Cisco- Μποτίνης: Hybrid work και cyber security εκτίναξαν τις πωλήσεις

Cisco- Μποτίνης: Hybrid work και cyber security εκτίναξαν τις πωλήσεις

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Ο υβριδικός τρόπος εργασίας που υιοθετούν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, όπως και το cyber security που συνδέεται σε ένα σημαντικό βαθμό και με το hybrid work, ήταν οι τομείς που έδωσαν αύξηση πωλήσεων άνω του 30%, στη Cisco, δήλωσε στο GRTimes.gr o κ. Νίκος Μποτίνης, διευθυντής πωλήσεων της πολυεθνικής για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Αυτή η εκρηκτική αύξηση πωλήσεων στην τελευταία εταιρική χρήση που έκλεισε τον Ιούλιο του 2022 ( Cisco Hellas), οφειλόταν στη δημιουργία περιβάλλοντος hybrid work, κυρίως σε επιχειρήσεις που ιδιωτικού τομέα, επισήμανε ο κ. Μποτίνης.

Μάλιστα το διευθυντικό στέλεχος της Cisco πρόσθεσε,  ότι παρά τις μεγάλες πιέσεις που δέχεται η παγκόσμια οικονομία λόγω της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία, στην Ελλάδα οι εξελίξεις είναι θετικές για τις εταιρείες Πληροφορικής και  Επικοινωνιών καθώς ο ιδιωτικός τομέας συνεχίζει να επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό με βάση και τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται σε ό,τι αφορά εργασία και προστασία από κυβερνοεπιθέσεις.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και σαν αποτέλεσμα αυτής,  οι επιχειρήσεις στράφηκαν στον υβριδικό τρόπο εργασίας ώστε οι υπάλληλοί τους να μπορούν να λειτουργούν  εντός γραφείου αλλά και εκτός.

«Η επιλογή αυτή, ικανοποιεί και τους εργαζομένους, είτε πρόκειται για τον ιδιωτικό τομέα, είτε, σε κάποιες περιπτώσεις, λιγότερες σαφώς, για  φορείς και επιχειρήσεις του δημοσίου», τόνισε ο κ. Μποτίνης.

Προστασία από cyber attacks

Για να υποστηριχθεί αυτό το υβριδικό μοντέλο εργασίας, απαιτούνται προμήθειες σε ό,τι αφορά τους servers και τις εφαρμογές πληροφορικής , αλλά και στην τηλεφωνία. Κυρίως όμως  λαμβάνονται μέτρα για την ασφάλεια, καθώς είναι  πολλές οι επιθέσεις, τα cyber attacks, στο δημόσιο τομέα αλλά και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Οι πωλήσεις λοιπόν αυξήθηκαν στο cyber security και στο hybrid work, με τον δεύτερο τομέα να αφορά και στην τηλεφωνία όπως και σε τμήματα κεντρικών λειτουργιών της κάθε επιχείρησης.

Η Cisco, που βρίσκεται κοντά και στην Αυτοδιοίκηση προκειμένου να την υποστηρίξει στον ψηφιακό της μετασχηματισμό, διαπιστώνει υστερήσεις στη συγκεκριμένη αγορά επειδή, καθυστερούν οι εντάξεις σχεδίων των Δήμων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως είπε ο κ. Μποτίνης, αρκετοί Δήμοι έχουν υποβάλλει προς ένταξη καλομελετημένα σχέδια τα οποία δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει ως τώρα.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην αγορά από εδώ και στο εξής,  τονίσθηκε ότι προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν για διάστημα πέραν των τριών μηνών, λόγω των πολύ ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η διεθνής οικονομία. Ο κλάδος του Ι.Τ. έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης, αλλά μπορούν, για εξωγενείς αιτίες, να προκύψουν αναταράξεις.

* Nα σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Έκθεσης Τεχνολογίας & Καινοτομίας Beyond 2022, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη,  η Cisco έκανε και τον απολογισμό της διετούς λειτουργίας του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων  (DT&S), που έχει δημιουργήσει στην πόλη. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top