Αθωώθηκαν 5 μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για διανομή φυλλαδίων στην καραντίνα

Αθωώθηκαν 5 μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για διανομή φυλλαδίων στην καραντίνα

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αθώωσε πέντε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη διανομή φυλλαδίων που καλούσαν τους πολίτες σε συγκέντρωση, κατά την περίοδο της καραντίνας, στη Θεσσαλονίκη. Παραπέμφθηκαν να δικαστούν διέγερση σε ανυπακοή.

Οι πέντε κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών κι ένας δικηγόρος, συνελήφθησαν στις 14 Νοεμβρίου 2020 επειδή μοίραζαν έντυπο υλικό στην αγορά Καπάνι.

Μέσω των φυλλαδίων καλούσαν διερχόμενους πολίτες να συμμετάσχουν στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία είχε απαγορευθεί για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Υιοθετώντας την εισαγγελική, το δικαστήριο τους έκρινε αθώους. Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να διερευνηθούν οι συνθήκες σύλληψης και κράτησης των πέντε προσώπων.

Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι επρόκειτο για «αγωνιστικό κάλεσμα» κατά της «κυβερνητικής πολιτικής» και όχι κατά των υγειονομικών μέτρων που ίσχυαν εκείνη την περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

210 εκθέτες από 20 χώρες στο εκθεσιακό δίδυμο FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH

Στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης-Η απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης

Γλαβίνας: Το ν/σ Πιερρακάκη έχει ραφτεί άψογα για να κουμπώνει στις διευθετήσεις που θέλει να κάνει η κυβέρνηση

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top