Γ. Οικονόμου: Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις νέων μέτρων (VIDEO)

Γ. Οικονόμου: Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις νέων μέτρων (VIDEO)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στη νόσηση του πρωθυπουργού μετά από σχετική ερώτηση, απάντησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εργάζεται από το σπίτι του, ότι ο κυβερνητικός προγραμματισμός συνεχίζεται κανονικά και ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο και αν συζήτησαν και για τα ενεργειακά, δήλωσε ότι δόθηκε έμφαση στη συνέχιση στη συζήτηση και στην ανάδειξη της σημασίας της θετικής ατζέντας. “Δεν έγινε συγκεκριμένη και εκτενέστερη κουβέντα για τα ενεργειακά”, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου ενώ για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρομών στην Ουκρανία και αν έγινε και για αυτό συζήτηση με τον Τούρκο πρόεδρο είπε πως κάνουμε ό,τι μπορούμε συνομιλώντας με όλους τους εμπλεκόμενους για να συμβάλλουμε στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους αμάχους και έχουμε αυξημένο ενδιαφέρον για τους ομογενείς μας και τον Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη.

“Η συζήτηση με τον κ. Ερντογάν ήταν σε πολύ καλό κλίμα. Διατύπωσαν και οι δύο τις σταθερές τους θέσεις αλλά δεν υπήρξε η οξύτητα και η ένταση του προηγούμενου διαστήματος. Ο πρωθυπουργός πάντα πίστευε στο διάλογο”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν συζήτησαν και για απευθείας επικοινωνία των δύο ηγετών μέσω “κόκκινου” τηλεφώνου, απάντησε πως έχουμε ήδη το επόμενο διάστημα μια σειρά από σημαντικούς τομείς συζήτησης με την Τουρκία. Επ’ αυτού ανέφερε το ανώτατο συμβούλιο στρατηγικής το φθινόπωρο και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. “Υπάρχει μια διαδικασία επικοινωνίας που έγινε σε καλό κλίμα και ευελπιστούμε να συνεχίσει έτσι”, συμπλήρωσε.

Για τα ΜΟΕ είπε επίσης ότι η συζήτηση θα γίνει τον επόμενο μήνα στην Άγκυρα και για το τι θα αφορούν “θα επανέλθουμε πιο συγκεκριμένα όταν θα πλησιάζουμε”.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι αυτή η συζήτηση είναι εκτός τόπου και χρόνου. “Είμαστε αντιμέτωποι με σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις και ο κόσμος με τις συνέπειες του πολέμου και της ακρίβειας. Μέριμνα της κυβέρνησης είναι πώς με πράξεις θα σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας να αντιμετωπίσουμε αυτές τις οδυνηρές συνέπειες. Αυτές είναι οι προτεραιότητές μας. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας”, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν στα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση θα περιλαμβάνεται και κουπόνι για τα καύσιμα, απάντησε πως “θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και το κομμάτι των καυσίμων δεν θα μείνει εκτός”.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση αν η κυβέρνηση μπορεί να αξιοποιήσει τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αντιμετώπισης της ακρίβειας, δήλωσε ότι έχουμε καταθέσει σχέδιο στην Κομισιόν και το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα κομμάτι. Παράλληλα, είπε, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό για εργαλεία που θα ανακουφίσουν τους πολίτες από το κύμα των ανατιμήσεων.

Για τη θέση της χώρας μας απέναντι στη Βενεζουέλας ενώ οι ΗΠΑ ξεκίνησαν συζητήσεις με την κυβέρνηση Μαδούρο μετά την απόφαση για απαγόρευση ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι ταυτισμένη με τους εταίρους της στην ΕΕ.

Τέλος σε ερώτηση αν η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των εφημερίδων, απάντησε πως “η κυβέρνηση επεξεργάζεται συνεχώς νομοθετικές ρυθμίσεις και βελτιώσεις” και πως “όταν θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε κάτι, θα το παρουσιάσουμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ. Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει αύριο τους πολιτικούς αρχηγούς για την συνάντηση με Ερντογάν (VIDEO)

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης (VIDEO)

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: «Αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top