Εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα: «Θα συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούμε» (VIDEO)

Εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα: «Θα συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούμε» (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

«Βρισκόμαστε από τις 05:30 το πρωί στον κεντρικό δρόμο του Καλοχωρίου με τη στήριξη και άλλων σωματείων και συλλογικοτήτων. Και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, μέχρι να δικαιωθούμε».

Με αυτές τις φράσεις, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΠ) και του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», Γιάννης Φραγγίδης, μεταφέρει στο GRTimes την εικόνα που επικρατεί αυτήν την ώρα στον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου της οινοποιίας έπειτα και από τη νέα κινητοποίηση των εργαζομένων.

Στο εργοστάσιο, έχουν εισέλθει από νωρίς το πρωί περίπου 12 εργαζόμενοι προκειμένου να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

«Δεν έχουμε κλείσει κανένα δρόμο. Αντιθέτως, τον έχουν κλείσει οι κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονται εδώ από νωρίς», λέει ακόμη ο ίδιος, εξηγώντας πως λόγω αυτού «έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα στο σημείο».

Πρόσφατα, ο κ. Φραγγίδης, αλλά και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οδηγών, Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών, Βορείου Ελλάδος και μέλους του Γενικού Συμβουλίου Ε.Κ.Θ., Άρης Μερκενίδης, απολύθηκαν από την Εταιρεία.

Σχετικά με το παραπάνω, ο πρώτος σημειώνει πως «μας απέλυσαν, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον νόμο Χατζηδάκη. Έχουμε προσφύγει στην επιθεώρηση εργασίας και σήμερα θα προβούμε σε μηνύσεις και αγωγές. Η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης».

ΕΚΘ για Μαλαματίνα: Να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση της, καταδικάζει τις απολύσεις του Γιάννη Φραγκίδη, προέδρου του Σωματείου και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και του Άρη Μερκενίδη προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών, Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών, Βορείου Ελλάδος και μέλους του Γενικού Συμβουλίου Ε.Κ.Θ., στις οποίες προχώρησε η νέα ιδιοκτησία της επιχείρησης «Μαλαματίνα».
«Πρόκειται ξεκάθαρα για μία ενέργεια εκδικητική που στόχο έχει να κάμψει το ηθικό των εργαζομένων οι οποίοι απεργούν εδώ και μήνες, έξω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις 15 απολύσεις συναδέλφων τους στις οποίες προχώρησε η εταιρεία το προηγούμενο διάστημα και την άρνηση υπογραφής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης» αναφέρει.

«Το μόνο που καταφέρνει η εταιρία με τέτοιες εκδικητικές πρακτικές, που στόχο έχουν την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό εργαζομένων και την ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού αγώνα, είναι να δυναμώσει περισσότερο τους απεργούς για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους» επισημαίνει το ΕΚΘ.

«Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση «Μαλαματίνα» και ζητά την ανάκληση των δύο τελευταίων απολύσεων, καθώς και εκείνων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Οι συνάδελφοι μας στην «Μαλαματίνα» δεν είναι μόνοι τους. Έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο της μισθωτής εργασίας του νομού Θεσσαλονίκης και όχι μόνο» καταλήγει.

Πηγή βίντεο: Twitter/Chris Avramidis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΚΘ για Μαλαματίνα: Να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη «Μαλαματίνα» (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top