Λαγκαδάς: Σε κοντέινερς 600 μαθητές δύο ακατάλληλων σχολείων

Λαγκαδάς: Σε κοντέινερς 600 μαθητές δύο ακατάλληλων σχολείων

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Σε κοντέινερς θα κάνουν μάθημα από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές του 1ου και 2ου Γυμνασίου στον δήμο Λαγκαδά, αφού τα σχολεία “σφραγίστηκαν” ως επικίνδυνα – Τι είπε ο δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Ταχματζίδης στο GRTimes.

Μόλις πριν από δύο ημέρες, στις 28/8 ολοκληρώθηκε η μελέτη των δύο σχολείων, τα οποία συστεγάζονται, από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Δυτικής Θεσσαλονίκης που τα έκρινε ως ακατάλληλα, εξηγεί ο δήμαρχος Λαγκαδά, κ. Γιάννης Ταχματζίδης στο GRTimes, απαντώντας στις αντιδράσεις περί αδιαφορίας της δημοτικής αρχής για τα σχολεία “μέχρι την τελευταία στιγμή”.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αποφάνθηκε ότι τα κτίρια αποτελούν κίνδυνο για μαθητές και καθηγητές, καθώς υπάρχουν, μεταξύ άλλων, προβλήματα στατικότητας και αποκόλλησης σοβάδων, γεγονός που αναστάτωσε τους γονείς των παιδιών και τους δασκάλους, ενώ είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο διπλοβάρδιας ή απογευματινής λειτουργίας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του δημάρχου Λαγκαδά κ. Γιάννη Ταχματζίδη, εκπροσώπων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και των δύο σχολείων, των διευθυντών, εκπροσώπων της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, καθώς και εκπροσώπων της εταιρείας που ανέλαβε την μελέτη των σχολείων, αποφασίστηκε ότι το μάθημα θα γίνεται σε κοντέινερς.

Όπως αναφέρει ο κ. Ταχματζίδης  συγκεκριμένα θα χρειαστούν οκτώ κοντέινερς “κίμπο” για την στέγαση των παιδιών, ενώ ένα μικρό μέρος των μαθητών θα στεγαστεί σε τμήμα του σχολείου. Μάλιστα, ο δήμος ήδη προχώρησε στην αναζήτηση των κοντέινερς.

Ο κ. Ταχματζίδης, αναφερόμενος στην ιστορική αναδρομή της κατάστασης των δύο σχολείων, τόνισε πως το πρόβλημα ήταν μεν γνωστό, αλλά δεν υπήρχε γνώση της έκτασής του. “Η σημερινή κυβέρνηση ήθελε να έχει εικόνα για την κατάσταση των σχολείων και αποφάσισε να αναθέσει σε εταιρεία να μελετήσει το θέμα, μεριμνώντας για την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top