Εγνατία Οδός: Kαι η ΑΒΑΞ στο σχήμα VINCI- Mυτιληναίος

Εγνατία Οδός: Kαι η ΑΒΑΞ στο σχήμα VINCI- Mυτιληναίος

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή της ΑΒΑΞ στην κοινοπραξία των VINCI Highways S.A.S – VINCI Concesiones S.A.S – Μυτιληναίος, που διεκδικεί την πολυετή παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, μέσω του διαγωνισμού που διεξάγει το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι υποψήφιοι, όπως και είχαν υποχρέωση, ενημέρωσαν για την αλλαγή στο κοινοπρακτικό τους σχήμα, καθώς την 1η Απριλίου και μετά από αναβολή, όσοι συμμετέχουν στη διαγωνιστική διαδικασία, θα πρέπει να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Να σημειωθεί ότι το σχήμα VINCI- Μυτιληναίου, ήταν ένα εκ των δύο υποψηφίων που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας να μην αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές στις 12/12/2020 καθώς επέμεναν στην ανάγκη χρονικής παράτασης του διαγωνισμού, κάτι που έγινε. Άλλωστε σε εκείνη τη φάση η μοναδική προσφορά που είχε υποβληθεί ήταν των  EGIS Projects S.A- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αφού και η  κοινοπραξία των Roadis– Άκτωρ Παραχωρήσεις, ζητούσε παράταση.

Μένει συνεπώς η κατάθεση των οικονομικών προσφορών την 1η Απριλίου, με τις προσφορές να συνοδεύονται από εγγυητικές επιστολές ύψους 15 εκατ.ευρώ, ποσό που αυξάνει στα 45 εκατ.ευρώ, για τον διεκδικητή που θα αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος της σύμβασης παραχώρησης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ