Έμποροι Θεσσαλονίκης: Αίτημα στον Μητσοτάκη για άνοιγμα της αγοράς

Έμποροι Θεσσαλονίκης: Αίτημα στον Μητσοτάκη για άνοιγμα της αγοράς

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Eπιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα στείλει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με την οποία θα ζητάει το άνοιγμα της αγοράς της πόλης. Η επιστολή, όπως πληροφορείται το GRTimes.gr θα σταλεί αύριο με αίτημα τη λειτουργία των καταστημάτων, μέσα στο επόμενο διήμερο.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΘ, που συνεδρίαζε για περισσότερες από δύο ώρες, σε πρώτη φάση αποφάσισε να μη κηρύξει αντάρτικο παρότι θεωρεί αδικαιολόγητη την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης, να εξαιρεθεί η Π.Ε. Θεσσαλονίκης από την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Το κλίμα στη συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΣΘ ήταν βαρύ, καθώς υπάρχει μεγάλη ενόχληση και οργή για την “ειδική μεταχείριση” που επιφυλάχθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σημειωτέον πως Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Αχαϊάς και Κοζάνης, εξαιρέθηκαν χθές αργά το βράδυ από τα μέτρα για επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, τη Δευτέρα το πρωί.

Έτσι ο ΕΣΘ από τη μιά θα επιδιώξει, αύριο, συντονισμό με τους υπόλοιπους Εμπορικούς Συλλόγους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης , ενώ από την άλλη, με την επιστολή που θα σταλεί στον πρωθυπουργό, θα ζητήσει και αποζημιώσεις, οριζόντιες, για όλα τα ΑΦΜ, όλες τις επιχειρήσεις που έχουν αναγκασθεί σε κλείσιμο.

Αν δεν ανοίξει η αγορά, τότε ο τρόπος αντίδρασης στην παράταση του lock down που “καταστρέφει το εμπόριο”, θα αλλάξει από πλευράς του φορέα εκπροσώπησης του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, τότε “θα μιλάμε και για μαύρες σημαίες”.

Επίσης, όπως έμαθε η διοίκηση του ΕΣΘ, πιθανότατα αύριο στη Θεσσαλονίκη θα έρθει ο αναπλ. υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, αφού όπως έγινε γνωστό μέσα στη διάρκεια της ημέρας, δεν θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη για συναντήσεις με τους φορείς της πόλης ο κ. Παπαθανάσης, αναπλ. υπουργός Ανάπτυξης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top