα κύμα δεν πέρασε. Στη δουλειά και συμφωνήσαμε και διαφωνήσαμε. Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει γνώση και άποψη κι η παρουσία του είναι δια βίου πολύτιμη. Τόσο σε επίπεδο αυτοδιοίκησης όσο και στη συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου στην πόλη για να μη γυρίσουμε πίσω στα μαύρα σκοτάδια. Ήταν επιθυμία του να μην διεκδικήσει τρίτη θητεία, με αυτή την έννοια δεν κρίνεται ως σωστή ή λαθεμένη. Οφείλουμε να τη σεβαστούμε.

 

Εάν οι υποψήφιοι δήμαρχοι πρωταγωνιστούσατε σε μια παράσταση, επειδή ξέρω σας αρέσει το θέατρο, ποια θα ήταν αυτή; Θα ήταν κωμωδία, τραγωδία, δράμα; Και ποιος ο ρόλος των Ταχιάου, Βούγια, Ψωμιάδη και Ορφανού;

Η πολιτική δεν είναι θέατρο. Η Πολιτική είναι η ίδια η Ζωή. Δεν σκηνοθετείται η ιστορία ούτε οι ρόλοι μοιράζονται. Καθένας επιλέγει από μόνος τη στάση που θα έχει, τη γλώσσα που θα μιλήσει, το πεδίο που θα δράσει. Δεν είναι έργο γραμμένο από τα πριν, τώρα γράφεται. Γι’ αυτό κι ο καθένας μας θα φέρει στο ακέραιο την ευθύνη. Δυστυχώς οι άλλοι υποψήφιοι ήδη υποδύονται ρόλους σαν σε reality show καπηλευόμενοι ευκαιριακά τις ανάγκες και τις αξίες της κοινωνίας της πόλης μήπως και καταφέρουν να κρατηθούν εντός πολιτικού παιχνιδιού, έτσι το αντιλαμβάνονται. Προσωπικά επιλέγω να πορευθώ με την αλήθεια μου, με ανθρώπους που αγωνιούν και αγωνίζονται. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, προσηλωμένοι σε πάγιες αξίες. Κι όσοι θέλουν ας στοιχηθούν μαζί μας.

 

Τι σας συμβούλευσε ο Πρωθυπουργός όταν σας πρότεινε για την θέση της υποψηφίας δημάρχου;

Η πρόταση ήλθε από την παράταξη μας την Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη και δεν συνοδεύτηκε από συμβουλές. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε το πάγιο αίτημά του: να εργαστούμε σκληρά.

Σας φοβίζει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που έχει προκαλέσει τόσες αντιδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα θα κυριαρχήσει στην προεκλογική ατζέντα;

Θυμίζω: μάχη είναι μάχη αυτοδιοικητική. Όσο κι αν προσπαθήσουν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες στοχεύοντας με παραπληροφόρηση στο θυμικό τους, εμείς είμαστε εδώ, να μιλάμε με λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. Όσο αυτοί θα πετάνε στη μπάλα στις κερκίδες εμείς θα επαναφέρουμε τη συζήτηση εντός του αγωνιστικού χώρου. Η πόλη θέλει σχέδιο, προτάσεις, δουλειά. Η αυτοδιοικητική προεκλογική περίοδος θα διεξαχθεί με τα πεπραγμένα του καθενός για την πόλη. Όποιος δεν έχει καλά πεπραγμένα και σαφές σχέδιο για το μέλλον της Θεσσαλονίκης ας παριστάνει τον Μακεδονομάχο, μήπως και καταφέρει να κρύψει την ανεπάρκεια του, μήπως και παραπλανήσει τους ψηφοφόρους. Στο τέλος της ημέρας όλοι, εκλεγμένοι και πολίτες θα αναγκαστούμε να αντιμετωπίσουμε τα σκουπίδια που είναι χειροπιαστά, τις συγκοινωνίες, την ανεργία. Η ίδια η ζωή θέτει τα επίδικα θέματα και την ατζέντα της συζήτησης. Τόσο πριν όσο και μετά.

Οι νέοι γυρνούν την πλάτη στην πολιτική. Σας προβληματίζει αυτό;

Με ρωτάτε εάν έχω προσέξει ότι συμβαίνει αυτό για το οποίο παλεύω δέκα χρόνια. Ξέρετε τι έχω ακούσει; «Ποια είσαι εσύ που τολμάς να ασχοληθείς και να μπεις μπροστά». Αντί να ειπωθεί τόπο στο νιάτα για να περάσουμε όλες οι ηλικίες καλύτερα. Υπάρχει μια εχθρότητα προς τους νέους. Ακόμα, η μνημονιακή πολιτική μας τσάκισε. Έφερε υποκατώτατους μισθούς και άλλες διακρίσεις. Πως να μην γυρίσουν την πλάτη οι περισσότεροι; Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι για εμάς πολιτική δεν είναι το ψέμα, το βόλεμα, η καριέρα και οι χαιρετούρες. Πολιτική είναι να ρίχνεσαι στη μάχη και να δίνεις λύσεις. Να αγωνίζεσαι για όσα πιστεύεις και επιθυμείς. Και αυτή την μάχη θα τη δώσουμε με πάρα πολύ κόσμο. Κι είναι η ώρα να την κερδίσουμε.

Γιατί να ψηφίσει ο Θεσσαλονικιός Κατερίνα Νοτοπούλου;

Γιατί είναι καλύτερο να αναθέτεις την ευθύνη σε ένα πρόσωπο καθαρό κι ικανό, που ασχολείται με πραγματικά προβλήματα παρά να παραδίδεις την τύχη της πόλης σε «έναν από τα ίδια». Το επαναλαμβάνω, η δική μας απόφαση είναι να δώσουμε λύσεις που αφορούν την καθημερινότητα. Η δική μας απόφαση είναι να μην επιστρέψει ο δήμος σε προτεραία κατάσταση, να μην υποστεί ξανά πλιάτσικο. Να μη γυρίσει στο σκοτάδι και στις μηχανορραφίες. Έχουμε σχέδιο να γίνει η Θεσσαλονίκη, η πόλη που θέλουμε να ζούμε καλά. Είμαστε σε θέση ικανή να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη.

Διευθύντρια του Πρωθυπουργού, ΥΜΑΘ, υποψήφια δήμαρχος. Ποια ιδιότητα σας αρέσει περισσότερο;

Και πριν από αυτά, φοιτήτρια, γραμματέας, ψυχολόγος, ακτιβίστρια… Σε όλα συμμετείχα με όλη μου την ψυχή. Κάθε ηλικία έχει τα προτερήματά της. Η δική μου ηλικία έχει πάθος. Διαπιστώνοντας ότι με την ιδιότητα της διευθύντριας γραφείου πρωθυπουργού και υφυπουργού στο ΥΜΑΘ λύθηκαν ζητήματα χρόνων, ίσως και δεκαετιών, σήμερα νιώθω ακόμα πιο παραγωγική. Αν λοιπόν μου αρέσει κάτι δεν είναι οι τίτλοι αλλά το αίσιο αποτέλεσμα.

Είστε ένα πρόσωπο που έχει δεχτεί κατά καιρούς λάσπη από διάφορα κέντρα, πριν καλά καλά μιλήσει η δουλειά σας και μάλιστα χωρίς να απαντήσετε σε κανέναν. Ποιο είναι το χειρότερο που σας «καταλογίζουν» και σας έβγαλε εκτός εαυτού και με ποιο γελάσατε;

Α! Η λάσπη πήγε σύννεφο! Όση δουλειά κάναμε τόση λάσπη πετούσαν. Κατανοώ όμως, το νέο το φοβούνται. Και δε μιλώ για το νέο ηλικιακά. Νέο στην πολιτική είναι να μιλάς με καθαρές κουβέντες, να υπογράφεις με καθαρά χέρια, να πορεύεσαι με αξίες και όχι να τις επικαλείσαι απλά. Το χειρότερο όλων ήταν που μου καταλόγισαν ότι είμαι γυναίκα. Ναι είμαι μία γυναίκα που τολμά, ανάμεσα σε τόσες άλλες. Που τολμάμε να υπάρχουμε, να δουλεύουμε, να πετυχαίνουμε, να κολυμπάμε κόντρα στο ρεύμα και να ζούμε χωρίς να είμαστε άνθρωποι ενός κατώτερου θεού. Γέλασα με την τελευταία αθλιότητα ότι δήθεν το ΥΜΑΘ μοίρασε προεκλογικά πεντοχίλιαρα. Γιατί εγώ είμαι αυτή που έβαλα τέλος σε τέτοιες πρακτικές και όσοι τόλμησαν να ισχυριστούν το αντίθετο, ε δεν έχουν ντροπή. Γέλασα από τα νεύρα μου.

Τι κάνει η Κατερίνα Νοτοπούλου όταν δεν είναι «η Νοτοπούλου»;

Όταν ξαποσταίνω προσπαθώ να δω όσους μου λείπουν αφόρητα. Προσπαθώ να αναπληρώσω. Δεν το πετυχαίνω… Κοιτάξτε όλοι οι άνθρωποι είμαστε το ονοματεπώνυμό μας επί 24ώρου βάσεως. Με αυτή την έννοια δεν υποδύομαι ρόλους. Σε όλες μου τις ιδιότητες όμως είμαι η Κατερίνα πρώτα από όλα. Κάποιοι το βρίσκουν μεμπτό. Εγώ πάλι είμαι αυθόρμητη, απεχθάνομαι την προσποίηση. Είμαι η Κατερίνα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

07:4521/02

Τα επιδόματα Τσίπρα – ενοικίου, στεγαστικού και παιδιών – στην προεκλογική ... Οικονομία ,Σημαντικά

07:4421/02

Μπανγκλαντές: Εβδομήντα νεκροί από πυρκαγιά στην πρωτεύουσα (VIDEO) Διεθνή

07:3821/02

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ανέργων Θεσσαλονίκη

07:3121/02

Δωρεάν εξέταση σπιρομέτρησης στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Υγεία

07:2421/02

«Μια φορά κι έναν καιρό – Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» στο Θέατρο Αθήναιον Πολιτισμός

07:1721/02

Διαγραφή οφειλών από τέλη σε μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα – Μέχρι πότε πρέπει να δ... Οικονομία ,Σημαντικά

07:1121/02

Κλείνουν οι Δήμοι της Χώρας – Πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ Δήμοι ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

07:0421/02

Καλός ο καιρός σήμερα-Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες Περιβάλλον ,Σημαντικά

06:3021/02

«Λευκές Σελίδες»-Μια κωμωδία με συγκίνηση και ένα δράμα με πολύ γέλιο! Πολιτισμός

06:0021/02

Το «Freedom of Speech» σε μεξικανή δημοσιογράφο Media ,Διεθνή

05:3021/02

Οι πολλές πρωτεΐνες απειλούν τη μακροζωία Υγεία

05:0021/02

Ντάνιελ Ράντκλιφ: «Μεθούσα για να αντέξω την διασημότητα του Χάρι Πότερ» Διάφορα

04:3021/02

Πώς θα εκπαιδεύσεις το μυαλό σου! Διάφορα

04:0021/02

Ήταν παράλυτη και σχεδόν τυφλή – Σήμερα είναι υγιής Υγεία

03:3021/02

Σήμα κινδύνου για τα μικρά παιδιά που είναι «κολλημένα» στις οθόνες Υγεία

03:0021/02

H νέα προσέγγιση στο παιδί που έχει παραξενιές στο φαγητό Διάφορα

02:3021/02

Ινδία: Λεοπάρδαλη έκανε βόλτες σε εμπορικό κέντρο και ξενοδοχείο Διεθνή

02:0021/02

Κονδυλώματα: Μεταδίδεται ο ιός HPV με τα χέρια; Υγεία

01:3021/02

Ανατροπές στα αεροπορικά εισιτήρια -Νέες επιλογές στο φύλο εκτός από «κύριος» και «κυρία» Διεθνή

00:5921/02

DW: Το βινύλιο κινδυνεύει λόγω Brexit Διεθνή

00:4521/02

Ρωσία: Πολίτες «σήκωσαν» με τα χέρια ΙΧ για να περάσει πυροσβεστικό (VIDEO) Διεθνή

00:3621/02

Ινδία: Η στιγμή που δύο αεροσκάφη συγκρούονται στον αέρα (βίντεο) Διάφορα

00:2721/02

Προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά Μασσαλίας ο Στέφανος Τσιτσιπάς Αθλητισμός

00:1821/02

Αμαλιάδα: Συνελήφθη 78χρονος για δημόσια αυτοϊκανοποίηση Κοινωνία

00:1021/02

Σερβία: Γέννησε η σύντροφος της Πρωθυπουργού Διεθνή

23:5920/02

Χιονοθύελλα πλήττει τις ανατολικές ΗΠΑ – Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν Διεθνή

23:4820/02

Brexit: Συναντήθηκαν Γιούνκερ και Μέι χωρίς να άρουν το αδιέξοδο Διεθνή

23:3920/02

Βενεζουέλα: Απαγόρευση του απόπλου όλων των σκαφών «για λόγους ασφαλείας» Διεθνή

23:3020/02

Νεάπολη: Αντιρατσιστική πορεία μετά από επίθεση σε διαμέρισμα προσφύγων Θεσσαλονίκη

23:2120/02

Καμμένος: «Με μια ίλη τεθωρακισμένων τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά» Πολιτική ,Σημαντικά

23:1220/02

Brexit: Ενδεχόμενη παράταση των διαπραγματεύσεων προανήγγειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού... Διεθνή

23:0920/02

Από τη Θεσσαλονίκη η «αυλαία» των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΒΕΕ (ΦΩΤΟ) Οικονομία ,Σημαντικά

23:0320/02

Βουλή: Ψηφίστηκε το νέο σύστημα χορήγησης αδειών οδήγησης Πολιτική

22:5420/02

«Ωκεανίς» το νέο κύμα κακοκαιρίας – Πολικές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο Ελλάδα ,Σημαντικά

22:4520/02

Τραμπ: «Οι New York Times είναι εχθρός του λαού» Διεθνή

22:3620/02

Κρήτη: Συνελήφθη 50χρονος για μπαλωθιές στο Ρέθυμνο Κοινωνία

22:2720/02

ΗΠΑ: Κατατέθηκε η έκθεση Μάλερ για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές Διεθνή

22:1820/02

Κόντρα ιδιωτικών σχολείων με ΥΠΠΕΘ για τους ελέγχους Παιδεία

22:0920/02

Βενεζουέλα: Στο Καράκας ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία Διεθνή

22:0020/02

Bloomberg: «Μπλόκο» στο Brexit σχεδιάζουν 15 Βρετανοί υπουργοί Διεθνή

21:5020/02

Δραγασάκης: Απαραίτητος ο διάλογος των προοδευτικών δυνάμεων Πολιτική

21:4020/02

Το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ επικύρωσε η Βουλγαρία Βαλκάνια ,Διεθνή

21:3120/02

Κ. Γούλα: Τιμητική η πρόταση Μητσοτάκη να είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

21:2920/02

Επιστολή Τραμπ σε Τσίπρα: «Ιστορικό επίτευγμα η Συμφωνία των Πρεσπών» Πολιτική ,Σημαντικά

21:2020/02

Τουρκία: Σεισμός 5,1 Ρίχτερ – Αισθητός και στη Μυτιλήνη Ελλάδα

21:1520/02

Μητσοτάκης: «Φύγετε επιτέλους να ανασάνει η Ελλάδα» Κόμματα ,Πολιτική ,Σημαντικά

21:1020/02

Λαφαζάνης: Οι τράπεζες αρπάζουν σπίτια και κάνουν real estate Πολιτική

21:0020/02

Κουτσούμπας: Δίνουν ψίχουλα για να κρύψουν την πολιτική φτωχοποίησης του λαού Κόμματα ,Πολιτική

20:5720/02

Πιτσιόρλας: Aπό τη Θεσσαλονίκη η επανεκκίνηση στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας Οικονομία ,Πολιτική ,Σημαντικά

20:5020/02

Γερμανία: Αυτοπυρπολήθηκε για τη φυλάκιση του Οτσαλάν Διεθνή

20:4020/02

Παραιτήθηκαν οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλβανία Βαλκάνια ,Διεθνή

20:3320/02

Φωτιά σε αυτοκίνητο στην Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκη

20:3020/02

Γεννηματά: Με μεθόδους Μαδούρο προσπαθεί να διασωθεί η παρέα του Μαξίμου Κόμματα ,Πολιτική

20:2820/02

Πιτσιόρλας: Eξαντλούμε τα χρονικά περιθώρια για την ΕΒΖ Επιχειρήσεις ,Οικονομία

20:2020/02

Παρέμβαση εισαγγελέα για καταγγελία ξυλοδαρμού Πακιστανών Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

20:1020/02

Μέτρα προστασίας στα δικαστήρια ζητά ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ελλάδα

20:0020/02

Ρόζενμπεργκ για ΚΕΕΛΠΝΟ: «Ήταν ένας διεφθαρμένος Οργανισμός» Ελλάδα ,Υγεία

19:5020/02

Χρ. Γιαννούλης: Ο Τζιτζικώστας μετέτρεψε σε φιέστα, τη διανομή τροφίμων Θεσσαλονίκη ,Περιφέρειες

19:4020/02

Τζιτζικώστας: Τρεις χιλιάδες άποροι της Χαλκιδικής ωφελήθηκαν από τις δράσεις του ΤΕΒΑ Θεσσαλονίκη ,Περιφέρειες

19:3920/02

Κ. Γούλα: «Ευρώπη ίσων ευκαιριών και ανθρώπων και όχι των αριθμών» Παραπολιτικά

19:3020/02

Επιστολή Τραμπ προς Ζάεφ: «Η Βόρεια Μακεδονία είναι μεγάλος εταίρος των Ηνωμένων Πολιτε... Βαλκάνια ,Διεθνή

19:2020/02

Ενισχύεται η Πυροσβεστική – 24ωρες βάρδιες από Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης Ελλάδα

19:1220/02

Μ. Γεράνης: Ο ΣΜΑ συνέβαλλε στην σημαντική αναβάθμιση της διαχείρισης των απορριμμάτων Θεσσαλονίκη

19:1020/02

Παυλόπουλος: Εγγυητικός μηχανισμός προστασίας ο Συνήγορος του Πολίτη Ελλάδα

19:0020/02

Σπίρτζης: Σε πανικό η Ν.Δ – κάλεσμα στη ΔΗΣY για μέτωπο απέναντι σε ακροδεξιές αν... Βουλή ,Κόμματα ,Πολιτική

18:5720/02

Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην Άγκυρα Διεθνή

18:5020/02

Εισβολή του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Βραζιλίας (VIDEO) Ελλάδα

18:4020/02

Τσαβούσογλου: Θα στείλουμε γεωτρύπανα νότια της Κύπρου Διεθνή

18:3020/02

Προς αναστολή η παράδοση των F-35 στην Τουρκία Διεθνή

18:2020/02

Πρόεδρος ΙΣΘ «Χαιρόμαστε που το υπουργείο υιοθέτησε την πρόταση μας να καταργηθεί το ΚΕ... Θεσσαλονίκη ,Υγεία

18:2020/02

Oι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων Ελλάδα

18:1620/02

«Καρφί» για Γ. Μπουτάρη Παραπολιτικά

18:1520/02

Ν.Δ: «Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό» Κόμματα ,Πολιτική

18:1020/02

Διαμαρτυρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Κλασικών Σπουδών στον Γαβρόγλου για τα Λατ... Ελλάδα ,Παιδεία

18:0620/02

Με τον Ορφανό υποψήφιος ο Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης Παραπολιτικά

18:0020/02

Τα «χρυσά λαβράκια» του ΣΔΟΕ σε Αττική και Μακεδονία Ελλάδα ,Οικονομία ,Σημαντικά

17:5020/02

Εντυπωσιακές πρεμιέρες στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης Διεθνή

17:5020/02

Ν’ αφυπνιστούν οι πολίτες Παραπολιτικά

17:4020/02

Διακοπή κυκλοφορίας του τραμ από τη στάση «Μπάτης» μέχρι το ΣΕΦ Ελλάδα

17:2920/02

Aσφαλισμένοι για τους οποίους δεν ισχύουν οι αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από... Κοινωνία με τον Γ.Σωπασή

17:2520/02

Κεγκέρογλου: «Ρε Σπίρτζη, δεν είπες στον Τσίπρα τι μ@λ@κία έκανε που έλεγε Πινοσέτ τον ... Βουλή ,Κόμματα ,Πολιτική

17:2220/02

Η Aegean προσθέτει 700.000 θέσεις στο δίκτυο εξωτερικού Επιχειρήσεις

17:1520/02

Συνέδριο για το νερό από την ΚΕΔΕ στη Λίμνη Πλαστήρα Ελλάδα ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

17:0520/02

«Βάφτιζαν» ελληνικά ροδάκινα για σερβικά και τα πουλούσαν στη Ρωσία Αγροτική Οικονομία ,Ελλάδα

16:5620/02

Ελ. Κουντουρά: Η επιτυχία του τουρισμού είναι επιτυχία της Ελλάδας Ελλάδα

16:4820/02

Ν. Ταχιάος : «Προτεραιότητα η καθαριότητα» Τοπική Αυτοδιοίκηση

16:4220/02

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή ο Ανδρέας Φουστάνος Κοινωνία

16:4220/02

Ο Γιώργος Κρεμλής υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ Ελλάδα ,Πολιτική

16:3020/02

Ελεύθερος υπό όρους ο 20χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο του πατέρα του Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:2520/02

Π. Λεκάκης: «’Ελα κι εσύ» Τοπική Αυτοδιοίκηση

16:2320/02

ΝΔ για κρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Η κυβέρνηση καρατόμησε άξιους αξιωματικούς γιατί απλώς δεν ήταν ... Ελλάδα ,Πολιτική

16:1320/02

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη Νεάπολη Θεσσαλονίκη

16:0320/02

Εγκύκλιος του ΥΠΕΞ για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών Πολιτική

15:5320/02

Aπεργούνε οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα Δήμου Πειραιά Κοινωνία

15:4720/02

Η Eλλάδα στον κόσμο με το «Oh My Greece! Unlock the Feeling»(VIDEO) Οικονομία

15:3020/02

Αίγυπτος: Εκτέλεσαν 9 κατάδικους για τη δολοφονία ανώτατου εισαγγελέα Διεθνή

15:3020/02

Οι 15 πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. – Η Καλυψώ Γούλα στο ευρωψηφοδέλτιο Πολιτική ,Σημαντικά

15:2420/02

Πιράνχας στη στεριά της Ελένης Ανδρεάδη Συνέντευξεις

15:2020/02

Με 1,5 εκ. ευρώ ενισχύει η Περιφέρεια δομές για την προστασία παιδιών και εφήβων Θεσσαλονίκη ,Περιφέρειες

15:2020/02

ΣΕΒΕ: Το ελληνικό ακτινίδιο μπροστά σε μία δύσκολη χρονιά Αγροτική Οικονομία ,Οικονομία

15:0220/02

Ο πρόεδρος του ΣΒΕ στις Βρυξέλλες για θέματα ενέργειας Οικονομία

14:5920/02

Ένωση Κεντρώων: Ο Τσίπρας επεδίωξε να καθησυχάσει τις ανησυχίες στο εσωτερικό της κυβέρ... Κόμματα ,Πολιτική

14:5620/02

Κουμουτσάκος σε Κοτζιά: Σε καμία περίπτωση δεν απεμπολώ το δικαίωμά μου να κάνω πολιτικ... Κόμματα ,Πολιτική