Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ομαλά και με συμμετοχή η διαδικασία στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ομαλά και με συμμετοχή η διαδικασία στη Θεσσαλονίκη  (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Με 36 εκλογικά κέντρα σε όλη τη Θεσσαλονίκη αλλά και 1.000 συνολικά κάλπες να έχουν «στηθεί» σε όλη την Ελλάδα, έχει ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη του προέδρου, αλλά και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 20:00.

Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν σπεύσει στο Δημαρχιακό Μέγαρο του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ψηφίσουν στις εσωτερικές εκλογές της παράταξης.

Με υποχρεωτική χρήση μάσκας, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ψηφίζουν αυτήν την ώρα στο αίθριο του δημαρχείου αλλά και την αίθουσα του νερού, για τον πρόεδρο της παράταξης και τη νέα ΚΕ του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ

«Έχουν προσέλθει τουλάχιστον 100 άτομα να ψηφίσουν για την προεδρία, αλλά και για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος», αναφέρει στο GRTimes μέλος της εφορευτικής επιτροπής, μιλώντας μόνο για την αίθουσα 2 που βρίσκεται στο αίθριο του δημαρχείου.

«Έχουμε αρκετά νέα μέλη και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη διαδικασία», λέει ακόμη.

Τα τοπικά στελέχη της παράταξης επιπλέον αναφέρουν ότι εκτιμούν πως η προσέλευση θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΣΥΡΙΖΑ

Πως διεξάγεται η ψηφοφορία

Υπενθυμίζουμε ότι, δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, επιτόπου, στα εκλογικά τμήματα.

Επιπλέον, όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας ή είναι ήδη μέλη αλλά έχουν εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα.

ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη, όσα μέλη έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21/3/2022 και βρεθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, αλλά μόνο για την ανάδειξη του προέδρου της παράταξης.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, χρειάζεται να φέρουν την αστυνομική ταυτότητα, ή το διαβατήριο ή το δίπλωμα οδήγησης ή, το βιβλιάριο Υγείας ή την άδεια διαμονής ή τη visa ή την μπλε βεβαίωσή τους.

Σημειώνεται ότι, για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψήφισε ο Τσίπρας στις εσωκομματικές εκλογές: «Καλούμε τους πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους»

Σήμερα οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγίες για την ψηφοφορία  

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top