Δ. Θεσσαλονίκης: Προς δημοπράτηση έργα 7,85 εκατ. ευρώ – Δείτε αναλυτικά

Δ. Θεσσαλονίκης: Προς δημοπράτηση έργα 7,85 εκατ. ευρώ – Δείτε αναλυτικά

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Στη δημοπράτηση έργων, συνολικού προϋπολογισμού 7,85 εκατ. ευρώ, πρόκειται να προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τον προγραμματισμό έργων παρουσίασε στην πρώτη υβριδική συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Όπως ξεκαθάρισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, η λειτουργία του δήμου δεν σταμάτησε ούτε μία ημέρα, με τα τεχνικά έργα να προχωρούν, όπως και οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί κ.α.

Τα έργα αφορούν από τη δημιουργία υπαίθριων χώρων στάθμευσης μέχρι αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αυτό, διαγωνιστικές διαδικασίες προετοιμάζονται για τα ακόλουθα έργα:

1. Για το έργο ανάπλασης πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων καθώς και αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Λαγκαδά, Μοναστηρίου και Μιχαήλ Καλού (προϋπολογισμός: 2.363.000 ευρώ).
2. Για τη διαμόρφωση είκοσι οικοπέδων του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΕΤΑΔ σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης (προϋπολογισμός: 965.000 ευρώ). Η στάθμευση στα υπαίθρια πάρκινγκ που θα διαμορφωθούν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης θα είναι δωρεάν.
3. Για την ανακατασκευή γηπέδων της οδού Παπαναστασίου, στην περιοχή της Νέας Ελβετίας (προϋπολογισμός 622.000 ευρώ).
4. Για την ολοκληρωμένη ανάπλαση της περιοχής του Ιπποκρατείου νοσοκομείου. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.898.000 ευρώ, το οποίο προχωρά με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
5. Για την εκτέλεση εργασιών επισκευής υποδομών ηλεκτροφωτισμού σε όλες τις δημοτικές κοινότητες (προϋπολογισμός: 2.000.000 ευρώ).

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ