Εθελοντική Διακονία Αστέγων: Ποτάμι αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Εθελοντική Διακονία Αστέγων: Ποτάμι αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Στο πλευρό των ανθρώπων που είδαν το βιος τους να καταστρέφεται κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που έπληξαν πρόσφατα τη Βόρεια Εύβοια, στέκονται οι εθελοντές της Διακονίας Αστέγων Θεσσαλονίκης, οι οποίοι σε συνεργασία με την Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ, συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα παραδώσουν το Σάββατο (11/9) στους πυρόπληκτους.

Δεκάδες συνδημότες, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ιεροί ναοί και ιερείς εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων στη Θεσσαλονίκη, για συγκέντρωση αγαθών με στόχο να ανακουφιστούν οι πληγέντες των μεγάλων πυρκαγιών που σημειώθηκαν πρόσφατα στη Βόρεια Εύβοια. Τα αγαθά που μαζεύτηκαν θα φορτωθούν σε τρία φορτηγά και μαζί με εθελοντές, το Σάββατο 11/9 θα αναχωρήσουν για την περιοχή, όπως αναφέρει η πρόεδρος της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων, Κυριακή Φράγκου στο GRTimes.gr. Η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ, σε συνεργασία με την οποία λαμβάνει χώρα η δράση, είναι η Μονή που παρέμεινε ανέγγιχτη στο πέρασμα της πυρκαγιάς. Ο ηγούμενός της, ο Γέροντας Γαβριήλ, έκτοτε φιλοξενεί και τροφοδοτεί με υλικά αγαθά οικογένειες που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται για τους πυρόπληκτους είναι: 

Τρόφιμα: Ξηρά τροφή μακράς διάρκειας, Γάλα εβαπορέ, Λάδι, Χυμοί, Μπισκότα, Κρουασάν

Καθαριστικά: Απορρυπαντικά, Υγρό πιάτων, Υγρό πλυντηρίου, Χλωρίνη, Σφουγγάρια, Βετέξ

Φάρμακα: Aerolin, Pulvo, Αλοιφές εγκαυμάτων, Κολλύρια για τα μάτια, Φυσικά δάκρυα, Γάζες βαζελινούχες

Η συγκέντρωση συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή 10/9 στα εξής σημεία: 

«Σαν πρόεδρος του συλλόγου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στη προσπάθεια αυτή, σημειώνοντας ότι δεν θα είχε υλοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή και το συντονισμό όλων μας. Ευχαριστίες προς άπαντες που με κάθε τρόπο θέλησαν να βοηθήσουν με υλικά αγαθά και με χρήματα για τα έξοδα της αποστολής (καύσιμα, διόδια, πλοίο). Ας δώσουμε το μήνυμα πως η αγάπη όταν μοιράζεται… πολλαπλασιάζεται», δήλωσε η πρόεδρος Κυριακή Φράγκου.

Ανάλογες δράσεις σε όσους έχουν ανάγκη

Η Εθελοντική Διακονία Αστέγων τα τελευταία 6 χρόνια δραστηριοποιείται με γεύματα αστέγων και έχει αναπτύξει ένα πολυσχιδές έργο. Είναι ενεργή σε Κοινωνικά παντοπωλεία, Μητροπόλεις, Ιδρύματα, Ορφανοτροφεία, Γηροκομεία, Νοσοκομεία, στις Φυλακές Διαβατών και Κασσανδρείας και πραγματοποιεί τρία γεύματα αστέγων ντελίβερι την εβδομάδα. Δεν αποτελεί ΜΚΟ αλλά στηρίζεται αποκλειστικά σε χορηγίες (Ιχθυόσκαλα στην Νέα Μηχανιώνα, Κεντρική Λαχαναγορά και Επώνυμες – Ανώνυμες εταιρείες)

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΔΑ βοηθά πολίτες που επλήγησαν από καταστροφές όπως για παράδειγμα στις πλημμύρες της Μάνδρας Αττικής, στην τραγωδία στο Μάτι, στις πλημμύρες της Καρδίτσας, στους σεισμούς της Ελασσόνας και τώρα, στις φωτιές της Εύβοιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εθελοντική Διακονία Αστέγων: Συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Στις 7/7 το Elevate fashion show- Μέρος των εσόδων στη Εθελοντική Διακονία Αστέγων

Θεσσαλονίκη: Αρωγός παντός καιρού η Εθελοντική Διακονία Αστέγων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top