ΑΠΘ: Ανακύκλωση ληγμένων φαρμάκων και προσφορά σε άπορους (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Ανακύκλωση ληγμένων φαρμάκων και προσφορά σε άπορους (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Μια σημαντική πρωτοβουλία, κατά την οποία θα συγκεντρώνονται ληγμένα ή μη χρησιμοποιούμενα φάρμακα σε ειδικά κυτία με οπές, αναλαμβάνουν οι σπουδαστές της Επιστημονικής Φοιτητικής Οργάνωσης «Aristotle Team of Pharmacy – A.T.P.» του Τμήματος Φαρμακευτικής, σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

Τα μη ληγμένα φάρμακα που θα συγκεντρώνονται στα 20 συνολικά κυτία που θα βρίσκονται σε σημεία-περάσματα σε διάφορα Τμήματα του ΑΠΘ θα διατίθενται σε άπορους, ενώ τα ληγμένα φάρμακα θα ανακυκλώνονται.

Την ξεχωριστή δράση των ανθρώπων του ΑΠΘ που παρουσίασαν φοιτητές και Κοσμητεία στο Κτίριο Διοίκησης, χαιρέτισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου, αναφέροντας ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, «εκτός από Άριστο και Τέλειο αναφορικά με την ερευνητική και την ακαδημαϊκή δραστηριότητα, είναι Άριστο και Τέλειο και σε σχέση με την κοινωνική παρουσία και το κοινωνικό του πρόσωπο».

Όπως ακόμη είπε απευθυνόμενος προς τους φοιτητές, «αυτές οι δράσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν είμαστε γύρω από έναν τοίχο, αλλά βγαίνουμε και έξω από αυτόν και επιστρέφουμε στην κοινωνία, όχι μόνο τη γνώση, αλλά και την ανθρωπιά μας».

«Το περιβάλλον δεν είναι μιας χρήσης, θα το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές»

«Τα φάρμακα τα οποία απορρίπτονται στα απορρίμματα, γίνονται επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία», σημείωσε ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, καθηγητής Θεόδωρος Δαρδαβέσης, ενώ από πλευράς του, ο πρόεδρος του τμήματος Φαρμακευτικής, Κυριάκος Καχριμάνης έδωσε συγχαρητήρια στους φοιτητές, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «με αυτή τη δράση δείχνετε περιβαλλοντική ευαισθησία. Το περιβάλλον δεν είναι μιας χρήσης, θα το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές».

Φάρμακα

«Θέλουμε τον επιστημονικό ακτιβισμό»

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κιοσές, λέγοντας από πλευράς του πως «ο επιστημονικός ακτιβισμός ο οποίος πάει να μας δώσει αυτή τη στιγμή μια νότα καλύτερη για το μέλλον, είναι αυτό που θέλουμε από επιστήμονες της κλάσης των φαρμακοποιών και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους γύρω μας»

Περιγράφοντας τη δράση, η πρόεδρος του Aristotle Team of Pharmacy, Αμέρισσα Καπετάνιου, σημείωσε ότι «στόχος είναι να ενημερώσουμε για τη συλλογή και την ανακύκλωση φαρμάκων.

Είμαστε άνθρωποι και προσπαθούμε στα πλαίσια αυτά, να βοηθήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας», όπως είπε.

Τα φάρμακα που θα συγκεντρώνονται 2 με 3 φορές την εβδομάδα στους χώρους του Πανεπιστημίου, θα κατηγοριοποιούνται και θα αξιοποιούνται κατά περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπαϊωάννου: Έξι φορές «πάνω» το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Επίσημος Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο ΑΠΘ

ΑΧΕΠΑ: Τί απαντά το νοσοκομείο για την εισαγωγή ασθενών με την έγκριση της διοίκησης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top