Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Έρχεται απευθείας πτήση με Κάιρο – Αύξηση στην επιβατική κίνηση (VIDEO)

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Έρχεται απευθείας πτήση με Κάιρο – Αύξηση στην επιβατική κίνηση (VIDEO)

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» συνεχίζει την ανοδική του πορεία και όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος από τη Θεσσαλονίκη, στο 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου, υπήρξε αύξηση 1% σε σχέση με το 2019 και 20% σε σχέση με το 2022. Παράλληλα, διατηρούνται θερινές πτήσεις ενώ προστίθεται και μια νέα!

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Κοντά στα 6 εκατ. επιβάτες εξυπηρέτησε για το 2022 το διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ένα από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

Συγκεκριμένα, το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Fraport, εξυπηρετήθηκαν 5.923.175 επιβάτες, ενώ αντίστοιχα, το 2019, χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό και βεβαίως προ πανδημίας, οι επιβάτες ανήλθαν σε 6.895.331.

Όπως επισήμανε πριν από λίγο από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο γενικός διευθυντής ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος, για το 8μηνο του 2023 υπήρξε μια αύξηση της τάξεως του 1% σε σχέση με το 2019, αλλά άνω του 20% σε σχέση με πέρυσι.

«Είναι πολύ σημαντικό, διότι έχουμε πλήρη ανάκαμψη, ενώ απουσιάζουν αγορές όπως της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας» επισήμανε ο κ. Βήλος επισημαίνοντας πως η ανάκαμψη προήλθε από άλλες αγορές, όπως της Ιταλίας, της Πολωνίας, από Ελβετία, Ρουμανία κλπ.

Σε ερώτηση του GRTimes.gr για το εάν θα υπάρξουν νέες πτήσεις κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, όπως επισήμανε ο κ. Βήλος θα υπάρχουν τρεις συνδέσεις, εκ των οποίων δυο εκτελούνταν το καλοκαίρι (Τιφλίδα και Βαρκελώνη) οι οποίες και θα συνεχιστούν, ενώ προστίθεται άλλη μια νέα πτήση από Θεσσαλονίκη και όπως είχε γράψει πρώτο το GRTimes.gr είναι η απευθείας σύνδεση Θεσσαλονίκη – Κάιρο Αιγύπτου.

Επίσης, να αναφέρουμε την πρόσφατη βράβευση του «Μακεδονία» στη Νότια Κορέα, που όπως είχε γράψει το GRTimes.gr διακρίθηκε στα διεθνή βραβεία «2022 Airport Service Quality (ASQ) Awards» ως ένα από τα κορυφαία αεροδρόμια της Ευρώπης, στην κατηγορία «5 έως 15 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο».

Δεν αποτυπώθηκε η αύξηση των αφίξεων στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Παίρνοντας το λόγο η εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Λένα Παπία, επισήμανε ότι η αύξηση των επιβατών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» δεν αποτυπώνεται απαραίτητα και στις αυξημένες πληρότητες στα ξενοδοχεία της πόλης.

«Η αύξηση στο αεροδρόμιο έχει να κάνει με πτήσεις για προορισμούς όπως είναι η Πιερία ή η Χαλκιδική» επισήμανε η κα. Παπία προσθέτοντας πως δεν αποτυπώνεται σε διανυκτερεύσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

«Η πόλη χρειάζεται ένα στρατηγικό πλάνο προώθησης, ένα πλάνο που θα εμπλακούν επαγγελματίες και όχι πολιτικά πρόσωπα» τόνισε η κα. Παπία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΞΘ: Έκκληση στους υποψηφίους για στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top