Φοιτητική Λέσχη ΑΠΘ: Κανονικά, από το προσωπικό της εργολαβίας η διανομή φαγητού (ΦΩΤΟ)

Φοιτητική Λέσχη ΑΠΘ: Κανονικά, από το προσωπικό της εργολαβίας η διανομή φαγητού (ΦΩΤΟ)

Αποκλιμακώνεται προς το παρόν η ένταση στη φοιτητική λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς μετά από τρεις μέρες κινητοποιήσεων των φοιτητών, το προσωπικό της εργολαβίας άρχισε να μοιράζει και πάλι φαγητό χωρίς να ζητείται κάρτα σίτισης.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης 

Από τη Δευτέρα 2 Μαΐου όταν και άνοιξε ξανά η λέσχη μετά τις διακοπές του Πάσχα, δημιουργήθηκε ένταση όταν φοιτητές κατήγγειλαν πώς αποκλείστηκαν από τη σίτιση, καθώς δεν διέθεταν τη σχετική κάρτα που άρχισε να ζητάει κατά την είσοδο στη λέσχη, το προσωπικό της εργολαβίας.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι αντέδρασαν καλώντας όλους τους φοιτητές να μπουν στη λέσχη χωρίς κάρτα σίτισης, ενώ μερίδα φοιτητών ανέλαβε να μοιράζει το φαγητό καθώς η εργολαβία απομάκρυνέ το προσωπικό της.

Σήμερα ωστόσο το σκηνικό ήταν διαφορετικό καθώς ούτε έλεγχος για κάρτα σίτισης γίνεται κατά την είσοδο των φοιτητών, ενώ εργαζόμενοι της εργολαβίας μοιράζουν κανονικά τις μερίδες.

Εκπρόσωπος φοιτητικού συλλόγου, μιλώντας στο GRTimes, έκανε λόγο για αναδίπλωση από πλευράς της εργολαβίας μετά τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών.

Παραμένει ωστόσο άγνωστο το αν συνεχιστεί και για πόσο, η ηρεμία στη λέσχη.

Σε νέα κινητοποίηση που πραγματοποιούν αυτήν την ώρα φοιτητές στη Λέσχη, έθιξαν και το θέμα του ποντικού που είχε βρεθεί στον χώρο της κουζίνας την περασμένη Δευτέρα, απαιτώντας να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους της Λέσχης και να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Την ίδια στιγμή φοιτητικοί σύλλογοι προγραμματίζουν για αύριο στη 1.00μμ, συγκέντρωση στην Καμάρα και στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της πόλης, ενάντια “στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση” , κινητοποίηση που μεταξύ άλλων θα θίγει και το ζήτημα της παρουσίας της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και την επικείμενη έναρξη λειτουργίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΘ: Νέες κινητοποιήσεις φοιτητών κατά της κάρτας σίτισης στη Λέσχη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Φοιτητική Λέσχη ΑΠΘ: Φοιτητές μοίρασαν μόνοι τους το φαγητό – Παρέμβαση κατά της κάρτας σίτισης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών για το ποντίκι στη Λέσχη και την κάρτα σίτισης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ποντίκι κάνει βόλτα μέσα στη Λέσχη του ΑΠΘ (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top