«Χρυσόμαλλο Δέρας 2023»: Εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική άσκηση-Ποιες χώρες συμμετείχαν

«Χρυσόμαλλο Δέρας 2023»: Εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική άσκηση-Ποιες χώρες συμμετείχαν

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «Χρυσόμαλλο Δέρας 2023», στο Πεδίο Ασκήσεων – Βολής Ασκού – Προφήτη της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ψευτάκης

Στην άσκηση που διοργανώθηκε από το Γ` Σώμα Στρατού, συμμετείχαν μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία, τη Ρουμανία και τη Βόρεια Μακεδονία και παραβρέθηκαν ως παρατηρητές μέλη αποστολών από την  Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τη Γεωργία και την Ιταλία.

Στόχος της άσκησης στην οποία χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά πυρά από αέρος και ξηράς μεταξύ άλλων, ήταν η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν, αλλά και η εκπαίδευση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των μονάδων σε ευμετάβλητες καταστάσεις στο  πεδίο της μάχης.

 

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο ΑΓΕΣ της Αλβανίας και οι Αντιστράτηγοι Διοικητές 1ης Στρατιάς, Ιωάννης Τσιόπλος, ΔΕΠ, Δημήτριος Χούπης και Γ’ΣΣ, Πάρις Καπραβέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΟΜΜΘ: Αποκαλυπτήρια για το γλυπτό της Μαρίας Κάλλας και της Πριγκίπισσα Γκρέις, συμβόλου φιλίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Μονακό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top