Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Απογοητευτικό φινάλε – «Χάσαμε κι αυτό το στοίχημα», λένε οι έμποροι (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Απογοητευτικό φινάλε – «Χάσαμε κι αυτό το στοίχημα», λένε οι έμποροι (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με τα χέρια….  έξω από τις τσέπες κινήθηκαν οι καταναλωτές στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ακόμη και την τελευταία μέρα των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Ρεπορτάζ: Έλενα Μητσάλη

Λίγοι είναι εκείνοι που κυκλοφορούν στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, ενώ ακόμη λιγότεροι είναι όσοι κρατούν έστω και μια… σακούλα με αγορές από κάποιο κατάστημα.

Η αγορά δεν είχε «σακούλες»

«Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν πήγαν καθόλου καλά, με την αγορά να μην έχει… σακούλες. Λίγοι ήταν εκείνοι που κυκλοφορούσαν στους εμπορικούς δρόμους της πόλης μας, ενώ ελάχιστοι ήταν εκείνοι που κρατούσαν έστω και μια σακούλα με ψώνια. Αυτή την φορά δεν καταφέραμε να μεγαλώσουμε τον τζίρο μας πράγμα το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις μας. Έχουν αυξηθεί τα κόστη και τα πάγια έξοδα και δυστυχώς με μειωμένο τζίρο η περίοδος είναι καταστροφική. Με όλα αυτά τα οποία βλέπουμε, με την ενεργειακή κρίση, η τσέπη του καταναλωτή είναι άδεια έχοντας ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να στηρίξει την αγορά, αφού κύριο μέλημά του αποτελούν τα είδη πρώτης ανάγκης. Περιμένουμε τις καλοκαιρινές εκπτώσεις, αλλά μέχρι τότε είναι δύσκολο να επιβιώσουμε. Οι εκπτώσεις ήταν πάρα πολύ μεγάλες δυστυχώς όμως η τσέπη του καταναλωτή “έβλεπε” ακριβά ακόμα και τα φθηνά» λέει στο GRTimes ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Καταναλωτές που μίλησαν στο GRTimes ανέφεραν χαρακτηριστικά πως γι’ αυτούς κυριαρχεί το αίσθημα της επιβίωσης και οι ενδιάμεσες εκπτώσεις τους πέρασαν «απαρατήρητες» καθώς δεν μπορούν πλέον ούτε τις εκπτώσεις να στηρίξουν.

«Παρατείνουμε από μόνοι μας τις εκπτώσεις για να ανταπεξέλθουμε και εμείς αλλά και το αγοραστικό κοινό»

«Το δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων για μας ήταν απογοητευτικό, οι περισσότερες μέρες ήταν χειρότερες και από τις νεκρές περιόδους. Παρατείνουμε από μόνοι μας τις εκπτώσεις για να βοηθήσουμε το αγοραστικό κοινό και θα τις κρατήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα μας. Χάσαμε και αυτό το στοίχημα αφού ξυπνούσαμε κάθε μέρα περιμένοντας μια μικρή ανάσα αλλά δυστυχώς δεν την πήραμε» σημειώνει στο GRTimes από πλευράς του καταστηματάρχης του κέντρου, Σωτήρης Καρακουλάκης.

Χαρακτηριστικό αποτελεί πως ορισμένοι καταστηματάρχες υποστηρίζουν πως πρέπει να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις γιατί αποτελούν καταστροφή για τα μαγαζιά τους.

«Πρέπει να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις για να μάθει το αγοραστικό κοινό να λειτουργεί όπως παλιά, με δυο εκπτώσεις τον χρόνο. Αυτήν την στιγμή δώσαμε το καινούργιο μας εμπόρευμα σε τιμή εκπτώσεως. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αποτέλεσαν μια μικρή ανάσα όμως ο κόσμος έχει μάθει σε αυτά τα δεκαπενθήμερα και μετά υπάρχει “παγωμάρα” στα μαγαζιά» τονίζει στο GRTimes καταστηματάρχης του κέντρου, Ιφιγένεια Τοσίδου.

Υπενθυμίζεται ότι η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος, με το ισχύον νομικό πλαίσιο, διάρκεσε 15 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή από 1η έως 15 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Μέχρι τί ώρα είναι ανοικτά σήμερα τα καταστήματα

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ανοικτά αύριο τα καταστήματα – Μέχρι τί ώρα

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Υποτονική η πρεμιέρα – «Ζούμε με την ελπίδα», λένε οι έμποροι (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ξεκινούν σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Ποιά Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top