5ο Olympic Day Run Greece-Θεσσαλονίκη: Εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 10 χλμ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

5ο Olympic Day Run Greece-Θεσσαλονίκη: Εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 10 χλμ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε εορταστικό κλίμα και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 10 χλμ, στο πλαίσιο του 5ου Olympic Day Run Greece, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Οι αθλητές με αφετηρία τη Νέα Παραλία (σ.σ. Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου) θα τρέξουν με πορεία προς την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, για να επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης, διασχίζοντας το κέντρο της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εφαρμογή έχουν τεθεί από το μεσημέρι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης, λόγω του καθιερωμένου πλέον αθλητικού γεγονότος, με αποτέλεσμα μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής, να απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση οχημάτων σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης.

Στην εκκίνηση των 10χλμ παρευρέθηκε και ο δήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του «Olympic Day Run» Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για μια μεγάλη γιορτή για την πόλη, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, σήμερα τρέχει μαζί με Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές, εκπέμποντας τις υψηλές αξίες του Ολυμπισμού και του ευ αγωνίζεσθαι.

Ο κ. Ζέρβας σημείωσε επίσης ότι το Olympic Day Run οργανώνεται σε 200 χώρες στον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη. Έδωσε μάλιστα τα θερμά του συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους συμμετέχοντες αλλά και στους εθελοντές και στους διασώστες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του δημάρχου:

Δείτε φωτογραφίες από την εκκίνηση των 10 χλμ στη Νέα Παραλία: 

Το δρομολόγιο

  1. Αγώνας Δρόμου 10 Km – Ώρα Εκκίνησης: 17:45

Αφετηρία & Τερματισμός, επί της Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου (γλυπτό Ομπρέλες, Νέα Παραλία)

Περιγραφή Διαδρομής:

Αφετηρία επί της Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου με πορεία Νότια, αναστροφή στο ύψος της διακλάδωσης των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Μαρίας Κάλλας επί της Γεωργίου Παπανδρέου επιστροφή με κατεύθυνση Βόρεια, δεξιά στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου και αμέσως αριστερά στην οδό Μανώλη Ανδρόνικου, είσοδο στην οδό Τσιμισκή, συνέχεια στην οδό Πολυτεχνείου, αναστροφή αριστερά στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου και συνέχεια επί των οδών Καρατάσου, Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου και τερματισμός στο ύψος του γλυπτού Ομπρέλες.

Μεγάλη συμμετοχή στα 5χλμ

Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5χιλ, υπό τους χαρμόσυνους ήχους τυμπάνων.

Στον αγώνα των 5 χλμ, που ξεκίνησε με ένα υπέροχο ουράνιο τόξο, πρώτευσε στους άνδρες ο Κωνσταντίνος Καρατζάς με επίδοση 17.25 και στις γυναίκες η Εύη Τσινγκανού του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χαλκιδικής, με χρόνο 21.03.

  1. Αγώνας Δρόμου 5 Km – Ώρα Εκκίνησης: 19:45

Αφετηρία & Τερματισμός, επί της Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου (γλυπτό Ομπρέλες, Νέα Παραλία)

Περιγραφή Διαδρομής:

Αφετηρία επί της Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου με κατεύθυνση Νότια, αναστροφή στο ύψος της οδού Αγ. Τριάδος , επιστροφή με κατεύθυνση Βόρεια δεξιά στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου και αμέσως αριστερά στην οδό Μανώλη Ανδρόνικου, είσοδο στην οδό Τσιμισκή, συνέχεια αριστερά στην Ι. Δραγούμη , αριστερά στην Λεωφ. Νίκης, Λεωφ.  Μεγ. Αλεξάνδρου και τερματισμός στο ύψος του γλυπτού Ομπρέλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

5ο Olympic Day Run Greece: Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο σήμερα για το 5ο Olympic Day Run Greece

Θεσσαλονίκη: Έτοιμο για εκκίνηση στις 29 Μαΐου με ρεκόρ εγγραφών, το 5ο Olympic Day Run (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κυρ. Ουδατζή: Στις 29 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη το ”Olympic Day Run” (HXHTIKO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top