Επένδυση στην οδική ασφάλεια με πόρους 492 εκατ. ευρώ από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Επένδυση στην οδική ασφάλεια με πόρους 492 εκατ. ευρώ από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Έργα, συνολικού ύψους 492 εκατ. με στόχο την οδική ασφάλεια των πολιτών μπαίνουν άμεσα σε τροχιά υλοποίησης μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Συγκεκριμένα έχουν ήδη ενταχθεί έργα 295 εκατ. ευρώ για τις Περιφέρειες της χώρας, καθώς και 196,91 εκατ. ευρώ για 59 Δήμους.

Πηγές επισημαίνουν πως χρηματοδοτούνται στοχευμένες παρεμβάσεις, βελτιώσεις και τροποποιήσεις στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, που ανάμεσα στα άλλα αποβλέπουν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου, τη μείωση των ρύπων από τις μετακινήσεις και τη διευκόλυνση κυκλοφορίας στα πεζοδρόμια πεζών και ΑμεΑ.

Χρηματοδοτούνται, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, Δήμοι και Περιφέρειες, που έχουν ανάγκη να βελτιώσουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου τους, με σκοπό τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων και την μεγαλύτερη ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών. Είναι η πρώτη φορά που μία Κυβέρνηση στη χώρα μας, επιχειρεί με ένα Εθνικό Σχέδιο να αντιμετωπίσει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά τις ζωές των ανθρώπων στην άσφαλτο, το σύστημα υγείας και την ελληνική οικονομία.

Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, είναι ένα πολύτιμο, αναπτυξιακό εργαλείο που αξιοποιείται ταυτόχρονα για πρωτοβουλίες που βελτιώνουν αισθητά, την καθημερινότητα των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: «Άνοιξε» αυτοκίνητο και άρπαξε ένα σκυλάκι που ήταν μέσα

Στοίχημα Πέμπτης: Μπέτις – Μπιλμπάο προγνωστικά και ανάλυση αγώνα

Θεσσαλονίκη: Drag Queens διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά από 3 έως 12 χρόνων (ΦΩΤΟ)

ΒΕΘ: Γκάζι πάτησαν το 2022 οι εγγραφές, φρένο οι διαγραφές

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top