Δράση κατά της παχυσαρκίας στη Θεσσαλονίκη-Θλιβερή πρωτιά για τα ελληνόπουλα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δράση κατά της παχυσαρκίας στη Θεσσαλονίκη-Θλιβερή πρωτιά για τα ελληνόπουλα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Ανοικτή εκδήλωση για την ενημέρωση και πρόληψη σε ο,`τι αφορά την παχυσαρκία, αλλά και την επίδειξη ενός υγιούς μοντέλου άσκησης και διατροφής, διοργάνωσε σήμερα η 4η Υγειονομική Περιφέρεια σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Στην ενημερωτική δράση που αφορά την παχυσαρκία συμμετέχουν ιατροί, νοσηλευτές, διατροφολόγοι, διαιτολόγοι και φυσιοθεραπευτές, των Κέντρων Υγείας 25ης Μαρτίου και Νέας Μηχανιώνας.

Η ενημέρωση που πραγματοποιείται σε περίπτερο που βρίσκονται στην πλατεία Αριστοτέλους, περιλαμβάνει:

– Ενημέρωση σε θέματα διατροφής και υγείας από εξειδικευμένους διατροφολόγους και διαιτολόγους των Κέντρων Υγείας 25ης Μαρτίου και Νέας Μηχανιώνας

– Μέτρηση δεικτών παχυσαρκίας (ΒΜΙ) από ιατρικό προσωπικό

– Μετρήσεις Σακχάρου από εξιδεικευμένους νοσηλευτές

– Εκτός από τις ενημερωτικές δράσεις, η συγκεκριμένη, συλλογική κινητοποίηση, περιλαμβάνει και επιδείξεις γυμναστικών ασκήσεων από εξειδικευμένους φυσιοθεραπευτές, σε όλους όσοι περνούν από το σημείο και ενδιαφέρονται σχετικά, με στόχο τη βελτίωση της σωματικής υγείας τους.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων των εμπλεκομένων στη δράση, τονίστηκε η δυσμενής θέση της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη, σε ο, τι αφορά την παιδική παχυσαρκία.

Στ. Καλαφάτης: Έτσι «απαντά» η κυβέρνηση στο φαινόμενο της παχυσαρκία

«Η μείωση της μεσογειακής διατροφής, η αύξηση της κατανάλωσης των fast food είναι βασικές αιτίες που τελικά καταλήγουν στην επιδείνωση ενός φαινομένου όπως είναι η παχυσαρκία», δήλωσε από την πλατεία Αριστοτέλους ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο ίδιος έκανε λόγο στη συνέχεια για «απάντηση» της ελληνικής κυβέρνησης στο συγκεκριμένο φαινόμενο μέσω του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία 2021-2025.

Κ. Ζέρβας: «Δυστυχώς η χώρα μας έχει υψηλούς δείκτες παχυσαρκίας»

«Η παχυσαρκία έχει χαρακτηριστεί εδώ και 50 χρόνια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σαν ασθένεια», είπε από πλευράς του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «δυστυχώς, η χώρα μας έχει πολύ υψηλούς δείκτες παχυσαρκίας».

Ε. Χατζοπούλου: «Μπορούμε να παρέμβουμε στον τρόπο ζωής»

Η υποδιοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Ειρήνη Χατζοπούλου, είπε από πλευράς της ότι «αναπτύξαμε μια δράση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον δήμο Θεσσαλονίκης όπου με εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό από Κέντρα Υγείας της 4ης ΥΠΕ προσπαθούμε να δώσουμε ένα μήνυμα ότι σίγουρα δεν μπορούμε να παρέμβουμε στα γονίδια, αλλά μπορούμε να παρέμβουμε στον τρόπο ζωής».

Μ. Βάσιου: «Απίστευτοι» οι αριθμοί της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την παιδική παχυσαρκία

«Είναι απίστευτο ότι η Ελλάδα είναι 5η σε παιδική παχυσαρκία παγκοσμίως και πρώτη στην Ευρώπη», σε ό,τι αφορά τα παιδιά έως 12 ετών, όπως γνωστοποίησε μεταξύ άλλων η διατροφολόγος-διαιτολόγος στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας, Μαρία Βάσιου.

παχυσαρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υγεία: Από νηπιακή ηλικία στον διατροφολόγο λόγω παχυσαρκίας

Ημερίδα για την αντιμετώπιση του στρες και της παχυσαρκίας στην παιδική-εφηβική ηλικία και τον καταλυτικό ρόλο της άσκησης

Δ. Καλαμαριάς: Δωρεάν ανθρωπομετρικές μετρήσεις για τους ανθρώπους με παχυσαρκία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top