Απ. Τζιτζικώστας: Παρουσίασε το θεματικό εκλογικό κέντρο της “Αλληλεγγύης”-Στο επίκεντρο το περιβάλλον και η ηλεκτροκίνηση (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Απ. Τζιτζικώστας: Παρουσίασε το θεματικό εκλογικό κέντρο της “Αλληλεγγύης”-Στο επίκεντρο το περιβάλλον και η ηλεκτροκίνηση (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Παρουσιάστηκε από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα το θεματικό εκλογικό κέντρο της παράταξης “Αλληλεγγύης”, το οποίο δίνει βάση στο περιβάλλον αλλά και την ηλεκτροκίνηση.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Νανούσης

Ο κ. Τζιτζικώστας θέλησε μέσα από τα λόγια του να τονίσει πως το συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο επί της οδού Αγγελάκη δεν είναι ένα συνηθισμένο εκλογικό κέντρο, αλλά κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο για τους πολίτες ακόμα και μέσα στην προεκλογική περίοδο.

Εξήγησε πως ο καθένας μπορεί να το επισκεφτεί, να ενημερωθεί μέσα από δράσεις και θεματικές, για το περιβάλλον αλλά και να ανακυκλώσει παλαιά αντικείμενα. Επίσης στον εξωτερικό χώρο έχει δημιουργηθεί μια μικρή έκθεση με ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία θα ανανεώνονται ανά διαστήματα.

Ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, πρωτίστως αναφέρθηκε στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή των πέντε Ελλήνων πολιτών στη Λιβύη όπου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες τους αλλά και στις τραγικές καταστροφές που βίωσε η Θεσσαλία, η οποία επλήγη από την κακοκαιρία Daniel τονίζοντας πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στάθηκε στο πλευρό των πληγέντων από την πρώτη στιγμή, στέλνοντας ανθρωπιστική βοήθεια.

“Το περιβάλλον είναι κορυφαία προτεραιότητα μας”

Στην συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο περιβάλλον το οποίο τόνισε πως “είναι η κορυφαία προτεραιότητα μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας” και συνέχισε “έχουμε θέσει εδώ και χρόνια ένα πλέγμα εφαρμογών και υλοποιούμε ταυτόχρονα ένα ευρύ πλέγμα έργων και δράσεων”.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφερόμενος στα πεπραγμένα της Περιφέρειας στην τελευταία θητεία του ως Περιφερειάρχης επισήμανε πως “εγκαταστήσαμε νέους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, παραδώσαμε στους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας ηλεκτροκίνητα οχήματα, απορριμματοφόρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας”.

“Συνεχίζουμε την ενεργειακή αναβάθμιση 44 δημοσίων κτιρίων στην Περιφέρεια. Είναι το λεγόμενο “πράσινο κύμα”. Επίσης, αναβαθμίζουμε ενεργειακά 1051 κατοικίες οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα. Δημιουργήσαμε πράσινα σημεία και στους 38 δήμους. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, έγινε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και τη δημιουργία 54 μονάδων αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μεγάλης δυναμικότητας στην περιοχή μας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Και συμπλήρωσε “θέλουμε η Κεντρική Μακεδονία του 2030 να είναι μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη,ανθρώπινη, αλλά και πράσινη”.

Οι δεσμεύσεις για την Κ. Μακεδονία του 2030

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υποστήριξε πως “έρχονται ενεργειακές επενδύσεις 100 εκατομμυρίων ευρώ για την Περιφέρεια ενώ είναι δεσμεύσεις η μείωση κατά 56.000 τόνους των ατμοσφαιρικών ρύπων, έργα ύδρευσης, νέοι χώροι πρασίνων και πάρκα”.

“Ο τόπος μας έχει μόνο να κερδίσει και εμείς είμαστε εδώ για να βεβαιωθούμε ότι η Κεντρική Μακεδονία θα πετύχει τον στόχο αυτό” είπε κλείνοντας ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα 71,16 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια που διαχειρίζονται τα Funds

Η Βίκος Α.Ε. συμμετέχει ως μεγάλος χορηγός στο Ioannina Lake Run 2023

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top