Επέκταση του προγράμματος της ΔΥΠΑ για την κατάρτιση 80.000 ανέργων

Επέκταση του προγράμματος της ΔΥΠΑ για την κατάρτιση 80.000 ανέργων

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης 80.000 ανέργων, με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων που ζητούν οι επιχειρήσεις, άνοιξε στις 27 Ιουλίου και ο προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. ευρώ εξαντλήθηκε σε λιγότερο από δύο μήνες. Γι’ αυτό ακριβώς -όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης- θα υπάρξει σύντομα επέκταση του προγράμματος.

Πηγές υπογραμμίζουν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάρτιση να πάψει να είναι απλώς μία επιδοματική διαδικασία, αλλά να γίνει πραγματικό όπλο των εργαζόμενων και των ανέργων για το μέλλον. Όπως και οι επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στο εργατικό δυναμικό που έχουν ανάγκη.

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για την κατάρτιση 80.000 ανέργων σε δεξιότητες όπου οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη προσωπικού, όπως το ψηφιακό εμπόριο, τα logistics, το ψηφιακό marketing, αλλά και η ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων και η πράσινη επιχειρηματικότητα.

Ακολουθεί, μέσα στον Οκτώβριο το πρόγραμμα επανακατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων για εργαζόμενους ανεξαρτήτως ηλικίας και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Το πρόγραμμα αυτό θα είναι ύψους άνω των 300 εκατ. ευρώ και θα αφορά 150.000 εργαζόμενους. Από προγράμματα κατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ μέχρι το 2025 προβλέπεται να ωφεληθούν πάνω από 700.000 εργαζόμενοι και άνεργοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις οδικές μεταφορές επιβατών και την αναδιοργάνωση ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ

Πανικός στο Αρκάνσας: Ένοπλος εισέβαλε σε νοσοκομείο – Ένας νεκρός (VIDEO)

Nord stream: Η Μόσχα ερευνά τις ζημιές στους αγωγούς ως ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας»

Ουκρανία: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να καταληφθεί ολόκληρο το Ντονέτσκ, λέει το Κρεμλίνο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top