Δ. Αριστοτέλη: Σε αποχή 16 σχολεία για το δημοτικό της Αμμουλιανής

Δ. Αριστοτέλη: Σε αποχή 16 σχολεία για το δημοτικό της Αμμουλιανής

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Σε αποχή προχώρησαν τα σχολεία του δήμου Αριστοτέλη, ως ένδειξη συμπαράστασης στο δημοτικό σχολείο Αμμουλιανής που μετατράπηκε από τριθέσιο σε διθέσιο έπειτα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας, προκαλώντας αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και δασκάλους.

Την τρίτη εβδομάδα αποχής διανύει το δημοτικό σχολείο Αμμουλιανής, καθώς το πρόβλημα υποβάθμισης που αντιμετωπίζει, λόγω της συγχώνευσής του από τριθέσιο σε διθέσιο, παραμένει άλυτο. «Στο πλευρό» των αγανακτισμένων τάχθηκαν σήμερα Τρίτη (26/10), 16 σχολεία του δήμου Αριστοτέλη, έπειτα από κοινή απόφαση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων τους για ομαδική αποχή. Όπως ανακοίνωσαν Σύλλογοι Γονέων των σχολείων, «Για την ώρα εμείς γλιτώσαμε από την υποβάθμιση, η Αμμουλιανή όμως όχι».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το μόνο σχολείο του δήμου Αριστοτέλη που δεν εξαιρέθηκε από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις σχολείων της Χαλκιδικής. Μέχρι τώρα οι τάξεις του δημοτικού ήταν συγχωνευμένες σε τρεις (η πρώτη με την δευτέρα κ.ο.κ.). Πλέον, λόγω της συγχώνευσης, έχει φύγει ένας δάσκαλος, και οι τάξεις ενώθηκαν σε δύο (πρώτη, δευτέρα, τρίτη μαζί κ.ο.κ.) φέρνοντας σε αγανάκτηση παιδιά, γονείς και δασκάλους.

Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Ουρανούπολης

Το δημοτικό σχολείο εμμένει στα αιτήματά του, ζητώντας τα αυτονόητα για τους 30 μαθητές και μαθήτριές του, όπως είπε η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κα. Κατερίνα Τσακνή μιλώντας στο GRTimes. «Ζητάμε να έρθει ένας ακόμη δάσκαλος ώστε να λειτουργήσει στο σχολείο ως τριθέσιο, όπως τόσα χρόνια», αλλά και «να έρθει δάσκαλος για το μάθημα των Αγγλικών».

Επίσης, ζητούν να έρθουν δάσκαλοι για το μάθημα της Γυμναστικής αλλά και της Θεατρικής Αγωγής, που από την αρχή της χρονιάς δεν έχουν “φανεί” στο σχολείο. «Θέλουμε τα αυτονόητα, δεν ζητήσαμε να γίνει μάθημα δεύτερης γλώσσας, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν… πολυτέλεια!» ανέφερε η πρόεδρος και ευχαρίστησε θερμά, εκ μέρους του Συλλόγου, όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στην αποχή.

Τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του δήμου Αριστοτέλη που έκαναν αποχή:

-Δημοτικό σχολείο Αρναίας

-Δημοτικό σχολείο Στανού

-Δημοτικό σχολείο Παλαιοχωρίου

-Δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου

-Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Βαρβάρας

-Δημοτικό σχολείο Στρατωνίου

-Δημοτικό σχολείο Στρατονίκης

-Δημοτικό σχολείο Σταγείρων

-Δημοτικό σχολείο Μεγάλης Παναγίας

-1ο και 2ο δημοτικό σχολείο Ιερισσού

-Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Νέων Ρόδων

-Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Ουρανούπολης

-Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Αμμουλιανής

Δημοτικό σχολείο Στρατονίκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαλκιδική: Αποχή στα σχολεία του Δ. Αριστοτέλη για τη συγχώνευση του δημοτικού της Αμμουλιανής

Δ. Αριστοτέλη: Αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου Αμμουλιανής ζητάει ο Βαλιάνος από το Υπ. Παιδείας

Αμμουλιανή: Σε απόγνωση οι γονείς για τη συγχώνευση του δημοτικού σχολείου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top