Ανατιμήσεις και φαινόμενα κερδοσκοπίας στην αγορά – Η ερώτηση του GRTimes στον Ν. Ανδρουλάκη (VIDEO)

Ανατιμήσεις και φαινόμενα κερδοσκοπίας στην αγορά – Η ερώτηση του GRTimes στον Ν. Ανδρουλάκη (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Για το κατά πόσο προστατεύεται με επάρκεια ο καταναλωτής απέναντι σε φαινόμενα κερδοσκοπίας, με δεδομένο το τεράστιο κύμα ανατιμήσεων τους τελευταίους μήνες στην αγορά, ερωτήθηκε από το GRTimes.gr ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 86η ΔΕΘ.

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως οι μηχανισμοί ελέγχου πρέπει να είναι αυστηρότεροι και γρηγορότεροι, προκειμένου να μη δίνουν περιθώριο, «κάποιοι πονηροί να εκμεταλλεύονται αυτές τις συνθήκες και να κερδοσκοπούν σε βάρος του ελληνικού λαού», ταυτόχρονα όμως, σημείωσε πως υπάρχουν και κυβερνητικές ευθύνες.

Επικαλέστηκε μάλιστα ως παράδειγμα, το τι είχε συμβεί με τις τιμές των διαγνωστικών τεστ στην περίοδο της πανδημίας: «Δείτε τι έγινε με τα self test ή τα pcr τον Δεκέμβριο. Έρχεται μία μετάλλαξη που πολλαπλασιάζει την ανάγκη δειγματοληψιών και αντί να μπει γρήγορα πλαφόν, που φωνάζαμε εμείς κάποιους μήνες, έχεις έναν ΣΥΡΙΖΑ να λέει “όλα  δωρεάν”. Μα δεν υπήρχαν τα εργαστήρια για να υλοποιήσουν “το όλα δωρεάν”, θα κατέρρεε  το σύστημα την ίδια μέρα και μια ΝΔ να λέει “άστο το βλέπουμε”. Και για μήνες πληρώναμε 70,80 και 90 ευρώ ενώ είχαν πέσει οι τιμές στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, απαιτείται άμεση παρέμβαση μόλις υπάρξει πρόβλημα, προκειμένου να υπάρξει κανονικότητα στην αγορά, η οποία όπως είπε, δεν αυτορυθμίζεται σε τέτοιες καταστάσεις ακραίας οικονομικής κρίσης.

Και κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης: «Ίσα ίσα, όχι μόνο δεν αυτορυθμίζεται, δημιουργεί τις συνθήκες της κερδοσκοπίας και μάλιστα της κεκαλυμμένης κερδοσκοπίας. Για αυτό πρέπει το κράτος να παρεμβαίνει άμεσα. Η κυβέρνηση δεν έχει δείξει αυτά τα αντανακλαστικά και τώρα και στην προηγούμενη περίοδο της πανδημίας. Για αυτό πρέπει να ενισχύσουμε τις αρχές αυτές, να έχουν το προσωπικό που χρειάζεται και να υπάρχει και η βούληση από τα αρμόδια υπουργεία».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, την ερώτηση του GRTimes και τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανδρουλάκης: Να άρει το απόρρητο των παρακολουθήσεων ο πρωθυπουργός

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top