ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την ΣΘΕ – Μία προσαγωγή (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την ΣΘΕ – Μία προσαγωγή (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Επεισόδια σημειώνονται τώρα έξω από την Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά πέταξαν πέτρες προς το σημείο που γίνονται εργασίες ενώ αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και πέταξαν κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν έφοδο εντός της Σχολής Θετικών Επιστημών και προχώρησαν σε μία προσαγωγή ενός ατόμου.

 

Νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών συλλόγων, στον προαύλιο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατά της παρουσίας αστυνομικών εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ενώ οι εργασίες στο Βιολογικό ήταν σε εξέλιξη.

Επιπλέον, στις 3 το μεσημέρι έχει προαναγγελθεί κινητοποίηση και στην πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητικούς συλλόγους, εκπρόσωποι των οποίων θα προσπαθήσουν να συνομιλήσουν με τις πρυτανικές αρχές.

Αυτή την ώρα φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό του πανεπιστημιακού ιδρύματος, που βρισκόταν στη ΣΘΕ για την διεξαγωγή των μαθημάτων αποχωρούν εσπευσμένα, καθώς η ένταση δεν έχει εκτονωθεί. Την ίδια ώρα η υπάρχουσα διμοιρία ΜΑΤ αντικαταστάθηκε από έτερη και έχει πάρει θέσεις απέναντι από τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι έσπασαν μάρμαρα από τις σκάλες τις σχολής και τα πέταξαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Μέχρι στιγμής έχει γίνει τουλάχιστον μία προσαγωγή ατόμου από την Σχολή θετικών επιστημών.

UPDATE 14:55: Αυτή την ώρα η ομάδα αντιεξουσιαστών έχει υποχωρήσει προς την πλατεία χημείου, ενώ μέλη φοιτητικών συλλόγων τα οποία έκαναν πορεία εντός του campus συγκεντρώθηκαν έξω από την σχολή Γεωπονίας Δασολογίας με δυνάμεις των ΜΑΤ να στήνουν φραγμό, ώστε να μην περάσουν στο βιολογικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΘ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της παρουσίας αστυνομικών – Συνεχίζονται οι εργασίες στο Βιολογικό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top