Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Επί ποδός και η… ΟΔΟΣ (ΦΩΤΟ)

Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Επί ποδός και η… ΟΔΟΣ (ΦΩΤΟ)

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (13/1) έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για την συγκέντρωση μελών του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου για τους συλληφθέντες μετά και την χθεσινή εκκένωση κατάληψης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, εκτός από τα ΜΑΤ γενικότερα τις δυνάμεις της αστυνομίας, στον περιβάλλοντα χώρο των δικαστηρίων βρίσκονται και περίπου 15 μέλη της Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ) η οποία συστάθηκε από την ΕΛ.ΑΣ  τον περασμένο Νοέμβριο και όταν πρωτοεμφανίστηκε αποτελούταν από 46 αστυνομικούς και ειδικότερα 28 γυναίκες και 18 άνδρες.

Ποια είναι η ΟΔΟΣ

Η νέα ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας που συστάθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα ασχολείται αποκλειστικά με την εφαρμογή των νέων διατάξεων για τις πορείες.

Τα μέλη της φέρουν διακριτή στολή με λογότυπο – θυρεό της ομάδας, χωρίς οπλισμό και είναι εξοπλισμένοι με φορητούς ασυρμάτους, φακό, σφυρίχτρα και kit Πρώτων Βοηθειών.

Αναλαμβάνουν τη διαχείριση και οριοθέτηση συναθροίσεων χαμηλής και μεσαίας επικινδυνότητας, και αξιοποιούν τεχνικές επικοινωνίας και διαμεσολάβησης με τους υπευθύνους της συνάθροισης, ώστε να αποφεύγονται πιθανές κλιμακώσεις και εντάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο.Δ.Ο.Σ.: Αυτή είναι η νέα ομάδα αστυνομικών για τη διαχείριση συναθροίσεων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πρεμιέρα ανήμερα του Πολυτεχνείου έκανε η νέα ομάδα της ΕΛΑΣ “ΟΔΟΣ”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top